App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Få lite tid till att greja med egna saker

De jag har gjort för att hinna diska lite flaskor eller tvätta eller ringa samtal utan att ha en bebis som gnäller eller skriker för att den vill ha uppmärksamhet e att jag lagt honom framför tv:n i babysittern när de e Simpsons på, då får man en liten stund till att fixa hemma medan man har en glad bebis. Färgerna å rörelserna e väldigt underhållande för små. Om man inte gillar Simpsons kan man gå in på youtube å sätta på "babblarna-första låten", den e också väldigt populär å de e även bra för äldre barn med talsvårigheter. Jag har en liten på 4 månader och behöver jag 5-10 min till att fixa nånting å han inte vill ligga i babygymmet eller leka med sina leksaker så funkar de här väldigt bra.

2013-04-21
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Om man låter sitt barn titta på tv några få minuter varje dag så tror jag heller inte att det ger någon skada, dock bör ju inte tvn stå på dygnet runt! Sedan finns det ögonläkare som menar att tv-tittande är det bästa man kan göra för sitt barn på grund av att ögonen utvecklas och uppfattar färg och form (är dock inte själv insatt i det, men vet att bekanta har haft den kontakten med ögonläkare)... Allt med måtta helt enkelt och som barnmorskan säger "Ni och enbart ni är experter på just ert barn" ....

2013-04-22
Ung_mamma
Ung_mamma

De va den första meningen jag tolkade som nedvärderande, å om de inte va din meningen så vet jag de nu. Men tonen i den gav mig dåliga vibbar. Jag säger inte att du ska tycka som mig, jag respekterar att du tycker annorlunda, å att alla har sina egna åsikter gör också att man får olika synvinklar på saker å de berikar ett samtal å gör de intressant, så länge de hålls en vänlig ton. De finns många som låter dom små titta på tv ibland, å de e många av dom som inte vågar stå för att dom gör de. Jag står för att jag tar till de när inget annat funkar å jag måste göra nånting där jag inte kan hålla honom. Hur stor skada de gör vet jag egentligen inte men hittills har jag inte träffat en enda person som faktiskt har tagit skada av de. Om du tog illa vid dig av att jag sa att jag uppfattade din kommentar som dryg så ber jag om ursäkt, sa hur jag kände å nu vet jag att du inte menade så som de verkade. Å jag menar som sagt inte att du ska tycka som mig, har aldrig sagt att du ska ändra din åsikt, bara respektera att de finns andra som tycker olika å att de kan finnas nånting annat bakom också som gör att man tar vissa beslut. Å i mitt fall e de att vi haft ett kolikbarn som haft otroligt ont. De e nu när de i veckan börjat lätta som vi insett hur hemsk den första tiden faktiskt varit. De e ledsamt att vi missat mycket bebisgos eftersom skrikandet gjorde honom varm, å bar man för länge på honom då så blev han varmare å skrek mer, så de har varit en jobbig tid där man många gånger känt sig värdelös som inte kan trösta honom. Men jag tycker ändå att vi har varit otroligt starka å har tagit bra beslut. Han har börjat bli en gladare bebis som man kan mysa med å busa med. Han e envis å har väldigt mycket att säga ibland :-) Men nu upptäckte vi ikväll att han börjar få tänder, så under kvällen va de skrik igen men på ett annat sätt. Så ena värken avlöser de andra. Men de här va iaf något vi kunde hjälpa honom med genom att gnugga på tandköttet å de uppskattades verkligen, då fick vi massa nöjt jollranden å ett stort leende. Nej förlåt... Nu blev de massa svammel om annat. Om de e nånting jag märkt sen jag blev mamma så e de att man aldrig blir trött på att prata om sin lilla guldklimp :-D Natti natti

2013-04-22
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Jag vet inte varför du tycker att jag är så otrevlig eller dryg. Du måste helt och hållet fel tolka det jag skrivit och läst mellan raderna. Det är i alla fall inte min mening och jag tycker det är trist att du kallar mig dryg i var och varannan mening. Jag står för vad jag tycker och har forskning i ryggen. Vad du gör är upp till dig men jag tänker inte hålla med. Vi fick info om detta på Bvc föräkdrautbildning bl.a. Inget av det jag skrivit till dig nu har varit med någon arg eller dryg ton, så du inte feltolkar mig igen!

