App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Är det bara jag som reagerar på det här?

Har vänner som ska åka på två veckors semester, utan sina barn... Barnen är 2 och 4år. Några andra vänner ska på en veckas semester utan sina barn... Barnen är 3 och 5år. Själv får jag ont i magen bara jag tänker på det. Dels att lämna barnen med barnvakt så länge och jag personligen tycker det känns fel att åka på semester utan mina barn, vi är ju en familj. Nä för mig är det här helt upp & ner på!

2013-04-20
emcb
emcb
Barn på 2 år och 4 månader

Lyssnade på en barnmorska som pratade om känslominnen. Framförallt gällde det om barnafödande. Men kunde även påverka andra delar av ens vuxenliv. Hon tog exempel på Hur många kvinnor som har känslor av inte vilja bli övergivna eller lämnade under en sådan situation, som att föda barn och att det kunde härstamma från händelser i tidig ålder. Typ att ens föräldrar lämnar bort en under längre tid utan att man själv kunde säga att man inte ville det. Man kommer inte ihåg detta men känslorna sitter kvar i våran kropp.

Ursäkta svårt att förklara men hon sa det på ett bra sätt. Hon har skrivit en bok om det. Behöver ju inte betyda nått men jag trodde på det. Att saker som inte behöver vara farligt för barn kan ändå påverka oss som vuxna individer.

2019-10-31
Birdo88
Birdo88

Jag heter Lilian N. Det här är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig att få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtrollande. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte skilsmässa men när jag stötte på Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälpa till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min överraskning sa han att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. WOMB 4 FRÄMNINGSSTAV 5 SKYDDSFÖRETAG 6 FÖRETAGSSTAV 7 GODT JOB-STAV 8 LOTTERISK STÄLLNING och STOLTFALLSTAV.

2019-10-30
liliannikky
liliannikky

De där beror helt på om man är skilda föräldrar eller om man bor ihop med fadern till barnet.

Olyckligt vis så har jag min son en gång i månaden :( Det gör ont men vet att max mår bättre som de är nu än att vara uppi bråk :(

Men man växer och blir starkare och även barnet blir mer vuxen fortare och kan klara av att vara borta, lära känna andra och känslan blir så otroligt stark när man får ha han hos sig 3

Det är i prinsip samma sak som att du lämnar ett barn på dagis de är en chansning om något.. du har barnet mer på dagis än vad du är hemma med den/dom och efter ett tag så litar du nästan fullt på personalen.

Har man roligt så glömmer man bort de oroliga men saknar barnet eller barnen gör man alltid.

 

Om man bor tillsammans hela familjen:

Reparera ett förhållande kan man göra när man är hemma såklart de är de livet ni lever i de kommer inte att ändras.. Visst egentid kan man ha oftast kan familjen ställa upp å dom litar man ju oftast på å telefon finns ju.

2013-04-23
lycklig88
lycklig88

Jag och min man var nyligen på semester 1v utan barnen som är 13, 7 och 5 år. Det finns ju alltid olika anledningar till varför man kanske väljer att åka utan barn. Min mor flyttade hem till oss och visst hade barnen saknat oss men mer än så var det inte. Tror nästan det var jobbigare för mig och min man... Vi längtade ju efter dom så det var inte klokt. Nä, om man litar på den/dom man lämnar bort barnen till så tycker jag det är ok, fast mina barn är ju lite äldre...

2013-04-22
Chrustelusuani
Chrustelusuani

Jasie: tycker att nästan alla här har sagt att det är viktigt med egentid men inte under så lång tid. 1-2nätter eller en weekend om barnen klarar det är kanon och jätte mysigt om man gör det under rätt förutsättningar!

2013-04-21
emcb
emcb

Att sova över två nätter tycker jag är okej för min son, längre än så tycker jag inte känna bra för hans skull. Han är trygg med sina mor-och farföräldrar.

Sen får man känslan här av att det är fult och elakt att vilja vara ifrån sina barn ens i några dagar. Visst är man en familj, men måste man vara ihopklistrade dygnet runt för det?
Ska jag inte få ha barn bara för att jag behöver andas och göra något annat än att bara jobba och vara mamma hela tiden?

2013-04-21
Jasie
Jasie

Emcb; ja, men då är det en helt annan femma. Då är de inte lämpliga som föräldrar överhuvudtaget. Då gör en tvåveckors semester varken till eller ifrån. Och du har helt rätt i att man löser problem bäst på hemmaplan osv, men jag hårddrog det och menade på att för vissa kanske det är en sista desperat åtgärd. Helt klart kan barnmisshandel vara psykisk, men jag håller inte riktigt med om att detta faller under den kategorin. Däremot låter det mer som att det paret du beskriver är och naggar i kanten, men inte just pga semestern, utan hur de hanterar föräldraskapet i stort.

