App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Är det bara jag som reagerar på det här?

Har vänner som ska åka på två veckors semester, utan sina barn... Barnen är 2 och 4år. Några andra vänner ska på en veckas semester utan sina barn... Barnen är 3 och 5år. Själv får jag ont i magen bara jag tänker på det. Dels att lämna barnen med barnvakt så länge och jag personligen tycker det känns fel att åka på semester utan mina barn, vi är ju en familj. Nä för mig är det här helt upp & ner på!

2013-04-20
emcb
emcb
Barn på 2 år och 5 månader

Lyssnade på en barnmorska som pratade om känslominnen. Framförallt gällde det om barnafödande. Men kunde även påverka andra delar av ens vuxenliv. Hon tog exempel på Hur många kvinnor som har känslor av inte vilja bli övergivna eller lämnade under en sådan situation, som att föda barn och att det kunde härstamma från händelser i tidig ålder. Typ att ens föräldrar lämnar bort en under längre tid utan att man själv kunde säga att man inte ville det. Man kommer inte ihåg detta men känslorna sitter kvar i våran kropp.

Ursäkta svårt att förklara men hon sa det på ett bra sätt. Hon har skrivit en bok om det. Behöver ju inte betyda nått men jag trodde på det. Att saker som inte behöver vara farligt för barn kan ändå påverka oss som vuxna individer.

2019-10-31
Birdo88
Birdo88

Jag heter Lilian N. Det här är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig att få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtrollande. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte skilsmässa men när jag stötte på Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälpa till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min överraskning sa han att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. WOMB 4 FRÄMNINGSSTAV 5 SKYDDSFÖRETAG 6 FÖRETAGSSTAV 7 GODT JOB-STAV 8 LOTTERISK STÄLLNING och STOLTFALLSTAV.

2019-10-30
liliannikky
liliannikky

De där beror helt på om man är skilda föräldrar eller om man bor ihop med fadern till barnet.

Olyckligt vis så har jag min son en gång i månaden :( Det gör ont men vet att max mår bättre som de är nu än att vara uppi bråk :(

Men man växer och blir starkare och även barnet blir mer vuxen fortare och kan klara av att vara borta, lära känna andra och känslan blir så otroligt stark när man får ha han hos sig 3

Det är i prinsip samma sak som att du lämnar ett barn på dagis de är en chansning om något.. du har barnet mer på dagis än vad du är hemma med den/dom och efter ett tag så litar du nästan fullt på personalen.

Har man roligt så glömmer man bort de oroliga men saknar barnet eller barnen gör man alltid.

 

Om man bor tillsammans hela familjen:

Reparera ett förhållande kan man göra när man är hemma såklart de är de livet ni lever i de kommer inte att ändras.. Visst egentid kan man ha oftast kan familjen ställa upp å dom litar man ju oftast på å telefon finns ju.

2013-04-23
lycklig88
lycklig88

Jag och min man var nyligen på semester 1v utan barnen som är 13, 7 och 5 år. Det finns ju alltid olika anledningar till varför man kanske väljer att åka utan barn. Min mor flyttade hem till oss och visst hade barnen saknat oss men mer än så var det inte. Tror nästan det var jobbigare för mig och min man... Vi längtade ju efter dom så det var inte klokt. Nä, om man litar på den/dom man lämnar bort barnen till så tycker jag det är ok, fast mina barn är ju lite äldre...

2013-04-22
Chrustelusuani
Chrustelusuani

Jasie: tycker att nästan alla här har sagt att det är viktigt med egentid men inte under så lång tid. 1-2nätter eller en weekend om barnen klarar det är kanon och jätte mysigt om man gör det under rätt förutsättningar!

2013-04-21
emcb
emcb

Att sova över två nätter tycker jag är okej för min son, längre än så tycker jag inte känna bra för hans skull. Han är trygg med sina mor-och farföräldrar.

Sen får man känslan här av att det är fult och elakt att vilja vara ifrån sina barn ens i några dagar. Visst är man en familj, men måste man vara ihopklistrade dygnet runt för det?
Ska jag inte få ha barn bara för att jag behöver andas och göra något annat än att bara jobba och vara mamma hela tiden?