2013-04-21
emcb
emcb

Upprörd när en person vill att hennes åsikt ska respekteras men kan inte respektera andras. Den här sidan ska vara ett stöd för andra föräldrar men allt för ofta ser man hur folk istället blir otrevliga. Jag har inget emot att folk säger sin åsikt, jag respekterar andras åsikter. Å man får gärna komma med fakta, men sen handlar de om hur man lägger fram de. Du norrlänning la fram din åsikt å la fram fakta på ett trevligt sätt, samma sak med dom första kommentarerna här, tog de inte som nedvärderande eller drygt. Men när man ska komma med otrevlig attityd så tycker jag inte man har här att göra, å de e heller ingen person jag kan respektera. Å ja, han sov på mage ibland på dagtid när de va bekvämt för honom när vi hade koll, på nätterna fick han sova på sidan, för rygg va uteslutet pga magsmärtorna. Å ännu en gång, vi gör alla olika å tycker olika. Respektera mina val så som jag respekterar era å sluta ha otrevlig ton mot varandra.

2013-04-21
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Jag anser precis som någon annan skrev här tidigare att de finns så mycket varningar på allt så snart e allt förbjudet. Å jo, jag blir

2013-04-21
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Tipset fick jag av föräldrar utan kolikbarn, för de e nåt som funkar till nästan alla barn. Sen att de va välbehövlig ro för just oss pga koliken e en annan sak. Att föräldrar använder tv:n en stund ibland för att kunna göra nåt som måste göras, vad dom än har för anledning, spelar ingen roll. Men innan du e dryg mot nån som inte håller med dina åsikter bör du fundera på att den personen kan ju faktiskt ha en bra anledning till att göra eller säga en viss sak. Va inte så dömande, du får tycka precis som du vill, tycker du att tv e helt fel så e de helt okej, men bli inte nedvärderande mot en annan som tycker annorlunda. Jag låter mitt barn finna glädje i färger, ljuset å rörelserna i tv:n när de finns något jag måste göra som inte kan vänta, när han inte nöjer sig med att ligga i babygymmet eller leka med sina nallar eller smacka på bitringen osv, de e inte så att jag drogar ner honom eller slår honom, så va e de för mening med att du ska va otrevlig/dryg mot mig när jag tycker annorlunda än vad du gör? Tycker de e så otroligt onödig hård ton folk har mot varandra här ibland bara för att man inte tycker likadant. Acceptera bara att vi alla uppfostrar våra barn olika, men vi kan väl iaf komma överens om att vi alla vill våra barns bästa, å vad som e deras bästa e individuellt för alla barn e olika å alla föräldrar e olika. Jag ser inget fel med tv om de finns något som måste göras å inget annat hjälper, å de spelar ingen roll om de e kolikbarn eller inte.

2013-04-21
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Men nu ändrar du din historia. Du skriver först detta som ett tipps till alla föräldrar och att alla dina vänner gör så här och att du fått tippset därifrån. Nu helt plötsligt handlar det om ett kolik barn, det nämnde du inte ifrån början....? Har man ett kolik barn förstår jag mkt väl att man tar till alla lösningar för att själv orka med och hålla barnet nöjt för en stund. Men då kanske man inte ska skriva det som ett råd för alla bebisar som inte lider av kolik. Jag anser att man har en bebis som mår som små bebisar normalt mår behöver man inte ta till tv:n. Det var ju det din tråd handlade ifrån början... Du kanske skulle skrivit annorlunda i rubriken då, tipps till alla föräldrar med kolikbarn. Det blir lite tydligare då. Och jag ville inte vara otrevlig men jag står för vad jag rycker, bebisar bör inte titta på tv.

2013-04-21
emcb
emcb

Vi provade allt som fanns, promenader med vagn, bilstolen, en stol som gungar å går på batterier, bära på axeln, ha honom på mage, åt sidan, nära honom när han ligger på mage så de blir tryck på magen å de va de enda som annars hjälpte... Men de e lite svårt att diska när båda armarna håller i en bebis :-P Så tv:n har nästan varje gång lyckats distrahera en liten stund å ge lite glädje. Men nu hoppas jag att de börjar avta med magknipen å att han får ro å hittar glädje i massa annat. Men tv:n kommer alltid vara våran sista utväg ända tills han börjar förstå å vill se på tv för att faktiskt följa ett program å då e de dags att sätta begränsningar.

2013-04-21
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Å de va menar till sig emcb.

