App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

rädd för förlossning

hejsan! ung mamma här som ska föda mitt första barn i augusti månad, och som alla mammor så vill man ju veta en del om förlossningar och söker på info på nätet , och självklart så kommer alla skräckhistorier upp osv. och ja jag har blivit rädd för att föda efter allt man läst. vet att det kan vara fel att söka upp info på nätet om saker då det kan vara överdrivet och man själv söker sig till att läsa de värsta inläggen. Någon som faktiskt kan förklara hur det är att föda?  Hur många dagar stannade du kvar på bb efteråt? Några tips?

2013-04-22
ungmamma1994
ungmamma1994

Ärligt talat så är det enda du kan göra att gå in med en positiv inställning och lita på dig själv och personalen. Jag var nervös men inte alls rädd inför min förlossning och tänkte att jag varken är den första eller sista som ska klara detta :-) I efterhand är jag mycket glad att vi lever på 2000-talet, annars undrar jag om det gått vägen eftersom det tog nära två dygn trots värkförstärkande. Fast med modern sjukvård så var det aldrig någon fara, förlossningen klassades som helt normal :-) Jag måste säga att smärtupplevelsen INTE bara handlar om smärttröskel!! Mamma och syrran är riktiga mesar när det kommer till smärta och syrran skrek som om hon skulle dö när hon stukade foten (jo, helt förkrossad) men båda tyckte förlossningen var piece a cake. Jag har rätt hög smärttröskel men det var helt obeskrivligt vad det gjorde ont att föda barn. Jag glömde inte när jag fick barnet i famnen, det tog månader. Nästa gång kommer jag att vara rädd. Det gör olika ont, det handlar inte bara om inställning och förmåga att hantera smärta. Värkarna precis innan krystvärkarna är värst. Du kanske får en jättelätt förlossning! Oavsett kommer du att känna dig som en supermänniska när det är över! Det är en upplevelse du inte vill vara utan, jag lovar!

2013-04-30
annan12
annan12

Krystvärkar 7 timmar? Får man ha det?

2013-04-23
Alliis
Alliis

alla förlossningar är unika och ingen är den andra lik. Jag var jätte rädd för min förlossning och såg det mer som en nedräkning till en nära döden upplevelse. Men när jag väl var där så gick allt toppen! Visst, det gör ont men med lustgas så försvann man som in i sig själv och efter 12 timmar (kändes som två sekunder) så låg jag där med min son i min famn. häftig upplevelse! jag föder hellre än är gravid :D

2013-04-23
Righto
Righto

Jag var också väldigt nervös innan min första förlossning , men när väl dagen kom så hade jag inte tid att tänka på det :) Då visste man bara att man skulle få hålla lille knytet snart :) Mina värkar började kl 6 på morgonen och ja åkte in kl 11 , badade och  (det tycker jag hjälper massor ) Sen tog dom mitt vatten kl 20.45 och 21.15 så kom det ut en frisk "liten" pojk på 4850gr :) Det är klart att det gör ont men det är en smärta som går över så fort barnet är ute och det är så värt det . Vi väntar vårat andra barn nu som är beräknat i nov och jag ser väldigt mycket fram emot förlossningen :) Det kommer att gå toppen för dej :)

2013-04-23
Emja1
Emja1

Min förlossning var bra. En smärta som inte går att beskriva- men samtidigt är det som många påstår, att den kommer man inte ihåg när man ligger med sin lilla/lille på bröstet :) Dock råkade jag ut för komplikation när moderkakan skulle ut och vi fick ligga på perinatalavdelningen i 5 dagar. Det kommer gå bra! Tänk på alla som föder 2, 3, 4 (och fler) barn. Hade det varit SÅ illa så skulle alla bara haft ett barn, den riktlinjen hade jag när jag tänkte på förlossningssmärtan :)

2013-04-22
minstjarna
minstjarna

Jag tycker inte att födandet i sig var så illa, det va värkarna som var hemska. Men jag fick mersmak efter förlossningen för det var så otroligt häftigt! Längtar till min kommande förlossning

2013-04-22
Liisa89
Liisa89

När min fl startade med värkar på natten var jag säker på att det bara var förvärkar och tänkte hela tiden - det blir värre. Gick vaken och hemma från 23,30 fram till 08 då vi kom till bb. Åkte in för att få något smärtstillande så jag kunde få åka hem och sova.. Men undersöktes vaginalt vid 09 och var då öppen 7cm. Lycka att jag gjorde de mesta hemma. Alla har olika smärtgränser helt klart! Men att tänka att de kommer bli värre är mitt bästa tips, även om de gör ont när värkarna är täta. Själva förlossningen gick snabbt ändå, fick rum vid 09 och dottern föddes 12,54. Ska tillägga att hon togs med sugklocka de sista för att hennes hjärtljud sjönk. Fick två små bristningar som syddes, men inget man tänker på när man har sin nyfödda i famnen! Tro på dig själv, du kommer bli stolt när du märker vad du klarar av, lyssna på kroppen! :) lycka till!

2013-04-22
Hannis89
Hannis89

jag har skrivit mina två förlossningshistorier om du kikar in på min profil.. dom är inga skräckhistorier utan snarare tvärtom..

man måste tänka att ingen förlossning är den andra lik och man kommer inte ha någon kontroll över hur den blir.. man måste bara lita på sin egen förmåga och barnmorskornas erfarenhet och kunnande.. de allra flesta barnmorskor är ju faktiskt fantasiskta på det de gör.. och kom ihåg att man har rätt att be o en annan om man känner att det inte klaffar!
gå igenom med din man innan om det är nåt speciellt du vill han ska ha koll på.. om det är så att du har svårt för att säga ifrån, då kan han vara din röst.

att föda barn är enormt häftigt, och man blir stolt över sig själv!
det är något helt annorlunda jämför med allt annat man har gjort tidigare..

lycka till..

jag hade bestämt mej för en lätt förlossning och trots att alla berättade sina värsta historier så slog jag ifrån mej det å sa att jaja men jag tänker iaf inte föda så... eller åtminstone inte gå in i min förlossning med en sån negativ inställning! Så ni kan ta era kvaddlar å eda å sugklockor å stoppa upp ;-) jag ska fixa detta ändå :-)

sen visste jag ju att allt kan hända men som sagt att gå in i det med ett bra slut kändes vettigare än å gå in i det med skräck och en tro på att allt kommer gå fel!

2013-04-22
osisen
osisen

Tänk på att det är ofta dom med svår förlossning som har stort behov av att prata av sig.. Därför man oftast hittar å läsa om jobbiga förlossningar. Lita på dig själv å lyssna på barnmorskan. Ha med ett bra stöd! Jag var oxå jätterädd innan å det var kämpigt men nu efteråt så minns jag bara hur skönt det var när hon kom ut å hur glad jag kände mig då:)

2013-04-22
Alliis
Alliis

Vet inte om det är lugnande men jag sprack massor, brisrning grad 3 och 4 och förlorade så mycket blod att jag var tvungen att få påfyllning när jag låg på bb. Trots detta så tycker jag att förlossningen är det absolut häftigaste och bästa jag varit med om. Personalen var helt underbar både på förlossningen och på bb. Mitt enda tips är att ta det lugnt och lita på barnmorskan så kommer det gå bra:-)

2013-04-22
AnnaA86
AnnaA86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...