App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Är det bara jag som reagerar på det här?

Har vänner som ska åka på två veckors semester, utan sina barn... Barnen är 2 och 4år. Några andra vänner ska på en veckas semester utan sina barn... Barnen är 3 och 5år. Själv får jag ont i magen bara jag tänker på det. Dels att lämna barnen med barnvakt så länge och jag personligen tycker det känns fel att åka på semester utan mina barn, vi är ju en familj. Nä för mig är det här helt upp & ner på!

2013-04-20
emcb
emcb
Barn på 2 år och 11 månader

Lyssnade på en barnmorska som pratade om känslominnen. Framförallt gällde det om barnafödande. Men kunde även påverka andra delar av ens vuxenliv. Hon tog exempel på Hur många kvinnor som har känslor av inte vilja bli övergivna eller lämnade under en sådan situation, som att föda barn och att det kunde härstamma från händelser i tidig ålder. Typ att ens föräldrar lämnar bort en under längre tid utan att man själv kunde säga att man inte ville det. Man kommer inte ihåg detta men känslorna sitter kvar i våran kropp.

Ursäkta svårt att förklara men hon sa det på ett bra sätt. Hon har skrivit en bok om det. Behöver ju inte betyda nått men jag trodde på det. Att saker som inte behöver vara farligt för barn kan ändå påverka oss som vuxna individer.

2019-10-31
Birdo88
Birdo88

Jag heter Lilian N. Det här är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig att få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtrollande. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte skilsmässa men när jag stötte på Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälpa till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min överraskning sa han att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. WOMB 4 FRÄMNINGSSTAV 5 SKYDDSFÖRETAG 6 FÖRETAGSSTAV 7 GODT JOB-STAV 8 LOTTERISK STÄLLNING och STOLTFALLSTAV.

2019-10-30
liliannikky
liliannikky

Jag och min man var nyligen på semester 1v utan barnen som är 13, 7 och 5 år. Det finns ju alltid olika anledningar till varför man kanske väljer att åka utan barn. Min mor flyttade hem till oss och visst hade barnen saknat oss men mer än så var det inte. Tror nästan det var jobbigare för mig och min man... Vi längtade ju efter dom så det var inte klokt. Nä, om man litar på den/dom man lämnar bort barnen till så tycker jag det är ok, fast mina barn är ju lite äldre...

2013-04-22
Chrustelusuani
Chrustelusuani

Jasie: tycker att nästan alla här har sagt att det är viktigt med egentid men inte under så lång tid. 1-2nätter eller en weekend om barnen klarar det är kanon och jätte mysigt om man gör det under rätt förutsättningar!

2013-04-21
emcb
emcb

Att sova över två nätter tycker jag är okej för min son, längre än så tycker jag inte känna bra för hans skull. Han är trygg med sina mor-och farföräldrar.

Sen får man känslan här av att det är fult och elakt att vilja vara ifrån sina barn ens i några dagar. Visst är man en familj, men måste man vara ihopklistrade dygnet runt för det?
Ska jag inte få ha barn bara för att jag behöver andas och göra något annat än att bara jobba och vara mamma hela tiden?

2013-04-21
Jasie
Jasie

Emcb; ja, men då är det en helt annan femma. Då är de inte lämpliga som föräldrar överhuvudtaget. Då gör en tvåveckors semester varken till eller ifrån. Och du har helt rätt i att man löser problem bäst på hemmaplan osv, men jag hårddrog det och menade på att för vissa kanske det är en sista desperat åtgärd. Helt klart kan barnmisshandel vara psykisk, men jag håller inte riktigt med om att detta faller under den kategorin. Däremot låter det mer som att det paret du beskriver är och naggar i kanten, men inte just pga semestern, utan hur de hanterar föräldraskapet i stort.

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Min lille är 6 månader och jag å min man vill ju såklart ha egentid men inte hur länge som helst. Min mamma som bor på 5 minuters gångavstånd från oss brukar passa lillen 1 eller max 2 timmar för att vi skall kunna äta middag ensamma, åka å handla eller bara mysa. Men semester utan lille sonen skulle aldrig falla mig in. Jag blev ledsen första gången mamma och min styvfar skulle resa iväg utan mig. De talade om att det var för dyrt att ha med mig, det förstod jag men det kändes ändå snopet. Jag var ändå 18 år då. Hade tills dess varit med på semestern då mamma tyckte semester är familjetid. Jag ville också med, till och med min syster som är 9 år äldre än jag var med på semestern. I min värld fanns inte semester utan barnen innan de blivigt minst 16 år gamla. Efter 2 timmar saknar jag min son.