2013-04-21
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Ännu en gång... Jävla mobil :-P Man lämnar barnet själv för att gå iväg å andas å samla sig, de här e samma sak... Bara de att han inte behöver skrika sig blå å tappa andan medan jag gör i ordning mat till honom eller ringer eller diskar en flaska. Så har du haft de så svårt att du bryter ihop å gråter själv, efter att du efter 1 timme lyckats lugna ditt barn, för att de gör så ont i ditt mammahjärta å se ditt barn ha så ont utan att kunna hjälpa, å tänk dig också att de händer varje dag, flera gånger om dagen.... Ja då kan du gärna få va nedvärderande å själv komma med ett tips som funkar att ge ditt barn ro i iaf fem minuter medan du har nånting du måste göra. Annars kan du ju lägga ner den dryga attityden, å sköt ditt barn på ditt sätt så sköter jag mitt på mitt sätt. Ingen har sagt att du måste göra som jag å jag tvingar ingen att göra på samma sätt. Den som aldrig haft ett kolikbarn förstår heller inte hur mycket man uppskattar den korta stunder barnet får ro å faktiskt tjuter av glädje istället för att den skriker av smärta. Så snälla, va inte dryg när du inte vet vad andra behövt gå igenom.

2013-04-21
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Jävla mobil :-P Hur som helst, den som inte haft de som vi anser inte jag ha någon rätt att döma. Vad var de det stod i broschyren man fick från bvc om shaken baby syndromet... Att man ska lämna barnet ensam skrikande å gå iväg till ett annat, låter inte de ganska grymt?

2013-04-21
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Den som inte haft ett kolikbarn som skriker sig blå, som skriker/skrek konstant, som fskriakt

2013-04-21
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Tv:m som barnvakt, trodde inte man behövde upplysa om att små barn inte bör titta på tv speciellt inte ensamma. Alla barnprogram är gjorda för barn men inte för bebisar! Teletubbies är gjorda för små barn men inte för bebisar. Min äldsta var nästan 2år när han fick börja se på tv ibland tillsammans med oss, tex teletubbies, nallepuh eller Bamse. Vi hade aldrig på tv i övrigt, vi tittade på tv när han lagt sig. Min minsta började titta lite tidigare då storebror tittade på Bolibompa på kvällarna men jag kämpade för att hålla tv:m borta så länge det gick, han var nog 18mån när han började få se korta stunder tillsammans med mig. Det har fungerat att ringa samtal, duscha m.m ändå ;-)

2013-04-21
emcb
emcb

Babblarna e anpassat för små barn, så jag känner inte att de e några problem att låta honom titta å lyssna på de medan jag ringer för att boka läkarbesök eller diska en flaska eller göra nånting annat som går fort. Sen e de klart att barn trivs bäst hos mamma/pappa, de e väl ganska uppenbart? Men hos oss fungerar de så att jag e ensam hemma om dagarna medan pappan jobbar, å ska man ringa nånstans som har vissa telefontider så kan jag inte direkt vänta tills han kommit hem. Sen går de heller inte att t.ex. ringa samtal med en skrikande bebis vid örat. Sen fungerar alla olika, å eftersom jag har ett kolikbarn så finns de vid vissa tillfällen bara några få saker som tröstar när de gör ont. Jag väljer att göra såhär efter att ha sett hur bra de funkar för andra, men jag tvingar ingen annan att göra likadant om de själva inte vill. Så om inget annat funkar så tycker jag att de här funkar bra.

2013-04-21
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

skulle själv aldrig sätta min 5 månader gamla bebis framför tv:n. Jag tycker att man ska försöka hålla dom borta från det så länge det går. aktivera ditt barn istället. För det bästa som finns är ju att få vara med sin mamma/pappa.

2013-04-21
Righto
Righto

Tvtittande för så små barn kan orsaka epilepsianfall. Ditt barn blir säkert nöjt men det är fortfarande skadligt! Hör efter på Bvc om du inte tror på det jag eller föregående säger. Det finns andra sätt att sysselsätta bebisar och i värsta fall får man ta dom i sele eller sjal.

2013-04-21
Leiijha
Leiijha
Barn på 2 år och 11 månader

Har många omkring mig med småttingar å vi alla låter barnen se lite på tv när inget annat funkar eftersom dom verkar gilla de så mycket, blir många glädjetjut, speciellt när de e mycket färger. De va från min omgivning jag fick de tipset å de funkade finfint så nu delar jag med mig av de tipset.

2013-04-21
stiina123
stiina123
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...