App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Säkerhetsväst när man rider, bra eller dåligt?

Hör så olika versioner om det här med säkerhetsväst när man rider. I affären med ridtillbehör lovordar de den men vad ska de annars säga när de själva säljer den så.... Ridläraren sa att den kan vara farlig om den sitter fel.... Själv har jag aldrig haft någon men utvecklingen går ju framåt... Ni andra som rider, hur tänker ni? Vad har ni hört?

2013-04-15
emcb
emcb

Här kostar en väst 1500kr (i ridaffären) och ja det är dyrt men självklart handlar det inte om priset! Vi kommer att köpa en väst, trotts att jag inte hittat någon bra fakta eller några studier...

2013-04-16
emcb
emcb

Ja många åsikter verkar det vara kring västen men inte så mycket riktig fakta. Och det där med ris hjälm, det var ju också omtalat i början men det visade sig faktiskt att den första ridhjälmen VAR farlig med sitt hak skydd. Det förbjöds ju senare med hakskydd på ridhjälmen eftersom de förstörde tänder och tandköttet vid olycka/fall ifrån häst... Så all säkerhetsutrustning är inte alltid bra. Och det är det jag vill komma åt med tidvatten, riktig fakta om hur bra den faktiskt är. Mycket åsikter om den finns ju som sagt!

2013-04-15
emcb
emcb

Ja kan tycka att under 18 års ålder ska säkerhetsväst vara obligatoriskt då de e de på hopptävlingar. Barn ska löra sej att västen ingår i utrustningen för ryttaren, lika väl som hjälmrn o stövlar med klack alt irdentliga skor med klack ihop med chaps. I vixen åkder så sker allt på egen risk med val av utrustning o ja tycker inte stt barn ska behöva bära de ansvaret själva. På många ridskolor i landet så e västen ett måste för stt gå delta på lektionerna. Ja har själv tävlat upp til nationell nivå i hoppning o utbildat mina hästar dit. Har ridit fälttävlan o suttit på många hästar o ponnyer o skador på rygg nacke o skalle kan få fruktansvärda följder. Har tom en bekant som fici hjärtstopp o va pä väg o avlida vid en avfallning från en unghäst då hon red utenväst. Hon blev pterupplivad o har ida två barn. Då säkerhetsvöst på barn absolut ja!!

2013-04-15
Fanny6
Fanny6

Jag har bara använt den när det funnits större risker att åka av. Typ vid inridning av unghästar och så. Annars tycker jag att de varit rätt ootympliga. Säkert jättebra när de väl kommer till användning men känns som om de även kan stjälpa en lite. Nybörjare tycker jag alltid ska ha det innan dom kan hantera en häst i alla gångarter och små hinder.

2013-04-15
Betty86
Betty86

På de tiden jag red så fanns det inget snack om att den skulle vara farlig. Blir lite rädd nu om den satt riktigt eller inte!

Oavsett så fick jag ont i ryggen om jag inte använde den, hade svårt att sitta rakt i ryggen annars.

2013-04-15
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...