Egentid är viktigt att ha men med måtta. 2 veckor. Aldrig. Jag och min man är hemma båda två. Han arbetslös och jag mammaledig sedan arbetslös, men trots att vi är tillsammans 24 timmar om dygnet så är det ju inte egentid, ibland vill man ha barnvakt. Men som sagt allt jag klarar är typ 2 timmar. Min mamma säger att sonen brukar börja gråta efter ett tag då ringer hon till oss och vi hämtar honom då om vi är och handlar går hon ut i barnvagn då det enda som hjälper tills dess att vi skyndat hem. Så sonen klarar sig inte mer än max 2 timmar utan oss. Min mamma har princip träffat sonen varje dag sedan han föddes så han är väldigt van vid henne men ändå. Vi föräldrar är bäst.

Kan inte förstå de föräldrar som kan lämna bort sina barn så länge, men alla gör som de vill. 

2013-04-21
Johanna 13
Johanna 13

Jag tycker att det bror ju på vem du lämnar barnen till. Lämnar du dom till dina föräldrar eller till typ någon barnen träffar ofta ser jag inte vad som är så fel i de. sedan bror det ju på barnen också hur dom är som person!

2013-04-21
FriidaN
FriidaN
Barn på 2 år

Mamsan: jag förstår hur du tänker. Men om jag ska åka på 2v semester för att lappa ihop vårt förhållande på bekostnad av mitt barns välmående, nä då får man hitta andra lösningar. Sedan tror jag inte att semester löser problemen, hemma i vardagen det är där man löser problemen. Bättre att gå i terapi tillsammans, skaffa barnvakt regelbundet för att få egentid då och då. Och för mig är det barnmisshandel att lämna ett litet barn så länge. Misshandel kan vara både psykisk och fysisk, i det här fallet psykisk. Ett av paren som ska lämna bort sina barn är höginkomsttagare, lämnar sina barn heltid på fsk, de har barnvakt 4-5gånger i veckan (på kvällar el helger) för att gå på gym, jobb resor, middag med vänner m.m. Jag tror att de åker iväg för att de kan och har råd. De har skaffat barn för att man SKA ha barn men de är inte villiga att leva familjeliv för fem öre, det gör mig så förbannad. Jag tycker synd om barnen som kläs i märkeskläder osv men inte får sina föräldrars uppmärksamhet!

2013-04-21
emcb
emcb

Oj va massa åsikter in detta....din som har lr tänker åka utan sina barn på semester vet väl själva va dom gör...lr en massa folk måste ha reda på allt? Hmm....

2013-04-21
Jezzizca
Jezzizca

Jag lägger mig inte i hur andra gör och inte gör men, jag kan bara tala för mig själv och jag skulle aldrig kunna åka utan min son på semster i 1-2 veckor.

Han skulle klara det galant eftersom han älskar att vara hos sin mormor/morfar och känner sig som hemma hos dom men, jag skulle längta ihjäl mig.

Att vissa föräldrar väljer att åka utan sina barn kan ju vara av en viss anledning som INGEN här inne vet om!

2013-04-21
Fideli73
Fideli73

Av de jag vet som är borta så länge (alt väldigt ofta) från sina barn så är det för att de helt enkelt tröttnat på barnen. Men många tycker också att det är superviktigt att kunna semestra som innan barnen kom.Javisst, paus från vardagen är viktigt ibland men det är för lång tid för en så liten tycker jag.

Jag förstår vart du vill komma Mamsan och vad du tycker om det. Du och jag ser helt olika på det.

