App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vad anser ni...

...om mammor/pappor som är ute o festar nästan varje helg? Har en kompis som fick barn för ett tag sen och redan när bebisen var 2 veckor hade hon redan vart ute på krogen.. Höll på o fara baklänges, jag menar inte att man väljer bort sånt, klart man ska ut och roa sig nån gång men när man valde o skaffa barn anser jag att barnet ska komma först och inte alkoholen.. Vad anser ni?

2013-04-12
jessicamalin
jessicamalin

Fast nu förstår jag inte? Så bara för att man ibland(typ varannan månad kanske) tar sig en kväll på stan eller liknande så är man inte lika bra mamma som de andra som är hemma hela tiden? Ursäkta mig haha. Även när jag är iväg en timma så springer jag vägen hem sedan. Men jag längtar jätte mycket efter en tjej kväll, nu kanske jag inte ens kommer klara det. Men varför i hela världen skulle det gör det mig till en sämre mamma?!

2013-04-12
Joohannaa
Joohannaa

Hörde om en bekant som ska åka på två veckors semester med sin man, utan sina barn på 4 och 2år... Jag får ont i hjärtat! Jag skulle aldrig vilja göra så mot mina barn och jag skulle aldrig vilja vara utan dem så länge. Nä för mig är det helt och totalt oförståeligt!

2013-04-12
emcb
emcb

CatPuss: mycket bra skrivet!

2013-04-12
emcb
emcb

Så där är mim styvsons mamma! Jag tycker inte att man ska ha barn om man fortfarande har behovet av att gå ut så mycket! Förstår heller inte hur behovet kan finnas kvar efter man har fått barn. Jag va ute två ggr i veckan innan jag blev gravid, nu är min son ett och har bara varit ute på min möhippa. Känner inget större behov av att gå ut oftare

2013-04-12
Liisa89
Liisa89

En bekant åkte till Thailand när hennes dotter var 4 veckor! Hon var borta i 3 veckor... Usch usch usch!!!

2013-04-12
Annabus
Annabus

Nä jag håller inte med! När man skaffar barn får man ett ansvar för ett annat liv och då har man faktiskt inte samma rättigheter som individ längre! Mår mamma/pappa bra så mår barnet bra, stämmer inte i allt! Mina föräldrar tänkte så och lämnade bort mig tidigt hos barnvakt som jag träffade ofta medan de reste, festade (på normalt sätt någon gång/månad). Jag mådde jätte dåligt av detta och hade separations ångest långt upp i tonåren. Jag anser att de var själviska som inte satte Nina behov före sina egna under de åren jag var liten i och väldigt uppenbart inte var redo för att bli lämnad! Så nej, skaffar barn förlorar man faktiskt vissa rättigheter. Orkar man inte sätta sina barns behov först tycker jag att man ska vänta med barn! Jag tycker att varken mamman eller pappan ska ut och festa när man har en ny född hemma.

2013-04-12
emcb
emcb

Jag lägger mig inte i hur andra gör men, jag fattar inte att man orkar efter så kort tid man har fått barn!

Själv hade jag inget sug alls att festa efter att ha blivit mamma!

2013-04-12
Fideli73
Fideli73

upp till var å en . å frågan e om man lyft på ögonbrynet om det va mannen som tog sej en runda på pubben två veckor efter han blivit pappa ..
klart man inte drar ut varje helg men absolut att man kan göra det någongång då å då..
går man dessutom ut var för sig och alltså inte behöver barnvakt ser jag ännu mindre hinder

2013-04-12
osisen
osisen

Jag var gravid när jag fyllde arton och därför blev det aldrig något besök på krogen, och nu är jag nitton år med en dotter på åtta månader och det har fortfarande inte blivit något besök... Jag har lämnat dottern EN gång i ca fyra timmar för att gå på en tjejkväll som innehöll mys, god mat och mycket prat men hela tiden tänkte jag på dottern och ringde hem flera gånger för att behärska mitt kontrollbehov och se till att sambon fick henne i säng och så vidare... Och då var dottern sju månader, så det var inte länge sen ;)

Det jag vill komma till är: att NEJ det är inte okej att gå ut och supa varje helg på grund av att man nu har ansvar för ett annat litet liv (särskilt när barnet är så litet som två veckor?!) men man bör kanske inte heller ha ett sådant beteende som jag har som vägrar låta dottern sova någon annanstans än där jag och sambon är.. Hur mycket mor- och farföräldrar än har tjatat så känner inte JAG mig redo för en natt utan henne, medan hon säkert skulle klara det galant..

Alla föräldrar är olika men om man är ute och dricker varje helg så borde man kanske ha väntat med att skaffa barn? Man får sätta barnet/barnen i första hand och prioritera sig själv senare vilket kan vara svårt för vissa människor att hantera... Hoppas att din kompis skärper till sig och inser att hon är den viktigaste människan i sitt barns liv just nu på grund av att hon är trygghet, mat, tröst och värme, och just därför bör hon finnas där för honom/henne istället för att gå ut och roa sig på krogen!

2013-04-12
Ung_mamma
Ung_mamma

Nej jag förstår inte hur man kan vara oxidation! Oavsett om man är mamma eller pappa, man har valt att sätta ett barn till världen och då ska barn och familj sättas i första hand. Att man går ut någon gång ibland och barnet är hemma med den andra föräldern eller en barnvakt som hen är trygg med är helt ok. Men inte varje helg, inte varje månad... Och inte när man har en 2v bebis hemma. Tycker allt har sin tid. Man festar innan man skaffar barn sedan kan det dör pausa tills man har stora barn, undantaget några tillfällen/år!

2013-04-12
emcb
emcb

Nej fy inte varje helg och inte när barnet är så litet. Men jag ska erkänna att nu när min lille är 7 månader är jag fruktansvärt sugen på en kväll på stan med tjejerna. Med vin, massor av vin! Haha så jag kanske är lika hemsk ;)

2013-04-12
Joohannaa
Joohannaa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...