App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ekonomi, råd med 2 barn?!

Hej! Har en liten fundering, jag och min sambo har sedan när jag får föräldrapenning och han jobbar ut ca 19-21000kr efter skatt. Fasta utgifter varje månad ligger runt 6500-7000kr. Vi har inga lån, vill vi köpa saker sparar vi. Ska köpa en bil nu, så där tillkommer en utgift. Nu väntar vi vårt första barn, men planerar ev att inte ha mer än 2 år mellan barnen om vi har turen att bli gravida igen. För tillfället arbetslös sen en tid tillbaka, har så himla svårt att få begrepp om hur det ser ut ekonomiskt för en medel svensson, anser ni att vi skulle ha råd med 2 barn så länge jag är mammaledig? Hur ser det ut för er ekonomiskt med barn oså?

2013-04-20
Smultronkyss
Smultronkyss

Tack för era svar, så himla svårt när det bara varit han och jag tidigare, jobbade även innan så vi hade råd med ny soffa och dylikt kontant, därav inga lån alls. Bil har vi sparat till. Och hyran var medräknad bland utgifterna som kan ligga lite högre beroende på månad med försäkringar oså. Däremot inte matkostnader plus att bensin,skatt och försäkr. tillkommer. Så sjukt egentligen att hela livet ska styras efter om man har råd eller inte att leva som man vill, speciellt när det kommer till att åtminstone SKAFFA en familj, som för mig är livets mening. Får se hur det går nu med första barnet och ekonomin. Nu har jag iallafall fått lite positiv anda inför framtiden, får tänka på vart man stoppar pengarna helt enkelt!

2013-04-20
Smultronkyss
Smultronkyss

sen får ni ju barnbidrag åxå 2250 :)

2013-04-20
MorTillTvå
MorTillTvå

vi väntar vårt andra barn har fasta utgifter på ca 15000 (hyra billån o allt som hör till bilen  o vanliga räkningar) varje månad NU men de kommer ju höjas lite me blöjor osv. inte mer än 16 skulle ja säga... 

sambon tjänar rätt bra 20-25 efter skatt och sen har ja ca 6. 

ja tror att man bör ha lite extra att kunna röra sig på kanske inte leva för o räkna kronor, så man kan göra saker också tex under sommar osv..

 

men om ni ligger på ca 20 i månaden och drar ut ca 7000( låter lite lite, hyra medräknat???)  så är de ju endå 13.000 över, minus billån då om ni ska ha det eller om ni ska köpa kontant beg...ja tror de inet e nån fara :)

2013-04-20
MorTillTvå
MorTillTvå

Har 2 barn, väntar mitt tredje. Dottern har jag varannan vecka. Mannen får 12000:- efter skatt, plus att vi får bostadsbidrag 1100:-, barnbidrag 1500:- och jag får 600:- i underhåll. 15100:- får vi in ungefär i månaden, har räkningar på 7000:-, mat för 3000:- då ingår blöjor, välling å våtservetter. Så vi lever på 5000:- i månaden.

2013-04-20
Westerholm
Westerholm

Vi får ut ungefär lika mycket som ni. Vi har lån på tomten och bil. Två barn, bägge använder blöja och bebisen äter ersättning som en häst. Läkarbesök och mediciner för min del som kostar mm har det vart nu varje månad i ett år och kommer fortsätta ett tag.
Visst är det kämpigt, man måste prioritera det viktigaste. Denna månaden går det plus minus noll eftersom vi skulle köpa nya skor och vårkläder till den äldsta.

2013-04-20
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...