App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Orolig ang utomkvedshavandeskap

Jag är i vecka 9 och känner att jag mår för bra. Jag är överviktig och de oroar mig att de ska skada barnet eller att de kanske redan är "skadat" Är de någon som vet något om utomkvedshavandeskap? Om man fortfarande kan ha symtom som att barnet mår bra? Eller hur de känns om barnet är dött? Jag har inte fått en enda blödning men jag känner att min oro inte är hälsosamt.

2013-04-14
malle_88_
malle_88_

Vad skönt med alla kommentarer jag fått. De har fått mig att lugna ner mig en hel del. Tänker ändån ta upp de med bm så hon också vet hur rädd jag är. Ska dit nästa vecka och ta lite prover så just nu ska jag bara slappna av och tänka possessivt... Tänk att jag ska bli mamma!!

2013-04-15
malle_88_
malle_88_

jag är gravid i v 20 och har fetma enligt bmi, och min bm förklarade att risken för graviddiabetes och havandeskapsförgiftning ökar vid övervikt och att det är svårare att lägga ryggmärgsvbedövning. men det skadar inte barnet:)

2013-04-15
josefinejimmy
josefinejimmy
Bebis på 7 månader

Jag är inte överviktig, men jag kände inte mycket av min förra graviditet. Hade inte illamående och trötthet förrän runt v. 12-13. Så det där är väldigt individuellt. Tycker inte du ska oroa dig i onödan. :)

2013-04-15
00Zafir00
00Zafir00

Det enda jag fick under grav som kunde vara relaterat till övervikt var havandeskapsförgiftning men födde spontant på bf ändå. Min son var 50 cm och 3580 g så inte stor heller vilket dom brukar tro att dom blir om man själv är stor.

2013-04-15
Idussen
Idussen

jag har upplevt utomkved, min första grav blev sådan  å innan den hände va d enda jag visste missfall så jag blev verkligen chockad å totalt ovetande..jag fick en stor inre blödning, å opererades, men jag fick behålla äggledaren för graviditeten satt utanför livmodern..om du vill lugna dej så be om ul, så du vet att den sitter på rätt ställe, annars behöver du nog inte oroa dej för utomkved..födde för 3 år sen en liten pojke å jag va överviktig men troligen havandeskapsförgiftning (å den grav satt inte utanför utan på rätt ställe..är nu gravid igen, fortfarande lite övervikt men inte så mkt..d enda som bm rekomenderar är att inte gå upp så jättemkt, kanske vara mer noga med vad man äter å att försöka röra på sig, å d finns en viss risk med grav diabetes eller att föda för tidigt, men jag har inte utvecklat diabetes nån av mina grav utan mina värden varit toppenbra! mitt tips är även en amanda/aurora bm..att prata med, jag har haft en till båda mina grav iomed jag är otroligt stick/nål/blodrädd å d har hjälpt otroligt mycket att få lösa diverse knutar!

2013-04-15
wintersorrow
wintersorrow

Det är olika för alla med dessa symptom. Och det där med kissa, man behöver inte gå upp mitt i natten. Med min första gick jag bara upp och kissa mitt i natten typ i mitten av graviditeten. Sedan i slutet var jag så trött att jag inte gick upp. Utan jag höll mig..... allt hänger på hur blåsan är vad den klarar av och bebisen är så pass liten så den gör nog inget tryck på blåsan än så du känner dig extra kissnödig.

Jag tror att det är fullt normalt att oroa sig för sitt barn i magen. Men man ska passa på att njuta lite mellan åt :)

Med min första var jag orolig för allt och hela tiden det var riktigt jobbigt. Men efter ul i v 18 lugna man ner sig lite i en vecka eller två. Sen var det igång igen fast inte lika mycket :) man oroar sig alltid för sina barn. Så fort du känner fostret blir det bättre och jagkände absolut ingenting innan v 18, börja känna dagligen i v 22-23 och det var underbart en så härlig känsla längtar ditt nu. Denna graviditeten är jag faktiskt inta så orolig och det för att man har fullt upp med lillan som bara är 10 mån man hinner inte tänka på graviditeten och desto mindre för att man inte har några symptom. Känner mig mer som en tråkig mamma för att man är så trött.... Hoppas på piggare tider inom några veckor så man kan göra roliga saker med lillan :)

2013-04-15
Biljana81
Biljana81

Jag känner bra av att jag är trött. Mina bröstvårtor har svullnat och är ömma. De lilla jg känner med illamående är bara om jag tänker på vissa maträtter eller när jag är hungrig.

Man har hört alla säga att man kommer vakna mitt i nätterna och kissa flera gånger och att man kommer må illa osv.

Jag har bara hört "dåliga" saker när de gäller graviditet när man är tjock. Att de ska tillkomma massa sjukdomar och vara problem senare när de är dags för förlossningen.

Jag har säkert inget att oroa mig för men tyvärr oroar jag mig alltid och tror de värsta ska hända mig.

Kanske bara ska börja njuta och ta de som de kommer?!

2013-04-15
malle_88_
malle_88_

Varför skadar övervikt barnet? Har aldrig hört något om detta och mitt BMI är 29 vilket är övervikt. Min barnmorska sa inget?

Jag är oxå i vecka 9 och mår förvånansvärt bra. Det ända jag känner är trötthet....

Utomhavande gör ont så det tror jag inte att det är.

2013-04-14
Biljana81
Biljana81

Vid utomkvedshavandeskap får man oftast väldigt ont. Hade själv ett i vecka sju innan jag fick sonen och jag kunde inte stå upp! det är vanligast att det upptäcks mellan v sju och nio. Hur kommer det sig att du misstänker det? Några symtom?

2013-04-14
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...