2013-04-21
jika686
jika686

Jag skulle ha jätte svårt att lämna bort mitt/mina barn. Och aldrig bara ta m en. Vi va på 2 veckors utlandssem förra året när vår dotter va 2. Hon tjatar ofta om detta o vill göra om de. Så att vi skulle lämnat henne hemma hos farmor o farfar känns jätte elakt. Kan förstå att man ibland behöver tid ihop som par. Men de räcker väl gott o väl m en weekend. Är nu ens förhållande så dåligt så tror jag ju inte direkt att man vill o orkar vara m varandra 24 timmar om dygnet i 2 veckor o till råga på allt utomlands.
Då tror jag de ä bättre att åka m mor el farföräldrar o få tid över till varandra någon/några stunder under semestern.

2013-04-21
majmamma81
majmamma81

Varför tror ni själva att föräldrar gör så här? Är de elaka? Älskar de inte sina barn? Är de så fruktansvärt ego och bara tänker på sig själva? Misshandlar de sina barn på något annat sätt också, eller verkar de vara bra föräldrar för övrigt? Nä, jag ger upp att försöka få fram min åsikt. Emcb; jag trodde du ville få höra lite tankar på hur föräldrar kan göra så här, och jag försökte sätta mig in i tankegången, men man blir ju bara nedskjuten ändå.

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Om man nu har ett så dåligt förhållande att man behöver "egentid" för att diskutera genom vad man ska göra med förhållandet skulle ju inte jag åka på 2 veckors utlandssemester, snarare skaffa barnvakt över natten....

2013-04-21
Yrwen
Yrwen

Och jag vill förtydliga att jag aldrig skulle kunna åka bort så länge, men det är av egoistiska skäl, att jag skulle sakna henne för mycket. Jag tror egentligen att hon hade haft jätteroligt hos mormor och morfar.

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Emcb; om du och din man har en riktig kris och VERKLIGEN behöver komma iväg för att försöka lösa detta, är det då inte värt det för att försöka fixa förhållandet? Barnmisshandel, nu tog du allt i. Som sagt, hellre utvilad och närvarande i vardagen än sönderstressad och frånvarande.
Att din son blir ledsen efter två år är ju jättetråkigt, och jag förstår att det är jobbigt, men alla barn reagerar ju olika. Man får väl anta att de föräldrar som åker bort på semester 1-2 veckor bedömer att deras barn klarar det. Annars märker de det efter första resan och då gör de inte nån mer sån resa.

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Jag tror att det kan vara bra vara nån natt själva. Det har vi gjort nån enstaka gång. Kunde ladda batterierna men gissa om jag vaknade flera ggr på natten... ;-)

2013-04-21
aksofia
aksofia

Skolka= skilja

2013-04-21
emcb
emcb

Mamsan: vadå dubbelmoral? Självklart ska man ha egentid men att riskera sina barns välmående tycker jag är korkat! Och behöver man två veckor ifrån sina barn för att inte skolka sig, ja då har man inget bra förhållande... och en resa fixar inte sådana problem i längden. Min son har varit ifrån oss som mest två nätter i samband med att lillebror kom, han mådde väldigt dåligt av det och kan fortfarande (2år senare) bli ledsen över det. Ska jag då vara så egoistisk och bortse ifrån hans välmående och lämna honom med barnvakt 1-2veckor? Ursäkta min men det anser jag är en sorts barnmisshandel. Jag hade satt honom i en hemsk situation och det spelar ingen roll hur mkt egentid vi behöver, vi har satt honom till världen och då ska vi se till hans behov före våra egna! Vi kunde resa innan vi fick barn och kan göra det igen när de blir äldre så det handlar inte om för evigt utan om några år! Jag står för att det är egoistiskt! Man kan göra så mkt annat som par för att ta hand om sin relation! Det är skrämmande att många skaffar barn men ska fortsätta sitt liv som det var innan, man måste ta hänsyn till att det finns fler människor i familjen som också ska må bra!

2013-04-21
emcb
emcb

Jag älskar mina barn, lillan helammar (i stort sett) fortfarande så där ha rjag ju inte så mycket att välja på, visst skulle jag kunna stressa mer, men känner att det är onödigt. amningen funkar och jag har mjölk så det räcker. Dock blir ju stora lite åsidosatt av det.. Så där känner jag ju mig hemsk. En weekend är nog vad jag skulle klara av, om ens det. Nu har stora varit borta över natten och kommer hem ikväll, saknar henne oerjört mycket. För mig är de tinte semester om inte hela famiuljen är med.. En weekend för att få ladda batterierna utan barn är en sak, men inte riktigt semester...

