App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

afrikanskt ordspråk, ni som har barn av båda kön

läste ett ordspråk häromdagen som fastnade i hjärnan... "När en kvinna föder en son, blir hon stolt. När en kvinna föder en dotter, blir hon lycklig." Stämmer det?? Jag känner mig jävligt stolt över att vara mor till fyra fina killar... Visst är jag lycklig också, men känner att den sista pusselbiten till fullständig lycka skulle fyllas av en liten tjej. Känner ni att ordspråket stämmer för er?

2013-04-09
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

När jag väntade första barnet så hade jag inte en tanke på kön... inte andra barnet heller... men det har liksom vuxit fram under tredje graviditeten, fjärde blev det starkare... och nu tänker jag på det minst en gång om dagen.
Känns verkligen som att det fattas en pusselbit, utan den sista biten blir ju pusslet inte fullständigt. Det är ju ett så himla tabu-belagt ämne, så jag försöker att inte starta såna här trådar, för dem som inte förstår kan vara så råa och hänsynslösa... Men ibland måste funderingarna få komma ut... Hellre här än IRL...

Nu kommer det dröja minst 3-5 år, tills vi skaffar det femte, definitivt sista, barnet... får se om det blir en tjej eller kille... 3 år känns så hemskt länge...

Jag är fruktansvärt stolt över mina pojkar, och jag är glad också... men lycklig... nja, jag befinner mig i ett mellanläge, mellan glad och lycklig... mer än glad, men mindre än lycklig.

Skönt iaf att dem som förstår, vågar säga det. tack! :)

2013-04-16
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

fast ja va ju lycklig med bara sonen åxå.. förstås.. men ja ville ha mer av det goda :-)

2013-04-10
osisen
osisen

ja kan nog känna igen mej lite faktiskt.. om man får säga det utan å bli halshuggen..
ja älskar båda mina barn oändligt men ja kände mej inte helt komplett förrän vi fick dottern..
sen kanske ja hade känt samma känsla om jon va en pojk det vet ja ju inte men ja tror att om ja hade fått en pojk till hade ja nog inte varit tvärsäker på att det va sista så som jag är nu!

2013-04-10
osisen
osisen

Jag tror inte heller att någon numera tänker så som jag skrev, det jag menade var att ursprunget till ordspråket kommer ur det synsättet.

2013-04-10
Isabelle _
Isabelle _

Jag har 2 söner, inga döttrar och jag kan inte alls påstå att jag saknar att ha en dotter. Däremot har jag fått kommentarer som "jaha, då kanske ni ska ha fler barn då så att ni får en tjej också?" Eller den värsta efter lillemans födelse: "Men erkänn att du hellre ville ha en tjej". Näe, jag har inte haft någon speciell längtan efter ett barn av ett visst kön. Det betyder inte att det är fel att känna som du gör, men jag känner inte igen mig.

Jag har hört ordspråket förr och har pratat lite om det med en bekant från Sydafrika. För mig återspeglar ordspråket ett synsätt som är förlegat. Pojkar är man stolt över för de ska "Bli nåt, försörja familjen" flickor är man lycklig att få för det innebär en hjälp med hushållssysslor och omvårdnad när man blir äldre".

2013-04-10
Isabelle _
Isabelle _

Självklart är alla barn underbara :)
Säger bara att något fattas... Ni som har båda kan ju inte förstå, eftersom ni inte har känt saknaden. Jag förstår att ni tycker som ni gör.

Undrar bara om... vet egentligen inte vad jag undrar... men... ja... om ni känt nån skillnad helt enkelt. Men det verkar som det har känts likadant...

2013-04-10
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Jag har alltid sett mig själv som en flick-mamma... Men är en självklar pojk-mamma, idag. Men jag saknar ju någonting... Från barnsben har jag, i min fantasivärld, haft många barn av båda kön (föreställde mig två av varje). Men verklighetsbilden ser ju inte ut så... Eller "många" barn, ja, men inte olika kön.

Ja... Stolt, är jag!! Men lyckan är inte 100...än. Varför kan jag inte nöja mig vid 90? Nepp, jag behöver 100....

Alla är vi olika, antar jag... Önskar så att längtan inte fanns där... Men det gör den.
Min syster säger att ordspråket stämmer... Men som sagt, alla är vi olika...

2013-04-10
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Jag är stolt och lycklig över mina två pojkar. När jag fick mina söner försvann längtan efter en dotter.

2013-04-09
emcb
emcb

Nu har jag visserligen bara en son men, jag är både stolt och lycklig över att få vara hans mamma och längtan efter en dotter har aldrig funnits hos mig.

Jag har alltid velat ha en son och det fick jag;)

Så om du frågar mig så är det ordspråket bara en skröna och inget annat.

2013-04-09
Fideli73
Fideli73
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...