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 5 månader

Min lille är 6 månader och jag å min man vill ju såklart ha egentid men inte hur länge som helst. Min mamma som bor på 5 minuters gångavstånd från oss brukar passa lillen 1 eller max 2 timmar för att vi skall kunna äta middag ensamma, åka å handla eller bara mysa. Men semester utan lille sonen skulle aldrig falla mig in. Jag blev ledsen första gången mamma och min styvfar skulle resa iväg utan mig. De talade om att det var för dyrt att ha med mig, det förstod jag men det kändes ändå snopet. Jag var ändå 18 år då. Hade tills dess varit med på semestern då mamma tyckte semester är familjetid. Jag ville också med, till och med min syster som är 9 år äldre än jag var med på semestern. I min värld fanns inte semester utan barnen innan de blivigt minst 16 år gamla. Efter 2 timmar saknar jag min son.

Egentid är viktigt att ha men med måtta. 2 veckor. Aldrig. Jag och min man är hemma båda två. Han arbetslös och jag mammaledig sedan arbetslös, men trots att vi är tillsammans 24 timmar om dygnet så är det ju inte egentid, ibland vill man ha barnvakt. Men som sagt allt jag klarar är typ 2 timmar. Min mamma säger att sonen brukar börja gråta efter ett tag då ringer hon till oss och vi hämtar honom då om vi är och handlar går hon ut i barnvagn då det enda som hjälper tills dess att vi skyndat hem. Så sonen klarar sig inte mer än max 2 timmar utan oss. Min mamma har princip träffat sonen varje dag sedan han föddes så han är väldigt van vid henne men ändå. Vi föräldrar är bäst.

Kan inte förstå de föräldrar som kan lämna bort sina barn så länge, men alla gör som de vill. 

2013-04-21
Johanna 13
Johanna 13

Jag tycker att det bror ju på vem du lämnar barnen till. Lämnar du dom till dina föräldrar eller till typ någon barnen träffar ofta ser jag inte vad som är så fel i de. sedan bror det ju på barnen också hur dom är som person!

2013-04-21
FriidaN
FriidaN
Barn på 1 år och 6 månader

Mamsan: jag förstår hur du tänker. Men om jag ska åka på 2v semester för att lappa ihop vårt förhållande på bekostnad av mitt barns välmående, nä då får man hitta andra lösningar. Sedan tror jag inte att semester löser problemen, hemma i vardagen det är där man löser problemen. Bättre att gå i terapi tillsammans, skaffa barnvakt regelbundet för att få egentid då och då. Och för mig är det barnmisshandel att lämna ett litet barn så länge. Misshandel kan vara både psykisk och fysisk, i det här fallet psykisk. Ett av paren som ska lämna bort sina barn är höginkomsttagare, lämnar sina barn heltid på fsk, de har barnvakt 4-5gånger i veckan (på kvällar el helger) för att gå på gym, jobb resor, middag med vänner m.m. Jag tror att de åker iväg för att de kan och har råd. De har skaffat barn för att man SKA ha barn men de är inte villiga att leva familjeliv för fem öre, det gör mig så förbannad. Jag tycker synd om barnen som kläs i märkeskläder osv men inte får sina föräldrars uppmärksamhet!

2013-04-21
emcb
emcb

Oj va massa åsikter in detta....din som har lr tänker åka utan sina barn på semester vet väl själva va dom gör...lr en massa folk måste ha reda på allt? Hmm....

2013-04-21
Jezzizca
Jezzizca

Jag lägger mig inte i hur andra gör och inte gör men, jag kan bara tala för mig själv och jag skulle aldrig kunna åka utan min son på semster i 1-2 veckor.

Han skulle klara det galant eftersom han älskar att vara hos sin mormor/morfar och känner sig som hemma hos dom men, jag skulle längta ihjäl mig.

Att vissa föräldrar väljer att åka utan sina barn kan ju vara av en viss anledning som INGEN här inne vet om!

2013-04-21
Fideli73
Fideli73

Av de jag vet som är borta så länge (alt väldigt ofta) från sina barn så är det för att de helt enkelt tröttnat på barnen. Men många tycker också att det är superviktigt att kunna semestra som innan barnen kom.Javisst, paus från vardagen är viktigt ibland men det är för lång tid för en så liten tycker jag.

Jag förstår vart du vill komma Mamsan och vad du tycker om det. Du och jag ser helt olika på det.

2013-04-21
jika686
jika686

Jag skulle ha jätte svårt att lämna bort mitt/mina barn. Och aldrig bara ta m en. Vi va på 2 veckors utlandssem förra året när vår dotter va 2. Hon tjatar ofta om detta o vill göra om de. Så att vi skulle lämnat henne hemma hos farmor o farfar känns jätte elakt. Kan förstå att man ibland behöver tid ihop som par. Men de räcker väl gott o väl m en weekend. Är nu ens förhållande så dåligt så tror jag ju inte direkt att man vill o orkar vara m varandra 24 timmar om dygnet i 2 veckor o till råga på allt utomlands.
Då tror jag de ä bättre att åka m mor el farföräldrar o få tid över till varandra någon/några stunder under semestern.

