App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Jag kan inte sluta tänka på det

Min mormor tog livet av sig när min mamma var 8 år och moster var 5 år. Det är/var inget som visste varför! Hon lämnade ingen lapp eller brev.. Morfar hittade henne i trädgårdsskjulet. Hon hade tagit en massa tabletter. Hon var tydligen en som tyckte om att resa och sånt, men när hon gifte sig med morfar och skaffade två barn så var hon typ en instängd hemmafru som aldrig hann skaffa riktiga vänner för de flyttade runt så mycket pga morfars jobb. Hon hade inget körkort så hon hade svårt att ta sig nånstans, eftersom de oftast bodde där det inte fanns bra bussförbindelser. Men hon visade aldrig att hon skulle vara deprimerad eller nåt. På alla foton jag har sett så ser hon lycklig ut.. Jag har jättesvårt att sluta tänka på det och kan nästan bli galen ibland på att jag inte kan förstå varför och hur hon kunde göra så mot sina barn!? Det är nån slags ilska blandat med sorgsenhet. Eftersom min mamma har gått in i väggen och fortfarande inte har återhämtat sig riktigt (och det är lite mer än 15 år sedan det hände) så har jag ju vart livrädd att hon skulle göra samma sak!! Jag har pratat med henne om min rädsla och hon har lovat mig att hon aldrig nånsin skulle kunna göra nåt sånt. Men jag kan inte sluta tänka på det och undra varför!!

2013-04-10
xLillaMy
xLillaMy

Förstår att det är tufft för dig att förstå vad som hände. Men det är bra att du pratar om det. Försök att vara där så mycket du kan för din mamma. Stor kram

2013-04-13
babybo
babybo

Det är hälsosamt att få ur sig det LillaMy.Kramar till dig.

Alltså.... Som sagt, kan finnas miljoner anledningar. Att det skulle vara för att hon var "låst" blir nog för enkelt. Jag skulle gissa på att något hände strax innan hon tog livet av sig, det är min första tanke.

2013-04-11
jika686
jika686

Nä, jag vet att vi aldrig får veta varför och det gör mig tokig. Vad hade hon för anledning att lämna två barn och en man efter sig?

Min mamma och moster har inte haft det lätt sen dess. De fick inte ens vara med på begravningen!! "Det är inget för barn"..

Jag är så arg på henne och kommer aldrig kunna acceptera hennes beslut.. Speciellt inte när jag har sett genom alla år hur kämpigt det har varit för mamma och moster.
Så otroligt själviskt..

 

 

Jag har aldrig berättat för nån exakt hur jag känner inför allt detta. Jag var tvungen att få det ur mig nu..

2013-04-11
xLillaMy
xLillaMy

Inte så konstigt att du inte kan låta bli att tänka på det.  Än idag är det oftast de man minst anar som tar livet av sig. Det är ovanligt att visa hur dåligt man mår, ofta vill man inte erkänna det för folk. Vad som gjorde att din mormor tog den vägen får vi ju aldrig veta men det kan ha varit så mycket mer bakom det.

Jag tycker du ska ta din mamma på hennes ord. Hon kommer nog ihåg hur ont det gjorde att bli lämnad och jag tvivlar på att hon kommer gå samma väg.

2013-04-10
jika686
jika686

urs så tragiskt. Tycker de va bra gjort av dig att prata me din mamma..vet inte va ja ska säga riktigt men skickar dig en kram

2013-04-10
MorTillTvå
MorTillTvå
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...