App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

DELA RUM? är det sant?

Efter förlossningen har jag hört att man ska dela rum med typ 4 andra kvinnor/tjejer. Men måste man det? Får inte killen sova kvar? Hur var det för er? Jag skulle ju vilja ha ett eget rum med min pojkvän, sedan är jag jätte kräsen när jag ska sova så jag förstår inte hur det ska gå med typ 4 nya bebisar och andra mammor.. Sedan är ja blyg oxå när det gäller kropp och så.. Nu blev jag ju jätte närvös för att stanna på bb och inte för fölossningnen. Det skulle ju vara kul att umgås med mammor på dagen men inte när man ska sova.. Tacksam för svar hur det egentligen är!??!?!?!?  

2013-04-08
FriidaN
FriidaN
Barn på 3 år och 10 månader

vi fick eget rum för att vi hade två små barn och pappan hade möjlighet att stanna kvar. finns extrasängar som enbart pappan får sova i.

tyckte inte heller om det här med amningen, när de kom och "slet" i brösten. sen fick man hela tiden höra "titta vilka fina bröstvårtor". allt spring var det mest jobbiga. läkare som skulle undersöka barnen och hjälpa mig med amningen. den minste vägrade bröstet.

Nu med barn nr:3 så var det så skönt att slippa allt spring och det var så tyst och skönt inne i rummet. Hade sällskap av en mamma först som åkte hem efter några timmar.

sen när man gick ut och åt lunch så kunde lilleman får följa med ut (det kunde inte hans tvillingbröder då de behövde solas och värme).så satt man där ute och pratade med andra som fått och skulle ha. träffade en som väntade tvillingar. så där blev det mycket att prata om :)

2013-04-11
Emilie7
Emilie7
Bebis på 16 månader

Jag fick ett fyra bäddars rum med ett annat par, men när vi kom upp till bb så skulle dom åka hem så vi hade hela rummet för oss själva. Dock var min sambo tvungen att åka hem på kvällen men kom tillbaka tidigt på morgonen :)

2013-04-11
Hannis89
Hannis89

Vi bodde 3 nätter ihop på bbs lyxrum med egen tv och toa bra personal och det var kanon :)

2013-04-10
Idussen
Idussen

Måste bara få skriva ett positivt inlägg här. Jag och min sambo stannade 3 dygn på bb, Vi fick eget rum och ALLA som jobbade de tre dygnen var jättebra! Så man kan ha tur oxå:-) Jag hade inte heller kunnat åka hem eftersom jag behövde få blod innan jag ens kunde resa mig ur sängen så jag är verkligen glad att vi hade eget rum.

2013-04-10
AnnaA86
AnnaA86

Nej visst, men det är ju inte säkert att man KAN åka hem. Jag kunde det inte. Jag ville inte heller vara själv eller vara kvar, jag ville också ha enkelrum och att min pojkvän ska få sova där. Så blev det inte. Vi fick inget val, ta det som erbjuds eller åk hem på egen risk. Det är dit jag vill komma, man kan inte alltid bestämma att så här och så här vill vi ha det och så blir det. Tyvärr.

2013-04-10
Catala
Catala

Det är inte säkert att din pojkvän får stanna över natten, att kräva det blir kanske inte heller så lätt. Jag kan tycka att de borde låtit min pojkvän vara kvar med tanke på mitt tillstånd men han fick gå efter endast två timmar tillsammans med oss alla tre (kom tillbaka till avdelningen kl 11 på kvällen, han fick stanna till 01).

Ingenting blev som vi önskat, var beredda på att det kan bli annat än vad ni tänkt er.

2013-04-10
Catala
Catala

Jag stannade två nätter med lilleman eftersom han hade haft höga hjärtljud under förlossningen. de ville ha koll på han,så han inte drog på sig någon infektion. han är född i Juni 2012. vi åkte hem på midsommarafton.fyllde sj år den dagen,så det var skönt att komma hem. sen hann vi läkarundersökningen med.

tvillingarna är födda i November 2010.skulle födas i december.vi var 4 dagar på bb och sen 4 dagar på neo.

2013-04-10
Emilie7
Emilie7
Bebis på 16 månader

Catala: jag fattar oxå att det inte är ett hotell, och jag blir bara irriterad när jag fick dom komentarerna, för jag är inte dum, men som sagt får inte min pojkvän stanna så kommer jag åka hem vare SIg dom vill eller inte, för man är två om ett barn!

2013-04-09
FriidaN
FriidaN
Barn på 3 år och 10 månader

Ida86an jag skulle kunna skriva en hel roman om min vistelse på bb. Kortfattat så hade jag väl oturen att få personal som var bittra, sura och trötta på sitt jobb och livet...

2013-04-09
Catala
Catala

Betty86 tänkte på att man inte kan kräva att få ett enkelrum för att man inte vill bli störd av snarkningar och såna saker.