2013-04-21
majmamma81
majmamma81

Varför tror ni själva att föräldrar gör så här? Är de elaka? Älskar de inte sina barn? Är de så fruktansvärt ego och bara tänker på sig själva? Misshandlar de sina barn på något annat sätt också, eller verkar de vara bra föräldrar för övrigt? Nä, jag ger upp att försöka få fram min åsikt. Emcb; jag trodde du ville få höra lite tankar på hur föräldrar kan göra så här, och jag försökte sätta mig in i tankegången, men man blir ju bara nedskjuten ändå.

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 5 månader

Om man nu har ett så dåligt förhållande att man behöver "egentid" för att diskutera genom vad man ska göra med förhållandet skulle ju inte jag åka på 2 veckors utlandssemester, snarare skaffa barnvakt över natten....

2013-04-21
Yrwen
Yrwen

Och jag vill förtydliga att jag aldrig skulle kunna åka bort så länge, men det är av egoistiska skäl, att jag skulle sakna henne för mycket. Jag tror egentligen att hon hade haft jätteroligt hos mormor och morfar.

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 5 månader

Emcb; om du och din man har en riktig kris och VERKLIGEN behöver komma iväg för att försöka lösa detta, är det då inte värt det för att försöka fixa förhållandet? Barnmisshandel, nu tog du allt i. Som sagt, hellre utvilad och närvarande i vardagen än sönderstressad och frånvarande.
Att din son blir ledsen efter två år är ju jättetråkigt, och jag förstår att det är jobbigt, men alla barn reagerar ju olika. Man får väl anta att de föräldrar som åker bort på semester 1-2 veckor bedömer att deras barn klarar det. Annars märker de det efter första resan och då gör de inte nån mer sån resa.

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 5 månader

Jag tror att det kan vara bra vara nån natt själva. Det har vi gjort nån enstaka gång. Kunde ladda batterierna men gissa om jag vaknade flera ggr på natten... ;-)

2013-04-21
aksofia
aksofia

Skolka= skilja

2013-04-21
emcb
emcb

Mamsan: vadå dubbelmoral? Självklart ska man ha egentid men att riskera sina barns välmående tycker jag är korkat! Och behöver man två veckor ifrån sina barn för att inte skolka sig, ja då har man inget bra förhållande... och en resa fixar inte sådana problem i längden. Min son har varit ifrån oss som mest två nätter i samband med att lillebror kom, han mådde väldigt dåligt av det och kan fortfarande (2år senare) bli ledsen över det. Ska jag då vara så egoistisk och bortse ifrån hans välmående och lämna honom med barnvakt 1-2veckor? Ursäkta min men det anser jag är en sorts barnmisshandel. Jag hade satt honom i en hemsk situation och det spelar ingen roll hur mkt egentid vi behöver, vi har satt honom till världen och då ska vi se till hans behov före våra egna! Vi kunde resa innan vi fick barn och kan göra det igen när de blir äldre så det handlar inte om för evigt utan om några år! Jag står för att det är egoistiskt! Man kan göra så mkt annat som par för att ta hand om sin relation! Det är skrämmande att många skaffar barn men ska fortsätta sitt liv som det var innan, man måste ta hänsyn till att det finns fler människor i familjen som också ska må bra!

2013-04-21
emcb
emcb

Jag älskar mina barn, lillan helammar (i stort sett) fortfarande så där ha rjag ju inte så mycket att välja på, visst skulle jag kunna stressa mer, men känner att det är onödigt. amningen funkar och jag har mjölk så det räcker. Dock blir ju stora lite åsidosatt av det.. Så där känner jag ju mig hemsk. En weekend är nog vad jag skulle klara av, om ens det. Nu har stora varit borta över natten och kommer hem ikväll, saknar henne oerjört mycket. För mig är de tinte semester om inte hela famiuljen är med.. En weekend för att få ladda batterierna utan barn är en sak, men inte riktigt semester...

2013-04-21
Yrwen
Yrwen

Ser inget fel i att åka på semester utan sina barn och inte heller i att dela upp dem, vi delar oftast upp våra barn efter ålder, jag menar inte vill ju våran fjortis gå på zoo o inte uppskattar vår tex tvååring en weekend i new york.

2013-04-21
jenccy
jenccy

Jag skulle aldrig åka på semester utan mina barn... Visst tar allt längre tid att göra; man kan/hinner inte se allt man vill; ingen lugn och ro när dem är med men en-två veckor är alldeles för länge! Jag valde att ha barn och vill kunna skaffa semester minnen med de också. Dem är en del av min värld.

2013-04-21
aksofia
aksofia
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...