App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur mycket ska man klä på sin bebis?

Jag är nu gravid med min son som är beräknad att komma den 21 juni. Jag har börjat förbereda och köpa lite kläder till hans ankomst. Men nu har jag fastnat på vad han ska ha för ytterkläder, eller om han ens kommer behöva de. Så hur mycket kläder behöver en nyfödd ha på sig när man är ute å går med vagnen eller sitter ute och fikar? Man vill ju inte klä på dom för mycket!

2013-04-15
Jenniferhagen
Jenniferhagen

Tänk på att massor av förstagpngsmammor klär på sina barn alldeles för mycket så dem får värmeutslag. Själv tar jag gärna på bara ett lager i första hand. Reglerar hellre med en flit då det är lättare.

2013-04-15
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Min son föddes i oktober förra året och han är mest uppvuxen i blöja och inlindad i en mjuk fil. Ofta gick vi ut med vagnen ich han bara i body och strumpor och så ett par filtar. Det var varmt och gott.

2013-04-15
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Tack så jättemycket för alla svar och tips! :)

2013-04-15
Jenniferhagen
Jenniferhagen

det är viktigt att tänka på att inte utsätta barnet för drag och liknande, svärmor toknojade och tjatade om hjälmmössan men dotra blev vansinnig av den.. man märker ju huruvida barnet är mer varmt än kallt och får anpassa sig under tidens gång..

min tjej klarade sig i bara blöja iaf, men det var också tokvarmt då!

2013-04-15
Yrwen
Yrwen

Yrwen: kan dom ha så lite som bara en blöja? Jag trodde att det va viktigt att alltid ha strumpor och mössa på bebisen då den förlorar mycket värme. Vad ska de ha på sig på kvällar och kyliga morgonar?

2013-04-15
Jenniferhagen
Jenniferhagen

CatPuss: ja precis, i vagnen är det ju varmt om där är en filt, men jag är rädd att han ska frysa. Själv kan man tycka att det är varmt men då rör ju vi på oss och är inte lika känsliga mot kylan.

2013-04-15
Jenniferhagen
Jenniferhagen

Min stora är född i mitten på juli, 30 grader varmt och stekande sol... Hon låg mycket i blöjan första veckorna, hon skrek som en stucken gris av värmen om man försökte klä på henne... Men hon är varm av sig, än idag och hon blir 3 i år. Det enda tipset jag kan ge er bodys som är som tshirts eller linnen och avvakta lite mer, man vet inte hur stort barnet är eller hur länge barnet kan ha storlekarna, stora hade aldrig 50, 56 i en vecka, 62 i 3 veckor... Så vid 1 månad hade hon 68! Lillan har precis klättrat upp på 68 och hon är 6,5 månad!

2013-04-15
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...