App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hem-familj-partner hur får man ihop puzzlet..

Hur får man igång allt med relationen igen efter andra barnet... ? Jag är skit trött då jag ammar och min dotter än inte sover hela natten.. Hon är 2,5 månad. Min son på 2,5 år har ofta mardrömmar och kommer ofta in till oss på natten, då till mig dör han vet att jag vaknar lättast. Plus att min man har tagit upp sin träning med både tennis och boul och så har han fotboll med korpen på jobb.. Det betyder att jag står här hemma med två små barn hela tiden och han är iväg på sina grejer och när han kommer hem vill han gärna ha mat på bordet och snyggt i hemmet plus att han gärna ser att jag är super sugen alltid.. Vilket jag inte är.. Och har har inte varit på länge för jag är trött.. Men bu till min fråga, hur har ni lyckats hitta rutinerna i hem familj och partner livet? Känner att jag behöver hjälp, och kanske lite bekräftelse på att detta jag känner inte helt ovanligt... =S

2013-04-14
Eliasens mamma
Eliasens mamma
Gravid i vecka 14

Tror nog det är på sin plats att ni pratar om hur man delar på ansvaret för en familj och ett hushåll. Får du någon tid för dig själv? Har han barnen så du kan ta en promenad, ta en fika med en vän eller ta ett pass på gymmet ex?

Att ta hand om barn är också ett heltidsjobb som man måste få prioritera framför att sköta hushållet och alltid ha maten på bordet. Antingen får han komma hem och passa barnen så du kan laga mat i lugn och ro, eller så får han ställa sig med middagen då han kommer hem. Så blir det ändå sen när ni båda jobbar, att någon får ställa sig med middagen direkt efter jobbet så barnen får mat i magen.

Jag är inte i samma situation som du just nu, har en dotter på 2 år och är gravid i vecka 14, har varit sjukskriven nästan sedan jag plussade och har verkligen mått pyton. Min man har full förståelse för detta och sköter det mesta av hushållet just nu för att jag inte orkar. Och annars har vi alltid delat på det. Det är klart att han kan uttrycka frustration över situationen, det gör jag också, men han skulle aldrig kräva sjukskriven eller hemma med barn, att jag skulle klara både barnen, alla hushållssysslor och ha maten klar vid ett visst klockslag.

2013-04-14
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...