App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Är trött på folk som tjatar....

Har bf den 24 april o har sedan jan då jag berättade för mina arb kollegor sagt att jag kommer att jobba så länge de går. Vet att det kanske inte är så vanligt att man gör så utan har bestämt ett datum någon/några veckor innan. Men jag mår fruktansvärt bra o förstår inte varför jag ska gå hemma o dra. Ta ut fp helt i onödan o ta bort min 3 åriga tjej från dagis o hennes rutiner. Men nu tjatar alla mest hela dagarna, när ska du gå hem egentligen. Vi vill ju inte förlösa dig här osv. Tycker detta ä extremt jobbigt. Med min dotter va de ju inga problem. Skillnaden m henne va väl att hon va beräknad en lördag så fredagen blev ett naturligt avslut för mig. Sen fick jag ändå gå hemma o vänta o längta en vecka. I min värld startar inte en förlossning på 2 min. Förra gången hade jag värkar 5 nätter i rad innan jag inte stod ut mer. Fick komma in men sedan tog de ändå 1 1/2 dygn innan hon väl ville titta ut. Vet inte riktigt va jag vill m denna tråd. Förmodligen bara få ur mig detta. Har ni andra bestämt ett datum innan som ni ska gå hem?

2013-04-12
majmamma81
majmamma81

Första graviditeten tog jag full havandeskapspenning (eller det heter kanske graviditetspenning numera?) i 60 dagar, jag skulle inte ha några problem att fylla ut mina dagar. Tyvärr fick jag väldigt svår foglossning tre månader innan bf, så istället för att göra allt det roliga jag tänkt göra så blev det sofflocket nästan hela dagarna... Jag var även mycket trött de sista två månaderna så det blev mycket sömn.

Den här gången kommer jag också ta full graviditetspenning två månader innan. Mitt jobb är så pass tungt och stressigt att jag inte hade orkat jobba tiden ut.

2013-04-13
Jasie
Jasie

jag hade inte bestämt något men jag jobbar som PA och min brukare sade till mig 2 månader innan bf att jag skulle åka hem och komma tillbaka när liten hade fötts.. för att hälsa på honom :) jag tyckte det var skönt att få vara hemma sista tiden och pyssla och förbereda mig inför mitt första barn. kanske att jag jobbar längre om jag planerar fler ungar :)

2013-04-12
Benizakura
Benizakura

Här hade jag bestämt datum bägge.. Fick gravpenning eftersom jag har tungt arbete.. Och dr blev en pang bom förlossning med dottern.. 10 dagar innan bf.. Nu hick jag iskolan o skulle bara jobbat typ 3 veckor som ja fick gravpenn gör.. Denna gången har ryggen tagit stryk så gick nu 60 dagar innan.. Vilket känns skönt, obehag måste ju ha ersättare desutom. Me tanke på min mamma som fått alla sina barn innan v 35 så finns fe lite i bakhuvudet. Men tiden kommer gå fort iaf hemma.. Har min dotter som tar mkt av tiden plus att ja har massor av projekt!! :)

2013-04-12
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Med första var jag arbetslös och gick hemma.

Med sista var jag på en 12 veckorskurs. Gick hem exakt 2 veckor innan bf (när det var 5 veckor kvar på kursen).
Många tyckte det var lite dumt att gå hem hela två veckor innan, för då förlorar jag ju fp-dagar!

Min sista dag på kursen var en måndag. Hade köpt mig ett 1000-bitars pussel, för att jag skulle ha nåt att göra de sista veckorna! Jag började lägga på tisdagen och blev färdig på onsdag kväll.
"Jaha, vad fasen ska jag göra resterande dagar nu då??"
På torsdagen kom lilleman!

Jag förstod inte att förlossningen var igång förrän 3 timmar innan han kom.

 

Jag är väldigt glad att jag iaf fick 2 hela dagar hemma innan han kom! Fick varvat ner lite grann och pulat lite med bebissaker hemma och bara göra sånt som jag kände för.
Jag hade ju min 3 åring (också väldigt livlig och vill leka med en hela tiden) på dagis de två dagar jag hann vara hemma innan lillebror kom och det var bra mycket skönare än att försöka vara 100% koncentrerad på kursen.

Så jag är inte en av dem som förstår hur man kan jobba ända fram till förlossningen! Jag ser det som en självklarhet att gå hem lite innan för att vila upp sig så gott det går i slutet! Dels för att det kommer bli ganska lite vila sen när bebis kommer (när man redan har ett barn att tänka på) och dels för att ha krafter till förlossningen!

2013-04-12
xLillaMy
xLillaMy

Tack solskensmamma! Äntligen någon som tänker som jag o sambon :)

2013-04-12
majmamma81
majmamma81

Jag jobbade tills måndag (fredag bf) Bättre än att gå hemma och vänta ihjäl sig. Om ettan inte var supersnabb och du bara kan gå, så gå hem på första känningen. Stannar det av kan du ju alltid jobba nästa dag om du vill! Ta ledigt om du får värkar eller sammandragningar, jobba om inget känns...

2013-04-12
solskensmamman
solskensmamman

Ja, om din dotter går på dagis så har du ju rätt att ha henne där 15h i veckan. Själv tycker jag jag mår bättre när jag är hemma och kan göra saker i min egen takt. Min son är ganska krävande och livlig men det slår ändå att åka till jobbet och stressa med alla andra måsten.

2013-04-12
Betty86
Betty86

Skulle gärna oxå vila. Men hur gör man de m en 3 åring vid sin sida? Vill helst att mamma ska leka. Någon annan som vill dela m sig? Har era förlossningar startat pang bom?

2013-04-12
majmamma81
majmamma81

Jag var iallafall inte förvarnad om att det skulle komma bebis förrän förlossningen var i full gång i princip. Men du bestämmer ju själv, själv vill jag vila mig innan förlossningen och bebis kommer. Har ett ganska stressigt jobb. Vi värdesätter ju jobb och fritid olika allihopa.

2013-04-12
Betty86
Betty86

Nu sätter jag ingen i klistret genom att göra såhär.
Ska inte har någon ersättare, så de ä egentligen inte värre än att jag en vanlig dag ringer o sjukanmäler mig el ä hemma för vab.

I min värld säger kroppen till på något sätt innan att snart ä de dags.
Har jag helt fel? Borde jag tänka om?
Kan lämna jobbet o gå hem så fort jag skulle märka nåt.

2013-04-12
majmamma81
majmamma81

Ja, mest för att jag är så trött jämt. Och sen gick det så snabbt med sonen från första känning tills han var ute. Jag vill ju inte sätta jobbet i klistret heller om nu bebis vill komma tidigare än s.k bf-datum. Men det har att göra med att jag vill vara schysst mot mina arbetsgivare så dom kan planera, jag vet ju att jag har igen de. sen!

2013-04-12
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...