2013-04-21
Yrwen
Yrwen

Ser inget fel i att åka på semester utan sina barn och inte heller i att dela upp dem, vi delar oftast upp våra barn efter ålder, jag menar inte vill ju våran fjortis gå på zoo o inte uppskattar vår tex tvååring en weekend i new york.

2013-04-21
jenccy
jenccy

Jag skulle aldrig åka på semester utan mina barn... Visst tar allt längre tid att göra; man kan/hinner inte se allt man vill; ingen lugn och ro när dem är med men en-två veckor är alldeles för länge! Jag valde att ha barn och vill kunna skaffa semester minnen med de också. Dem är en del av min värld.

2013-04-21
aksofia
aksofia

Mamsan, tycker du inte det är lite skillnad på att sticka iväg några timmar alt en weekend och att vara helt borta båda två i en hel vecka? Speciellt för ett så litet barn. I alla fall jag ser ingen dubbelmoral i att anpassa sin egentid efter vad som är bäst ur barnens perspektiv.

2013-04-21
jika686
jika686

Jag tycker det är mycket dubbelmoral här. Många här inne säger att man absolut måste få göra saker själv, få egentid och vara kvinna/man och inte bara mamma och pappa. Gäller inte det som par? Kan man inte få vara man och fru? Okej att man tar ett beslut att skaffa barn, men det betyder inte man bara vill kliva in i en mamma-roll 24/7. De som har ett arbete som innebär 60 timmars arbete i veckan, är det också lika förkastligt? Kanske alla föräldrar ska försöka ha ett jobb där de kan jobba hemifrån, så kan man vara med sina barn dygnet runt? Ursäkta om jag låter grinig nu, men jag blir lite provocerad av såna här ämnen. Man kan uttrycka ilska över folk som sätter barnet löst i baksätet på bilen, eller mammor som ger Coca-Cola i nappflaska, men såna här saker får man faktiskt ligga lite lågt med att yttra sig om, tycker jag. Eller man måste självklart få ha en åsikt, men man kan inte räkna med att alla ska tycka samma som en själv.

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Jag håller med emcb jag hade inte kunnat åka utan barnen på semester. Tycker man gör det som familj och har man inte råd att åka alla så stannar man hemma och åker på ågot tivoli eller nåt. Det jag hade kunna tänka hade varit att åka typ en helg inom Sverige typ på spa för att få egentlig med maken men inte förrän barnen är iaf 3 och 4 tidigast. Tror det är lättare att lämna två för då har de varandra. Men hade jag bara haft en så hade det få vänta tills hon kanske var 5.....

2013-04-21
Biljana81
Biljana81

Kan man inte hårddra det och säga så här; tänk om en semester utan barn gör att mamma och pappa kan jobba på sin relation, komma tillbaka utvilade och glada och kanske vara mer NÄRVARANDE i vardagen? Om du aldrig får semester går du kanske runt och är stressad, frånvarande och trött. Man vet inte folks anledning till såna här val- det kanske är en semester de behöver för att kanske försöka undvika en separation tex. Kanske lite överdrivet, men alla gör val utifrån sin egen familjesituation och de kanske anser att detta blir bättre för barnen i slutändan. Nu syftade inte jag just på de du nämnde, utan rent allmänt.

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Jag skulle aldrig kunna åka utan barnen. En natt skulle jag klara av, men inte en hel vecka!

2013-04-21
Westerholm
Westerholm

Båda de här paren åker till storstäder, där det kanske inte är så barnvänligt... Men jag förstår ändå inte att man kan vara så okänslig och vara så okunnig om hur mycket ett barn faktiskt är beroende av sina föräldrar.

2013-04-21
emcb
emcb

alltså hade vi jaft råd å åka på semster ofta hade ja kanske kunnat ta en vecka med mannen utan barn.. om det var någonstans där det kanske inte va helt lämpligt att ha med dem.. kanske..
men nu ser vår ekonomi inte ut så så när vi får råda å åka på semster så ska barnen med!!!!!!

2013-04-21
osisen
osisen

Jag tror nog 2åringen är för liten. Anledningen till varför jag tror det är för att de inte har så bra tidsuppfattning och tror säkert mamma och pappa övergett dem.

