App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sova på endast vänster sida?

Jag låg och läste igår kväll att risken för dödfödda barn minskar om man under slutet av sin graviditet alltid sover på vänster sida. Fick panik och försökte ligga på vänster sida hela natten, det är ju bara det att jag i sömnen vrider och vänder på mig och när jag vaknar till ligger jag ibland på höger. Nu har jag jätte-noja över detta och får ångest av att ligga på högra sidan eller på rygg. Får för mig att det kommer att hända något med vår lilla om jag inte sover på vänster sida. Men man behöver ju byta sida för att avlasta emellanåt!, åh! Jag blir osäker på hur sant det är och inte.... Någon som vet?

2013-04-18
Bouzidi
Bouzidi

Jag hatar att ligga på vänster. Sover ALLTID på höger, även under grav :)

2013-08-04
minstjarna
minstjarna

Besserwissern vill bara infoga att vena cava inte är kroppspulsådern (heter aorta) utan stora hålvenen.

2013-08-03
solskensmamman
solskensmamman

Jag sov på båda och rullade runt som en tok och gick galant ändå!

2013-08-03
jessicamalin
jessicamalin

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-08-03
Helbeng
Helbeng

Jag var också nojig i början, men tillslut orkade jag inte med mig själv längre och tänkte bara att är det meningen så är det meningen (:

2013-04-19
Liisa89
Liisa89

Tack för alla svar. Jag vet att jag bara är nojig. Jag bör inte läsa sånt som gör mig orolig och osäker, vet ju det. Men ibland blir jag nyfiken på't iallafall. Jag läste också att risken är mycket minimal och att dödfödda barn inte förekommer ofta, en lättnad. Jag börjar bli otålig och vill att tiden går fortare så att vi får träffa vår efterlängtade dotter snart :)

2013-04-18
Bouzidi
Bouzidi

Det är som med allt annat under graviditeten! Gör inte si och gör inte så. Du måste ta allt sånt med en nypa salt. Även om risken finns så är den minimal

2013-04-18
Liisa89
Liisa89

Somnar oftast på vänster sida men vaknar nästan jämt på rygg känns lite otäckt tycker jag och vakna på rygg men har aldrig hört att det kan vara farligt att sova på något visst sätt blev lite orolig nu :/

2013-04-18
Kristinej90
Kristinej90
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...