App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Råmjölken?!

Jag födde en dotter igår 16:21. Hon suger ordentligt men jag upplever inte att hon får något för det! Jag har inte sett en enda droppe råmjölk, brösten är helt torra. Jag vet att det ska ta tre dagar innan den vanliga mjölken rinner till, men blir lite orolig nu när lilltjejen börjar bli hungrig! Tips? Är det någon som upplevt samma? Och hur mkt gör det om hon inte får någon näring? Hon måste väl ha vätska :/

2013-04-21
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 1 månader

Ville också bara hoppa in och säga grattis 😃💗🎀

2013-05-27
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

när jag låg på bb så räckte det med jag pumpade en gång på andra dagen tror jag d va å efter det sen så behövdes inget mer pumpande å jag slapp ge ersättning för jag hade talat om innan att jag ville undvika d då storebror fått stora problem efter de gett han ersättning från start..så mycket närhet å att låta bebisen suga så mkt den vill, det gör åxå att mjölken kommer igång fortare.. stort GRATTIS!!!

2013-05-27
wintersorrow
wintersorrow

Nu har min förlossningsberättelse kommit upp på min sida för den som var intresserad. :-)

2013-05-22
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 1 månader

Jag gjorde eget amningste, mjlken rann till så fort jag drack det och lillkillens mage blev mycket mindre gasig med.

2 tsk kummin

2 tsk fänkål

2 tsk anis

Koka upp med 1 liter vatten och drick avsvalnat under dagen. Annars tycker jag det låter som du har en lika hungrig som min var, jag fick också se till att mjölken var igång direkt oavsett hur snabb jag var på att lägga honom till bröstet, han blev vansinnig annars.

Mycket hud mot hud kontakt stimulerar ju mjölkproduktionen ytterligare med!

Lycka till! Kram

2013-04-26
Betty86
Betty86

Tack! Vi mår bara bra.

Det visade sig att lillan hade lite gulsot och därför blev hon jättetrött efter ett par dagar och sov mest hela tiden. Hon hade inte riktigt orken att suga så länge och tröttnade fort när det inte kom så mycket mjölk.

Efter tre dygn började vi ge henne ersättning efter varje amning för att hon skulle få i sig näring. Så först försöker jag amma en stund på varje bröst och sen får hon flaskan när det inte går längre. På kvällen den tredje dagen började mjölken rinna till, men efter det har jag haft svårt att få henne att ta bröstet. Hon blir mest frustrerad och ligger och skriker.

Vår taktik nu är att försöka få mjölken att rinna lättare innan hon ska amma och sedan försöka mata innan hon har blivit alldeles för hungrig. Alltså först värma brösten, ta sån där nässpray för amning som jag fått utskriven och sen handpumpa lite innan jag lägger henne till bröstet. Har ni något mer tips? Är det någon som har haft ungefär samma problem?

2013-04-26
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 1 månader

Jag hoppar också in och säger grattis till den lilla flickan! Hoppas att hela familjen mår bra! :)

2013-04-22
Ung_mamma
Ung_mamma

Självklart tar jag hjälp av sjukhuset och försöker följa deras råd. Det är bara skönt att höra av andra också som varit i liknande situation. :-) Tack för alla svar!

På återbesöket igår lyckades de klämma fram två droppar råmjölk, så den ska nog finnas där. De säger att det är ett gott tecken också att hon har kissat, att hon nog får vätska i sig då.

De tycker att jag ska försöka ha henne naken och kall och se om jag kan få henne att suga längre. Hon somnar eller tröttnar annars fort.

Förlossningsberättelse kommer så fort jag har möjlighet. :-)

2013-04-22
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 1 månader

Vi hade lite problem med amningen. Första dygnet ammade han bra men sen va de som att han glömde bort hur man sög, hans gulsotsvärden steg lite eftersom han inte fick i sig mat å han sov mest hela tiden. Vi åkte hem dagen efter att han föddes eftersom allt funkade så bra å vi hade hemlängtan. Men sen tog de som sagt stop å vi åkte in för rutinkoll dagen efter å då beättade vi att han inte åt. Då visade dom hur jag skulle habdmjölk å sen mata ur en medicinkopp. Be personalen visa hur man handmjölkar för de va inte så som jag trodde att man gjorde. Sen fick vi också ge ersättning ur en medicinkopp. När mjölken väl rann till fick jag mjölkstockning eftersom han fortfarande inte hade fått grepp om hur man ammar å de gjorde så otroligt ont att handmjölka. Då fick vi låna hem en elektrisk pump å dagen efter va brösten bra plus att vi fick börja mata med flaska vilket tog bort pressen att amma så då kunde vi träna på de i lugn å ro. Vi hade pumpen hemma ända tills jag kände mig tillräckligt säker med amningen, tror de tog 5 dagar så funkade allt kanon igen. Men tyvärr så har lillen kolik så jag slutade amma när han va 2 månader å gick över till bara ersättning å de hjälpte honom lite iaf. Så mitt råd till dig e att be om hjälp, de finns så många bra hjälpmedel för att dels ta bort pressen å även oron. Ingen fråga e för dum så länge de hjälper dig att bli av med oron.

2013-04-21
stiina123
stiina123
Bebis på 17 månader

Grattis!!! Härligt att höra att hon kommit. Tror inte du behöver vara orolig, mjölken kommer nog. Annars kan du testa själv att handmjölka så du ser att det kommer någon droppe, men det kan vara lite svårt när man är ovan. Grattis igen, vill gärna läsa förlossningsberättelsen snart :-D

2013-04-21
Betty86
Betty86

Grattis till flickan! :)

2013-04-21
Hnoss
Hnoss

Grattis till bebisen! Födde du hemma? Ser fram emot berättelsen snart :-)

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Ska och ska ta 3 dagar. Kan ta upp till 12 dagar. Ring amningsmotagningen om du är orolig.

2013-04-21
jika686
jika686

magsäcken är som en ärta i början. Så de står sig bra de första dagarna tills det rinner till och magsäcken blir större. min dotter sög bara efter förlossningen, sen inge mer på två dygn ca, jag trodde att de ammade som galningar från början men tydligen dröjde det ju lite. så du behöver nog inte oroa dig än. men prata med någon.om du är orolig! kram

2013-04-21
Mikaela88
Mikaela88

Om du fick henne igår så ligger du på bb fortfarande, eller? Vi gav tillägg från en liten medicinkopp, ca 10 ml efter amning (tips från bb- barnmorskorna) o då ska bebisen lapa i sig mjölken, man ska inte hälla i munnen för då blir d för lätt att få mat o då vill de inte amma. Jag tyckte d va jättejobbigt innan mjölken rann till. Men tredje dagen, som ett brev på posten, märke jag att brösten spände när jag vaknade. D hade oxo runnit igenom t-shirten jag sov i. Kändes lite obekvämt att d klämde men fasen va glad jag va att mjölken runnit till. D e ingen tröst just nu kanske, för jag kände att jg ville skå alla som sa d till mig, men ha tålamod, mjölken kommer. O gör den inte d på ett tg o du ser att lillan e hungrig så kan du ge tillägg. Lycka till :)

2013-04-21
Adde86
Adde86

Dricker du ordentligt så det finns vätska i kroppen att producera av? Jag upplevde inte att det fanns något men någr adroppar fick hon ju i sig iaf... Att det bara skulle ta 3 dagar är nog individuellt.. För mig har det nog tagit lite längre...

2013-04-21
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...