Min tjej blir ju 2 nu i sommar. Hon skulle inte klara av att vi var borta i en hel vecka. Och vi skulle inte klara av att vara borta från henne i en hel vecka.

2013-04-20
jika686
jika686

Håller inte med dig mamsan. Även om barnen känner barnvakten finns det sällan någon som är lika nära som föräldrarna. Och för att ett barn ska må bra i 2veckor ska dem våga trotsa, vara riktigt arg, ledsen och glad på samma sätt som de vågar vara med sina föräldrar. Det är sällan ett barn är så tryggt med en barnvakt. Och eftersom barn inte har samma tidsuppfattning som oss är 2veckor en extrem lång tid att sakna någon. Och om du tycker att det skulle vara jobbigt att vara borta för att du skulle sakna ihjäl dig, hur kan du då tro att det inte skulle vara jobbigt för dina barn som förmodligen saknar er ännu mer?

2013-04-20
emcb
emcb

Jag tror inte barnen tar någon större skada faktiskt. Inte om de känner barnvakten väl. Däremot hade man ju saknat ihjäl sig efter dem! Jag hade nog max kunnat vara borta två nätter från min dotter. Hittills har hon aldrig haft barnvakt över natt.

Och vad man säger till barnen ser jag i och för sig inte som något problem. De är nog medvetna om att vuxna gör saker som inte passar för barn, så att säga att man ska åka bort ett tag hade de nog sett som något naturligt. Man måste ju inte babbla på om hur roligt och skönt det ska bli, när barnen hör på.

Kan tillägga att mina föräldrar åkte på semester till Rhodos en vecka när min syster (deras första barn) var jätteliten. 35 år senare pratar mamma fortfarande om denna vecka med ångest. Hon ångrade sig så fort de hade åkt, hon grät hela veckan och ville bara åka hem. När de kom hem hade min syster tagit sina första steg, och mina föräldrar hade missat det för att de var på semester! Nä, efter att ha hört den historien hela mitt liv så skulle jag aldrig kunna åka bort så lång tid.

2013-04-20
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Jag o sambon var bortresta, inom sverige, över helgen medan sonen var med farmor och farfar, det lär dröja mycket länge innan jag gör om det. Även om jag visste att sonen hade det hur bra som helst så kunde jag inte släppa att jag var alldeles för långt ifrån honom. Skulle aldrig kunna ta semester ifrån mina barn

2013-04-20
Levena
Levena

Ja när de e så små tycker ja det är fel, men alla gör ju som de vill....

2013-04-20
MorTillTvå
MorTillTvå

Fast jag tycker inte det handlar bara om att jag skulle sakna mina barn utan mer om hur mina barn skulle må av att vara ifrån oss föräldrar så länge. Jag tror att så små barn tar skada av att vara ifrån sona föräldrar under så lång tid!

2013-04-20
emcb
emcb

Busan: jag håller med, tycker barnen ska kunna säga själva om de vill eller inte vill sova över hos någon.

2013-04-20
emcb
emcb

Kan inte hjälpa att jag undrar varför de skaffade barn... Och dessutom ska barnen inte få vara hemma under tiden föräldrarna utan de ska bo hos barnvakten under tiden...

2013-04-20
emcb
emcb

Jag kan tänka mig en weekend när minstingen är så stor så att han själv kan säga om han tycker det är ok och ha åsikter om vem som ska vara barnvakt. Min äldsta är 5år och klarar bara att sova borta en natt sedan blir han ledsen och längtar hem. Tänk om vi då skulle lämna honom i 1-2veckor, vilket svek det skulle vara!

2013-04-20
emcb
emcb

Jag och sambon har diskuterat detta. Tycker inte heller man kanske åker på semester en vecka utomlands utan sina barn, sin familj. Men däremot så skulle vi kunna tänka oss att åka på en weekend för oss själva. Jag får själv inte ihop hur vi tänker :-P

2013-04-20
Betty86
Betty86

Håller med dig! Min son är bara 5 månader men jag får ångest av o bara tänka på att man gör så.. Jag blir rastlös o saknar sonen bara efter några timmar så skulle aldrig ens klara en vecka!!

2013-04-20
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...