App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Behöver inte vara orsak till något. :)

Ett barn behöver bara skrika ut ibland. Det behöver inte vara att den är hungrig, ont i magen, trött m.m. Barnet behöver inte ha en alendning varför den skriker. Men vi mammor och pappor får så ont i öronen. Man blir så upprörd själv för att inte får tyst på barnet. Min sambo gav mig ett tips. Tar öronproppar och vagga barnet i famnen. Man hör lite grann när barnet skriker men det är inte så att det  skär sig i örnen på en så som att det gör utan öronproppar. Då kan man ta det lungt och vagga barnet och inte känna denna paniken som man kan få. Lägg barnet på mage och vagga.  Barnet slappna av och kommer så småningom att somna så gott i din famn! :) 3

2013-04-17
MichaelaW
MichaelaW

Fast när ett barn skriker har den alltid någon anledning, visst de behöver inte vara mat eller trötthet utan de kan vara att den behöver närhet eller helt enkelt bara uttråkad!!

2013-05-05
Elin0110
Elin0110
Bebis på 10 månader

Jag står för det jag skrivit och jag tänker helt enkelt inte be om ursäkt för min reaktion,. Mer ansvarstagande än så kan jag inte bli. Tänker inte be om ursäkt för att jag är öppen och ärlig och skriver vad jag tänker. Dock hoppas jag att vi slipper fler missförstånd i framtiden.

Du har uttryckt din ställning tydligt och jag min.

2013-05-01
Levena
Levena

Jag svarade väldigt tydligt i mitt första inlägg på felaktigheten i tankegången utifrån ursprungsformuleringen. Mitt ordval illusion må ha varit hårt, men det grundade sig i min tidigare nämda reaktion.

2013-05-01
Levena
Levena

Jo, och vad jag menar är så här: Precis som du inte kunde läsa min icke-skrivna mening (om detta var det som stått i huvudinlägget hade inte vi andra reagerat) så kunde vi inte utläsa det som inte var skrivet i ursprungsinlägget, om vad barnmorskan sagt etc.

Ja, vi är mödrar och blivande mödrar här inne och reagerar som sådana. Ursprungsinlägget fick mig att tänka på de experiment som utförts på bebisars behov av närhet - Du vet de där som ledde till apati och död. Är det då konstigt att vi reagerar på alla cylindrar? Hade resten framgått hade svaren sett annorlunda ut.

Sätt er båda och läs igenom huvudinlägget och låtsas som att ni inte visste bakgrunden och återkom med hur ni tycker att man ska reagera när det man läser känns så fel att man skriker inombords.


Förresten kan ni ju även kolla på all positiv respons ang. öronproppar, inkl den hon fick av mig.

//Den elaka mobbaren

2013-04-30
Levena
Levena

" Som vår Barnmorska vid den tiden påpekade, ibland behöver barn bara få skrika. Alltså, med det menas att ett barn skriker för att de vill ha något de känner att de vill ha, tutte, mat, sömn, eller vad det nu kan vara."


Innebär det då inte att barnet har en anledning till varför det skriker? Har det inget som det vill förmedla?

2013-04-30
Levena
Levena

InnoAX: Nu motsäger du ju det din sambo skrev i sitt ursprungs inlägg nämligen:

"Ett barn behöver bara skrika ut ibland. Det behöver inte vara att den är hungrig, ont i magen, trött m.m. Barnet behöver inte ha en anledning varför den skriker"

Nu skriver du:

2013-04-30
Levena
Levena

Tråkigt att du hoppar på mig och att du tar dig tid och kopiera mina svar är bara ännu tråkigare! :) det var fler än jag som reagerade! :)

2013-04-30
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Jag trodde ni förstod vad jag menade.
Vad jag ville komma ut med.
Jag skrev bara lite kortfattat om vad min barnmorska sa. 

Ber så mycket om ursäkt för att jag skrev så otydligt. Slarvigt.

2013-04-30
MichaelaW
MichaelaW

Juste, detta är ett forum och då får alla har sina åsikter!

2013-04-30
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Sorry att behöva förstöra din fina illusion om att din son skrev för nöjes skull, men du beskriver samtidigt att han blev lugn i famnen efter en stund - För mig låter det som ett klockrent behov av närhet.

Bebisar skriker som sagt för att de försöker förmedla något, och det kan vara så enkelt som att de vill ha uppmärksamhet. Däremot köper jag idén med öronproppar då det bara blir svårare att lösa gåtan om man blir extra frustrerad av skrikandet.

2013-04-25
Levena
Levena

Håller med, finns nog en anledning till bebisens skrik sen kanske vi inte alltid förstår den utan får pröva allt vi kan komma på som det kan vara å rids nog lär man sig nog att oftast känna igen vilken typ av skrik de e. Men öronproppar kan nog vara en bra grej för att inte stressa upp sig när det skriks som värst.

2013-04-25
ica_86
ica_86
Barn på 2 år och 11 månader

Hur vet du att han inte hade ont i magen? Kan aldrig tänka mig att han kunde berätta det. Bebisar skriker väl inte utan anledning? Hungrig, törstig, trött, byta blöja, uttråkad, för varm, för kall, behöver närhet, rädd, ont i magen eller nån annanstans etc.. Det finns alltid en anledning.

2013-04-22
xLillaMy
xLillaMy

William var så att han skrek och skrek att det gjorde såå ont i örnen. Vi fick ta öronproppar för det skar så ordentligt i öronen. 
Han hade inte ont i sin mage .
Han var inte hungrig.
Han var inte trött.
Han ville helt enkelt bara skrika.
Behöver inte alls att vara något som bäbbisar vill förmedlar till föräldrarna.
Vi fick vagga honom hela tiden.
så var han lung senare.
Men det tog sin tid.
öronprppar är bra att ha.

2013-04-22
MichaelaW
MichaelaW

This reply has been deleted by a moderator.

2013-04-18
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...