App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kan man ändra gammal föräldrarpenning?

Sambon arbetade endast 33% när vi fick sonen år 2008 o stämplade resterande... han har 21 dagar kvar att ta ut med sjukpenninggrundande inkomst. Han fick lägstanivå så de e inte mkt. Nu har sambon helt annat jobb o mkt bättre inkomst o arbetar 100% så lönen ser helt anorlunda ut så med nr 2 som kommer när som helst kommer hans fp se helt annorlunda ut... MEN hur blir de me de 21 dagar som e kvar för sonen som vi tänkte att sambon kan ta ut i sommar ???? kommer de va kvar på lägstanivå eller kommer de ändras nu med sambons nya inkomst? kan tänka mig att de kommer vara den gamla, men man kanske har tur?  Ringa till dom går inte nu skiiit lång kö

2013-04-19
MorTillTvå
MorTillTvå

tack för era svar.

Vi fick skicka in nya papper då han har helt nytt jobb som sagt me helt ny lön.

Såg att hans 21 SGI dagar hade höjts så perfekt att ta ut i sommar :D tack!

2013-04-21
MorTillTvå
MorTillTvå

Så fort lönen höjs, så ökar värdet på de dagar man har kvar. Därför ska man alltid ändra inkomsten så fort som möjligt. Så JA - dagarna är mer värda så fort ändringen gått igenom.

2013-04-19
solskensmamman
solskensmamman

Har ni sammanlagt tagit ut minst 180 föräldrapenningdagar för första barnet? Isåfall kommer de resterande dagarna han tar ut att baseras på hans nya SGI.

2013-04-19
Isabelle _
Isabelle _

För min del har jag ändrat under föräldraledigheten iochmed att vi fått löneförhöjningar. Om han har e-leg så går han bara in och ändrar själv, om det var ett nytt jobb så kommer f-kassan skicka hem blanketter som arbetsgivaren ska fylla i.

2013-04-19
Betty86
Betty86

Vet faktiskt inte riktigt. Han har ju inte anmält o begärt ut dem än. Utan det gör han ju nu på den nya lönen. Vet att man inte få på ny lön bara för att man vänta m att begära. Har haft gamla ärende liggandes o sedan fått löneök o skrivit in den nya lönen då. Men då går de ju efter datumet de blev påskrivet.

Ja, de blev lite krångligt. Hoppas du förstår.

2013-04-19
majmamma81
majmamma81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...