App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Resa med 1 åring

Hej alla mammor därute! Vi ska resa för första gången med vår son och vill ha lite tips på vad man ska ha med sig och vad man ska tänka på när man reser med barn. Vi är borta i 2veckor och han kommer vara 14 månader när vi åker. Jag har läst lite på nätet men känner inte att jag kommer någon vart, därför önskar jag hjälp av er med erfarenhet av att ha rest med barn. Alla tips välkomnas!

2013-04-16
Teres Sarkis
Teres Sarkis

Tack snälla för super bra tips, det kommer jag ha med i tankarna. Vad tryggt det känns nu när jag har lite mer kött på benen! Stort tack till er alla😉

2013-04-26
Teres Sarkis
Teres Sarkis

Jag förstår din tanke, klart man väljer att resa inom EU för sol och bad. Hade det inte varit för att mina syskon bor där så hade jag inte tänkt tanken, men vad gör man inte för den saknade familjen:)

2013-04-23
Teres Sarkis
Teres Sarkis

Krig är det nog inte, jag åkte till Libanon sommaren 2006, samma dag som jag landade så utbröt sig kriget, jag fick sms på min mobil från Comviq att jag får ringa hem till Sverige gratis. Kompisar och arbetsgivare ringde till mig och ville kolla om allt var bra, alltså det första jag gör när jag landar är att ta emot samtal från oroliga kollegor och vänner.

Nu till verkligheten: Jag svarar:

Vadå oroliga, det behöver ni inte vara, folk är ute och solen skiner. ALLA tyckte jag var tokig  som inte insåg allvaret.

Jag var där i tre veckor, shoppade, badade, solade, festade, åt god mat och njöt av sevärdheterna - precis som alla andra i Beirut.

Lilla kriget, var i södra libanon, inte för att libanon är så stort men vi märkte inte av ngt alls.

Det jag vill säga är att det (inte alltid, men i detta fall)  överdrivs mkt i media, man måste utgå ifrån verkligheten, mina syskon bor där och vi pratar varje dag, de har inte kännt av ngt.

Immortal: Jag förstår att du vill kräkas ifall sanningen var att det var krig och jag åker dit med min son, det skulle jag oxå bli, men tro mig jag skulle ALDRIG utsätta min familj för fara precis som du aldrig skulle göra det!

Jätte bra tips annars, jag har nog fått lite kött på benen och hoppas att resan går bra, jag återkommer med information när jag återkommit.

2013-04-19
Teres Sarkis
Teres Sarkis

Vi flög med vår son när han var 1år. Det gick hur bra som helst, det enda som var jobbigt var ju att vara stilla så länge. Vi gav honom välling när vi lyfte så han brydde sig inte om det.

2013-04-19
Superhallon
Superhallon
Barn på 3 år och 11 månader

Jag hade tagit med stolen eller köpt en där.

2013-04-18
Biljana81
Biljana81

Tack för tipsen, vi kommer att flyga till Libanon. Jag har varit där förut men inte med barn och då har det varit jätte varmt! Om ni har flugit med era barn - blir de inte rädda när planet lyfter och landar, det är nog det mesta jag är rädd för, att han ska få panik eller ngt liknande. Sen känns det lite pinsamt om han nu skulle gråta eller gnälla mycket. Jag brukar inte tycka det är jobbigt med skrikande barn men jag vet i te hur andra tänker. Hur gör man om man ska åka mkt bil där, ska man ta med sig bilbarnstolen eller är det dumt?

2013-04-18
Teres Sarkis
Teres Sarkis

Vätskeersättning, Alvedon, Ipren, ngt gel som lindrar myggbett (alcosol tror jag det hette), koksaltlösning näsdroppar, nässpray, solkräm, Miniderm, salva för rumpan ( Inotyol eller liknande), feber termometer, nagelset. Återkommer om jag kommer ihåg ngt mer :)

2013-04-17
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Åker ni bil eller flyger ni? Hur lång är resan? Tycker det är viktigt att ha underhållning för de små. Vi hade iPad som vi monterade där lillan satt i bilstolen och hade några av hennes favoriter nedladdade (Dora och Pingu). Detta visade sig vara enormt uppskattad och hon somnade till ganska fort också. Sedan hade jag leksaker med. Klistermärken var full träff och hon klistrade på mig, på sig själv, bilen :) Små bilar, små böcker, osv... Viktigt att ha med är snacks - riskakor, marie keks eller vad barnet tycker om. Plummonpure i fall det krånglar med magen och massor med plastskedar för det behövdes varje gång vi stannade och möjligheten att tvätta de inte fanns. Blöjor och swimpants :) badskor

2013-04-17
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Vart ska ni åka?;-)

2013-04-17
Sturemelie91
Sturemelie91

Vi ska oxå resa med vår om ca 1,5 månad då är hon strax innan året.....

Det jag tycker är viktigt att ha med
Våtdräkt
Solhatt
Solkräm
Badring att sitta i
Leksaker
Handdukar
Hygienartiklar
Apotekgrejor Alvedon, nässpray osv
Sandaler
Välling, gröt och några burkar mat ifall att

Vet inte vad man mer kan behöva vad har du tänkt på?

2013-04-16
Biljana81
Biljana81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...