App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

gravid och korsbandskada tips på träning

Fick en underbar nyhet idag av min läkare att de kommer göra en operation för korsbandet som jag skadade för 2 årsedan. Det sitter där men är för slappat och jag har haft så mycket problem med det efter skadan och blev sjukskriven nu i januari i 2 månader då jag vred till knät igen. saken är att under sjukskrivningen blev jag gravid så nu måste jag vänta på operation tills jag har slutat amma och de är super viktig att jag tränar mycket för mitt knä ska hålla. men jag sover mest och orkar inte alls träna just nu..... så skönt med lite tid att träna upp knät ordentligt nu..... Men ni som är gravida hur tränar ni och vad vill få lite tips?

2013-04-17
zazatjejen
zazatjejen

tack:) jo sjukgymnastik 1 gång i veckan blir de mer orkar jag inte just nu då jag har ett tungt och tufft jobb så gymmet blir inte av som jag borde gå på fler gånger i veckan men personligen avskyr jag gym är mer för gruppträning typ step mm men de funkar inte alls längre för knät:( älskade att simma men vridningen på knät gör för ont ( är utbildad simlärare) så kan en del övningar men frisim och ryggsim kan bli för enformigt i en timma

2013-04-17
zazatjejen
zazatjejen

Nu är det visserligen längesen jag skadade mitt knä men det absolut viktigaste är att hålla igång det när man väntar på operationen. Musklerna försvinner ju på ingen tid alls! Jag körde enormt mycket sjukgymnastik, inte den träning jag tycker är den absolut roligaste men det var ett nödvändigt ont... Jag gör detta fortfarande eftersom mitt knä inte fungerar annars och detta trots att det nu är snart 20 (!) år sen jag skadade det första gången. Det behöver ju inte vara de tyngsta övningarna som belastar hela kroppen utan jag hade/har mycket fokus på att "hitta" musklerna och anspänningen och lära mig känna efter hur jag skulle/ska göra för att hitta kontrollen och känslan i knät.

Grattis till graviditeten och lycka till med träningen!

2013-04-17
fridulino
fridulino
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...