App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Springcykel?!

Ni som haft det till era barn, när började dom med den? Tänkte kanske köpa en till Lille att ha på campingen i sommar, han blir 2 i augusti. Tänker att om han har den där har han iallafall möjlighet att ramla mjukt då det mest är gräs och lite grus. Om inte annat så kanske han tycker den är skoj att gå med bara :-P Är jag alldeles för tidigt ute?

2013-04-08
Betty86
Betty86

Finns springcykel i stl 10 :) märke kettler :)

2013-04-09
MorTillTvå
MorTillTvå

finns jättesöta motorcyklar på två breda hjul på tex toys r us.. de gillade hon å åka runt på!

2013-04-09
osisen
osisen

Vi testade i affären härromdagen.. hon klara det inte riktigt men hon nådde heller inte ner ordentligt.. för kort helt enkelt..
ja skulle nog säga att det e gränsfall.. nästa år e den nog perfekt dock.. å kanske i slutet av sommaren..en bobbycar tycker ja duger bra när de är såhär små..

2013-04-09
osisen
osisen

Ibland är det härligt när man svarar på sina egna frågar Ska någon gång lära mig att tänka steget längre!

2013-04-09
Betty86
Betty86

Betty86 - ja men då så :D

2013-04-09
MorTillTvå
MorTillTvå

Det är liksom därför jag vill ha en springcykel. Frågan var om han var alldeles för liten. Men han är ju helt galen och fullständigt orädd, skaffar jag en så lär den ju åtminstone komma till användning. nästa år :-)

2013-04-08
Betty86
Betty86

Så kör du på en balans cykel. ja skulle säga att barnen har mer kontroll över en sådan cykel än en vanlig 12 tums med stödhjul då de inte alls får in balansen utan fokus mer på trampor...Vill du köra med en vanlig cykel endå så skulle ja ta bort stödhjulen, men då gäller de att barnet vet hur man trampar och verkligen "tar i" och kör med en ledstång..men kankse e lite tidigt om barnet ska bli 2 år. kanske vänta ett år till eller så sådan fall...ja eller de beror ju på hur ditt barn är. :)

2013-04-08
MorTillTvå
MorTillTvå

Hej! 

När sonen min va 2.5år ville ja  köpa en till sonen men sambon va lite emot för han tyckte att de där me balans cykel va försäljningsknep en vanlig från början e bättre.. Men så fick han en vanlig cykel i present av sin morfar me stödhjul så ja gav me mig då . SOnen tyckte de va intressant. han började trampa o cykla lite då o då när vi gick ut han har haft 3 hjuling lite innan så lärde sig trampa då. de gick sakta men endå okej..Men de va sällan han ville cykla. när vi väl va ute va de mycket annat som lockade. ( lekparken)

Sen förra året när han va 3.5 va den knappt intressant alls å ja tvingar ingen o cykla.. och så hade ja totalt glömt bort att vi kanske skulle satsa på balans cykel, som de för övrigt har på förskolan å som han varit på ett par grr. så förra året va inget cyklande alls i princip.

 

Nu är han 4.5år och är intresserad av o cykla han blev så taggad när de började sopa bort all grus här på gården o såg andra barn cykla! cykeln han fick som 2.5 åring en 12tums är endå rätt stor. den går att höja jätte mycket både sadel och styre ( höjt styre i gämfört me vanliga 12 tums)och nu är den rolig men de e sista året han kan ha den. Ja ville ta bort stödhjulen o lära han "rätt" å så at than övertag över cykel och inte tvärt om, inför nästa år när h an behöver ny... men stödhjulen ska va på bestämmer sonen !!!

Dock köpte vi en balans cykel också nu förra månades som han kör jätte bra med o kör med till dagis... så den andra cykeln åks inte så mkt med.

Så ja skulle säga att vi är SENT ute o tycker inte alsl en 2 åring e för tidigt. Sen beror de på barnet. min son är väldigt observant för vad som är farligt och läskigt och är väldigt försiktig av sig, är mer lagd åt de intelektuella än motoriska...

 

men sen säger dom ju att barn e inte mogna att cykla fören vid 5-6års åldern.. å de kan ja nog hålla med om..barns ögon e tex inte helt utvecklade fören vid en ålder på ca 5 år, de berättade även optikern för mig när sonen va på 4 års kontroll.

2013-04-08
MorTillTvå
MorTillTvå

Stora använder det hos sin dagmamma och hon blir 3 i sommar, hon använde den flitigt förra året och då togs de fram på våren och undan på hösten. Däremellan fick alla använda, honhar flera stycken. Här hemma köpte vi en vanlig cykel men lyckades itne få av tramporna, men vi satte på en "pinne" så vi kan gå/springa med henne. Hon har skaplig balans på vanlig cykel, kan svänga och bromsa.

Hon älskar springcykeln och behärskar de utmärkt, det tog inte många veckor för henne att lära sig den.

2013-04-08
Yrwen
Yrwen

Vår son fick sin när han var 3år.

2013-04-08
emcb
emcb

Tack för tipset, men lillebror eller lillasyster ska ändå ärva så vi behöver ändå en av varje.

2013-04-08
Betty86
Betty86

Vi skruvade av tramporna på en liten tvåhjuling. Det var bara att skruva bort med skiftnyckel, sen kan man skruva tillbaka dem när det är dags att börja trampa. Så sparar man ett inköp.

2013-04-08
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...