2013-04-21
Jasie
Jasie

Emcb; ja, men då är det en helt annan femma. Då är de inte lämpliga som föräldrar överhuvudtaget. Då gör en tvåveckors semester varken till eller ifrån. Och du har helt rätt i att man löser problem bäst på hemmaplan osv, men jag hårddrog det och menade på att för vissa kanske det är en sista desperat åtgärd. Helt klart kan barnmisshandel vara psykisk, men jag håller inte riktigt med om att detta faller under den kategorin. Däremot låter det mer som att det paret du beskriver är och naggar i kanten, men inte just pga semestern, utan hur de hanterar föräldraskapet i stort.

2013-04-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 6 månader

Min lille är 6 månader och jag å min man vill ju såklart ha egentid men inte hur länge som helst. Min mamma som bor på 5 minuters gångavstånd från oss brukar passa lillen 1 eller max 2 timmar för att vi skall kunna äta middag ensamma, åka å handla eller bara mysa. Men semester utan lille sonen skulle aldrig falla mig in. Jag blev ledsen första gången mamma och min styvfar skulle resa iväg utan mig. De talade om att det var för dyrt att ha med mig, det förstod jag men det kändes ändå snopet. Jag var ändå 18 år då. Hade tills dess varit med på semestern då mamma tyckte semester är familjetid. Jag ville också med, till och med min syster som är 9 år äldre än jag var med på semestern. I min värld fanns inte semester utan barnen innan de blivigt minst 16 år gamla. Efter 2 timmar saknar jag min son.

Egentid är viktigt att ha men med måtta. 2 veckor. Aldrig. Jag och min man är hemma båda två. Han arbetslös och jag mammaledig sedan arbetslös, men trots att vi är tillsammans 24 timmar om dygnet så är det ju inte egentid, ibland vill man ha barnvakt. Men som sagt allt jag klarar är typ 2 timmar. Min mamma säger att sonen brukar börja gråta efter ett tag då ringer hon till oss och vi hämtar honom då om vi är och handlar går hon ut i barnvagn då det enda som hjälper tills dess att vi skyndat hem. Så sonen klarar sig inte mer än max 2 timmar utan oss. Min mamma har princip träffat sonen varje dag sedan han föddes så han är väldigt van vid henne men ändå. Vi föräldrar är bäst.

Kan inte förstå de föräldrar som kan lämna bort sina barn så länge, men alla gör som de vill. 

2013-04-21
Johanna 13
Johanna 13

Jag tycker att det bror ju på vem du lämnar barnen till. Lämnar du dom till dina föräldrar eller till typ någon barnen träffar ofta ser jag inte vad som är så fel i de. sedan bror det ju på barnen också hur dom är som person!

2013-04-21
FriidaN
FriidaN
Barn på 1 år och 6 månader

Mamsan: jag förstår hur du tänker. Men om jag ska åka på 2v semester för att lappa ihop vårt förhållande på bekostnad av mitt barns välmående, nä då får man hitta andra lösningar. Sedan tror jag inte att semester löser problemen, hemma i vardagen det är där man löser problemen. Bättre att gå i terapi tillsammans, skaffa barnvakt regelbundet för att få egentid då och då. Och för mig är det barnmisshandel att lämna ett litet barn så länge. Misshandel kan vara både psykisk och fysisk, i det här fallet psykisk. Ett av paren som ska lämna bort sina barn är höginkomsttagare, lämnar sina barn heltid på fsk, de har barnvakt 4-5gånger i veckan (på kvällar el helger) för att gå på gym, jobb resor, middag med vänner m.m. Jag tror att de åker iväg för att de kan och har råd. De har skaffat barn för att man SKA ha barn men de är inte villiga att leva familjeliv för fem öre, det gör mig så förbannad. Jag tycker synd om barnen som kläs i märkeskläder osv men inte får sina föräldrars uppmärksamhet!

2013-04-21
emcb
emcb

Oj va massa åsikter in detta....din som har lr tänker åka utan sina barn på semester vet väl själva va dom gör...lr en massa folk måste ha reda på allt? Hmm....

2013-04-21
Jezzizca
Jezzizca

Jag lägger mig inte i hur andra gör och inte gör men, jag kan bara tala för mig själv och jag skulle aldrig kunna åka utan min son på semster i 1-2 veckor.

Han skulle klara det galant eftersom han älskar att vara hos sin mormor/morfar och känner sig som hemma hos dom men, jag skulle längta ihjäl mig.

Att vissa föräldrar väljer att åka utan sina barn kan ju vara av en viss anledning som INGEN här inne vet om!

2013-04-21
Fideli73
Fideli73
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...