App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bf i slutet av okt, början av nov. Kub test..

Jag väntar mitt första barn, väntan känns lång ! Var denna vecka in till barnmorskan och gjorde kub-testet som alla blir erbjudna, jag hade inte tänk så mycket på själva ultraljudet, det var helt fantastiskt att man kunde se den lilla krabaten så tidigt, sprattlandes! Men huvudsaken var att det var lågrisk och allt såg bra ut. Någon mer som väntar barn till hösten och känner att väntan är lång, att varje vecka går med myrsteg ? :)

2013-04-19
JonnaBettan
JonnaBettan

Min bbe: Jag frågade för att förstå på vilket sätt du har ångest och hur det yttrar sig. Jag har inte njutit av min graviditet heller, var sjukskriven från att jag plussade och två månader framåt - men på något sätt får man försöka ta sig igenom det och se framåt och vad det ger när det är färdigt. Menar inte att det är så enkelt, och är också därför jag undrade om du pratat med din bm så du kan få hjälp och förhoppningsvis må bättre. Tycker absolut att du ska gå till psykologen, de ska ju vara experter på det.

2013-05-02
ChildofJune
ChildofJune

Haha jo och alldeles underbart är det också :D min första är tio och jag sliter mitt hår bara hon är ute och cyklar, en riktig hönsmamma är jag. Men den villkorslösa kärleken är värt allt :)

2013-05-02
Helbeng
Helbeng

Helbeng, ja det är så skönt! Men jag vet att det kommer dyka upp tusen andra saker att oroa sig över.. :) hjälp.. Hur ska det bli sen när bebis är född, småbarn, tonåring?! Jag kommer aldrig kunna slappna av.. Vad har jag gett mig in på? :)

2013-05-02
JaninaThersthol
JaninaThersthol
Gravid

Min bbe: gå till psykologen, det kan inte bli värre iaf. Jag gick under en period och det var värt att få prata med nån som bara visste de sakerna om mig som jag berättade. Hade du brutit benet hade du gått till läkare och nu när du stukat själen lite så är det ok att söka hjälp för det med. Kram och lycka till ❤

2013-05-02
Helbeng
Helbeng

Härligt grattis janina..... Fick bra siffror jag med och lovade mig själv att njuta, men det finns fan saker att oroa sig för hela tiden :( nojjig mamma här

2013-05-02
Helbeng
Helbeng

Att det kan skilja så mycket vart man bor, för i örebro var det både gratis och alla blir erbjudna testet. Synd att det inte så i hela landet, att det beror på vart man bor vad man blir erbjuden å så. Man borde få valmöjligheten i hela landet, ska inte behöva spela någon roll vart man bor.

2013-05-02
JonnaBettan
JonnaBettan

Nu har jag gjort min KUB-test.. Och allt såg jättebra ut :) 1:3000 att vi skulle få ett barn med Downs.. Väl spenderade 1300:- nu toklängtar vi till november

2013-05-02
JaninaThersthol
JaninaThersthol
Gravid

OuMen Men ChildofJune, jag har inte kunnat njuta av min gravidet än första 2 månaderna hade jag kräkning varje min men det har blivet bättre nu,för två veckor sen fick jag panikångest jag vet inte varför så fort jag är ensam då blir det värre jo jag har pratat med min barnmorska hon skulle boka en tid hos psykolog men hjälper det att gå ditt? Ohh jag har ett helvetet liv just nu :-(

2013-05-02
Min bbe
Min bbe
Bebis på 2 månader

Det är svindyrt! Jag hade gärna sett att det var gratis jag också..

2013-05-01
JaninaThersthol
JaninaThersthol
Gravid

Oj kostar det så mycket, fysjutton jag tycker att det borde vara gratis och ingå i mödravård eller åtminstone kosta som ett vanligt läkarbesök.

2013-05-01
Helbeng
Helbeng

Min bbe, jag har ingen ångest. På vilket sätt har du det? Har du pratat med din barnmorska, får du någon hjälp?

2013-05-01
ChildofJune
ChildofJune

Jag väntar också på mitt första barn början av nov det känns jätte lång tid :-( men jag brukar ha ångest finns det någon mer som har ångest ?

2013-05-01
Min bbe
Min bbe
Bebis på 2 månader

Har inte gjort något sådant test, men väntar till mitten av oktober. Har tid för RUL 15 maj :-) Men visst känns hösten långt bort - och lite kluven blir jag ju, då jag hoppas på en fin och trevlig sommar först ;-)

2013-05-01
ChildofJune
ChildofJune

Det beror nog på vart man bor och vart man vill göra det.. Jag bor i Göteborg och valde att gå till barnmorskegruppen för att dom var billigast.. Vi betalar 1300 för det.. :/

2013-05-01
JaninaThersthol
JaninaThersthol
Gravid

Vad kostar det när man får betala för det?

2013-05-01
Helbeng
Helbeng

Jag ska faktiskt göra mitt kub-test nu på torsdag.. Det är INTE gratis.. Men med all annan skit här hemma just nu så orkar varken jag eller sambon med ett sjukt barn, därför valde vi att göra testet. Jag är gravid med min första som är beräknad att komma den 11/11 :)

2013-04-30
JaninaThersthol
JaninaThersthol
Gravid

Men så fantastiskt, hejja Örebro!! Hör i Gävleborg blir bara dom över 35 erbjuden att göra kub

2013-04-30
Helbeng
Helbeng

I örebro län där jag bor blir alla gravida erbjudna kub-test. Jag tycker det är jättebra att de erbjuds i alla åldrar. Oavsett om riskerna är minimala när man är ung, var det en fantasktiskt kännsla att se fostret så tidigt, en bekräftelse på att det faktiskt fanns något där, trots att man visste de. Även om man är mycket medveten att man är gravid så är det ändå en kännsla man aldrig upplevt tidigare och svårt att sätta fingret på alla kännslor, men nu när jag startar mobilen så har jag som bakgrundsbild med en bild från ultraljudet, så jag ser det lilla efterlängtade miraklet varje dag :)

2013-04-29
JonnaBettan
JonnaBettan

Men tur för er, jag tycker att veckorna går fort även om jag helst önskade att det var oktober nu :) jag gjorde mitt kub i går och håller med vad kul det var att det tog tid så att man hann se mycket av lillpyret ❤

2013-04-19
Helbeng
Helbeng
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...