App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ni med barn som suger på tummen

Lilleman har börjat suga på tummen. Ibland tar han nappen, ibland tummen. Hur gör ni med hygienen? Det är ju totalt omöjligt att se till att de har rena händer så fort tummen ska in! Ni med lite "äldre småbarn" som suger på tummen, hur gör ni när de är ute och leker? Gräver i jorden och petar på maskar osv.. Bryr barnen sig om ifall tummen är skitig, eller suger de ändå?

2013-04-15
xLillaMy
xLillaMy

Kikkieriksson: jag var själv hela 14 år när mitt tummsugande äntligen slutade. Sög på tummen inne i mammas mage och hela vägen ut och upp till tonåren. Den var min stora trygghet och räddning att ta till hands när jag blev ledsen, rädd eller osäker. Alltid till hands, blev aldrig borttappad. Så mina fötäldrar tyckte det var väldigt behagligt. Sen kan man ju undra över varför jag fick såna problem att sluta. Som sagt det tog tid. Jag fick inte ett enda fel på tänderna miba, tack och lov, och mina vänner var fullt medvetna om att jag var fast vid den och tyckte inte jag var konstig för det. Jag vet inte vad jag tycker om tummsugningen, det kan ju bli svårt att få dom att sluta. Men för min dotter gör det ingrnting om hon väljer tumme istället för napp. :) och det där med hygienen, lite skit rensar magen, det går ju inte att undgå. I värsta fall får man vara noga med att tvätta händerna ofta, är man utomhus kanske med parfymfria våtservetter, handsprit? Allting löser sig :)

2013-04-16
Bouzidi
Bouzidi

Enda fördelen med tummen är väl att man som förälder slipper leta efter tappad napp mitt i natten! ;-)

2013-04-15
emcb
emcb

Min minsta sög också på tummen bör han var någon månad men sedan blev det nappen och den slutade han med själv när han var 6mån... Så allt kan hända! Hade en klasskompis som sög på tummen ofrivilligt i sömnen, den åkte in automatiskt när hon sov. De provade allt möjligt vet jag som vantar och sådant där som man målar naglarna med som smakar illa (för tandbitare). Kan inte vara roligt eller lätt...

2013-04-15
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...