2013-04-09
Catala
Catala

Jag fick dela rum med en annan mamma. Jag fick göra ett urakut snitt, mådde skitdåligt, mitt barn bara skrek och där låg jag med mina smärtor och panik över att inte kunna få mitt barn att bli tyst. Den andra mamman till och med sa till personalen om de inte kunde göra något åt mitt skrikande barn...(vilket de inte gjorde).

I tre dagar låg jag där, två andra mammor hann komma och gå bredvid mig. Jag mådde egentligen inte alls bra men efter alla tester och sånt de gör på barnet så stack jag hem. De ville att jag skulle stanna i fem dagar, men varför jag åkte tidigare är en annan historia.

Här kan man inte välja vad man får för rum, man får ta vad man får. Det är alltid ont om platser här, och som någon skrev så är det faktiskt inget hotell.

2013-04-09
Catala
Catala

Man måste inte alls stanna kvar 6tim efter förlossningen! De rekommenderar det men du är aldrig tvungen. Man skriver bara på ett papper att man går hem på egen risk, sedan kan man komma tillbaka för läkarundersökningen! En bekant har tre barn, med alla tre har hon fött duschat och åkt hem! Hennes barn bara glider ut ;-)

2013-04-09
emcb
emcb

Fick barn för tio dagar sedan och har en pojke på 15 mån. Med första barnet fick vi ett rum på en gång men med andra fick vi vänta runt 10 timmar i ett annat rum på förlossningen med en annan mamma. Man kan be om att få gå hem tidigast 6 timmar efter förlossning men det är inte alltid barnläkaren är där för att undersöka barnet. Så var det i mitt fall, så var det i mitt fall på andra barnet, läkaren var inte där så vi var tvungna att sova över där en natt ändå. Men man får för det mesta ett eget rum, hoppas på det bästa. Håller med om att det är störande när de ska komma in på varje skiftbyte, man har precis lyckats somna så ska de komma och väcka en. Lycka till.

2013-04-09
FellehBagdi
FellehBagdi

jag och min man fick ett familjrum men bebisen va aldrig med oss för han låg på neonatalav.. och sen gick han bort där efter 6 dagar =´´(

2013-04-09
Diianaa
Diianaa
Bebis på 9 månader

Vi frågade bm på bb och hävdade att det föds ungefär ganska lika numera under året den enda månaden det är en dip är i november men generellt så är det april som är värst...

2013-04-09
Idussen
Idussen

Tack för alla svar, men när är det högsäsong då? :)

2013-04-09
FriidaN
FriidaN
Barn på 3 år och 10 månader

jag slapp dela rum när våra tvillingar föddes. de ansåg att vi behövde hela rummet och fick det bästa rummet. fick samma rum när nr:3 föddes. delade rum med en tjej endast några timmar.sen hade jag rummet för mig sj.jag var detsutom förkyld.sen föddes det inte så många barn just då. de blev glada när jag kom in för det hade varit så tomt på avdelningen.

min man sov första natten när tvillingarna var födda. med nr:3 var jag sj.

2013-04-09
Emilie7
Emilie7
Bebis på 16 månader

Vi har fått familjerum båda gångerna, dvs att jag maken och bebisen haft eget rum. De prioriterar förstagångsföräldrar och snitt. Vet att här har de renoverat och då gjort fler familjerum istället för 4bädds salar.

2013-04-08
emcb
emcb

Vissa bb har familjebb.. Visa har ett fåtal familjerum och flest dubbelrum.. I Malmö har de stängt ner familje bb tex..

2013-04-08
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Vid första barnet fick vi ett dubbelrum så vi delade med en annan. Vid andra barnet så var vi kvar på förlossningen så då fick vi eget rum med dusch och toa så det var ganska lyxigt :)

2013-04-08
Superhallon
Superhallon

Det är jätte olika, vi fick höra att dom brukar ordna så pappan får ligga kvar om det är första barnet.. Tji fick vi, vi fick sova med 3 andra mammor och bebisar! Brukar vara mycket mammor o bebisar så oftast får pappan åka hem numera. Rena turen om man får ett eget rum! Men jag håller såklart tummarna för att ni får det! :)

2013-04-08
jessicamalin
jessicamalin

Det varierar säkert på olika ställen och beroende på hur fullt det är. Där jag födde får förstagångsföräldrar i första hand eget rum. Vi fick dock eget rum efter alla tre förlossningarna, men det fanns plats för fler. Papporna får dock ALLTID stanna kvar, även om man får dela rum. Det finns lika många bäddbara fotäljer som det finns sängar till mammorna. Men så är det säkert inte överallt. Ring och fråga vad som gäller, just där du ska föda!

2013-04-08
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

när jag var på bb på Näl i Trollhättan fick jag ett singel rum så min sambo kunde ligga kvar men det finns ju även dubbel rum där så man får dela med någon annan. På näl har dom tagit bort 3 och 4 rum så det är bara dubbel och singel.

2013-04-08
AnnaLinnea12
AnnaLinnea12
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...