App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur nattar ni era småbarn?

Hej :) Har lite olika funderingar som jag gärna velat ha lite hjälp med.   Jag undrar hur ni nattar era barn, vår dotter är snart 2 år och som det är nu så börjar vi vid 19 och tar på pyjamas byter blöja, borstar tänderna och läser bok i soffan eller så får hon se på lite film. Vid ca 19.40 gör vi välling som hon äter i sin säng. Efter det sitter jag bredvid sängen till hon somnat. Det kan ta två minuter upp till 1 timme i värsta fall (händer inte ofta) Är detta rätt av mig? Många säger till mig att hon ska få somna själv, eftersom att när de sen blir äldre eller om man får ett barn till så kanske man inte har möjligheten att vara inne hos dem tills de somnat.. Eller ska jag gå ut och rummet? Och hon vill bara bli nattad av mig och inte sin pappa :( Vi har försökt, men hon gråter något så hysteriskt efter mig. Hennes pappa blir då ledsen, för han vill så gärna natta henne ( jag hade också tyckt det kunnat vara skönt ibland) Vet ni hur man ska göra med detta?   Jätte tacksam för svar. Ha en bra dag.

2013-04-22
Sandra550
Sandra550

Vi gör samma som dig dock så går jag ut efter vi sagt godnatt för annars somnar inte hon utan vill bara leka går vi ut lägger hon sig ner ibland pratar hon en stund men oftast lägger hon sig ner och somnar inom 15 min Max

2013-04-23
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 11 månader

xLillaMy, Vår dotter gråter hysteriskt om det inte är jag som nattar, om jag inte är hemma så går det bara bra, lite små snyft bara.

 

Men när jag väl är hemma och hon gråter så hemskt, det gör ont i hela kroppen.

Blir inte ert barn ledsen när ni går ut ur rummet? För vår dotter kan bli jätte ledsen, i vissa fall kan hon balla kalla på oss och ber oss sitta ner, så går vi in och ut, men känns inte rätt att låta henne somna själv om hon blir så ledsen av det.

Även om det hade varit skönt att kunna lämna rummet :)

2013-04-23
Sandra550
Sandra550

Tack för alla svar :)

 

Jag vet att man ofta stressar upp sig i onödan, man vill vara bäst på allt och göra det bästa för sitt/sina barn.

Jag har inget emot att sitta kvar, men inbland blir man lite frustrerad :)

Vi försöker bli gravida igen och tänkte vara lite "smart" och börja vänja henne vid att det inte alltid kan vara jag som nattar henne utan även hennes pappa.

2013-04-22
Sandra550
Sandra550

Kanske ska tillägga att det även funkar när man är skälv, bara att sonen får gå upp för trappan själv :)

2013-04-22
Superhallon
Superhallon

Vi börjar som er vid 19. Tar på pyjamas, borstar tänderna, byter blöja och gör välling. Sen sitter vi i soffan och äter välling, ingen tv på eller så. Den ena matar lillan och den andra sitter med sonen. När det är färdigt tar vi med båda barnen upp och lägger dem i sina sängar. Sedan läser vi för dem, ca 20 min. Då brukar lillan ha somnat och stora har blivit ordentligt trött. Vi turas om vem som läser, varannan dag typ. Sen går vi därifrån och låter sonen somna själv. Så har vi gjort sen han va 6 månader, nu är han 21. Lillan har bara fått hänga på. Funkar bra för oss :) båda sover hela natten och är lätta att trösta om de skullevakna.

2013-04-22
Superhallon
Superhallon

Har själv oxå funderat på denna fråga ett tag då vår dotter om några dagar ska bli storasyster. Tills hon va typ 1,5 år kunde hon bara somna om hon fick ligga på oss i soffan. Insåg aldrig då problemet i det. För man tyckte de va lite mysigt. Men visst ångrade man sig lite sen.

Nu ä hon snart 3 och vi börjar göra oss i ordning för natten mellan 18.30-19 efter att hon ätit sin kvällsmat då vi för någon månad sen slutade m välling. Tar på oss pyjamas o borsta tänderna. Sedan går vi upp till hennes rum. Läser en bok o efter den sätter vi på en cd, antingen en musiksaga el lugnare barnvisor. Hon får då själv bestämma om vi ska sitta kvar el om hon ska vara själv ( konstigt nog får pappa nästan alltid gå, men mamma ska oftast sitta kvar ). Kan ta mellan 5 min till 1 timme tills hon somnar.

Jag undrar verkligen hur detta ska funka m en liten bebis i huset, då de ä ganska många kvällar per vecka som jag ä hemma själv. Men de brukar ju lösa sig. Ingen idé att stressa upp sig i onödan.

Jag tycker du ska sitta kvar om du känner att de är okej för er.
Alla har vi våra olika rutiner. Lycka till!

2013-04-22
majmamma81
majmamma81

så så barn har behov av att vi föräldrar är lyhörda, dvs att ska mamma natta så är det bara att sätta sig på sängkanten.

Kan tillägga att vi gör liknande men här är det pappan som nattar stora då lillan somnar ungefär samma tid som stora men ammar...

2013-04-22
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...