App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Säkerhetsväst när man rider, bra eller dåligt?

Hör så olika versioner om det här med säkerhetsväst när man rider. I affären med ridtillbehör lovordar de den men vad ska de annars säga när de själva säljer den så.... Ridläraren sa att den kan vara farlig om den sitter fel.... Själv har jag aldrig haft någon men utvecklingen går ju framåt... Ni andra som rider, hur tänker ni? Vad har ni hört?

2013-04-15
emcb
emcb

Här kostar en väst 1500kr (i ridaffären) och ja det är dyrt men självklart handlar det inte om priset! Vi kommer att köpa en väst, trotts att jag inte hittat någon bra fakta eller några studier...

2013-04-16
emcb
emcb

Ja många åsikter verkar det vara kring västen men inte så mycket riktig fakta. Och det där med ris hjälm, det var ju också omtalat i början men det visade sig faktiskt att den första ridhjälmen VAR farlig med sitt hak skydd. Det förbjöds ju senare med hakskydd på ridhjälmen eftersom de förstörde tänder och tandköttet vid olycka/fall ifrån häst... Så all säkerhetsutrustning är inte alltid bra. Och det är det jag vill komma åt med tidvatten, riktig fakta om hur bra den faktiskt är. Mycket åsikter om den finns ju som sagt!

2013-04-15
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...