App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dåligt samvete...

Hur gör ni andra som har både tvillingar och ett storasyskon?? Jag har dåligt samvete för någon hela tiden! Antingen för att 3-åringen inte får så mycket tid & uppmärksamhet och aktiviteter på hennes nivå som hon behöver och är van vid, eller för tvillingarna (6v) som får ligga själva så mycket och inte får de där närhets- & gosstunderna som man har tid för med bara en bebis... Sömnbristen gör ju inte det hela enklare heller. Blir mycket bråk och konflikter, speciellt med 3-åringen :-( Känns som om jag bara är trött & sur jämt... Hur gör ni andra för att hinna med alla barnen, hemmet och er själva?? När tvillingarna låg i magen fick jag rådet att sänka ambitionsnivån och det har jag verkligen gjort, men nån gång måste man ju hinna städa, tvätta, diska osv samtidigt som man bara vill sova... Tacksam för tips om hur ni andra har löst vardagspusslet!!

2013-04-18
mammaE81
mammaE81

(null)

2013-07-05
hannastina
hannastina

Känner SÅ igen mig och jag ahr inte ens tvillingar! Det blir bättre när de små blir mner självgående, jag intalar mig iaf det :) Sedan får man försöka ge extra kärlek när man har 2 sekunder över till den stora!

2013-05-18
Yrwen
Yrwen

Tack för era svar! Hade redan tänkt på en del saker själv, men det känns ändå skönt att veta hur andra gör!

Vårt "problem" är att båda tvillingarna har problem med magarna och sover därför extra dåligt på nätterna, tar tid för dem att somna om. De får både minifom & magdroppar så jag hoppas att åtminstone den biten löser sig snart...

2013-04-27
mammaE81
mammaE81

Vi har jobbat stenhårt med rutinerna för att få maximalt med sömn. Sen har vi sett till att båda kan mata själva så när pappa kommer hem från jobbet får han ta hand om tvillingarna o jag kan ta tid för vårt "stora" barn. Middagar kör vi på 20 minuters recept o göra storkok på helgen. På lunchen blir det matlådor från dagen innan. På lördagar är farmor barnvakt då städar vi o handlar utan barn, egentid på sätt o vis ;-) Det blir snart enklare. Ett knep är att få "stora" barnet att hjälpa till att röja o göra vardagssysslor, för min är det en slags lek att lägga in tvätt, sätta in i diskmaskinen, vattna blommor, skära grönsaker etc. Han känner sig stor o duktig då, sedan blir det tågbanelek när pappa kommit hem.

2013-04-18
Puzzgurka
Puzzgurka
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...