App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mini har börjat stamma

När hon ska säga "vad" eller "vem" så stammar hon nästan varje gång. Ibland blir det så mycket att hon blir irriterad och liksom ryter "ååhhh!!" Och ibland säger hon att det inte går efteråt.. Jag nämnde detta för bvc för ett tag sen men de sa att det är vanligt och att de inte kollar upp sånt än. Hon ska på 3 årskontroll om två veckor där man då fått fylla i en lapp om språkutvecklingen. Hon är jätteduktig på att prata och är mer som en fyraåring i talet (och sinnet) men jag är lite orolig över stamningen. Är det så vanligt som hon påstod?

2013-04-07
xLillaMy
xLillaMy

Okej, nu känner jag mig genast lugnare!! Tack hörrni! :)

2013-04-07
xLillaMy
xLillaMy

De flesta barn jag känner, inklusive mina egna två stammade runt 3-årsåldern. Det är ett övergående problem.

2013-04-07
Isabelle _
Isabelle _

:D Smart gjort!

Åh, vad det måste vara kul.

2013-04-07
jika686
jika686

Då har jag gjort rätt, för jag har sagt åt henne att hon ska ta det lugnt och ta ett djupt andetag! Jag vet inte riktigt hur mycket en treåring ska prata, men förskolefröknarna och massa andra säger att hon kan och förstår väldigt mycket för att vara tre år. Sen var en av frågorna på pappret "kan ditt barn säga meningar med 3 ord?". Hon kan prata i hela noveller typ xD

2013-04-07
xLillaMy
xLillaMy

Trodde det tillhörde det vanliga att de stammade någon gång? De vill få ut så mycket så det blir "stopp".

2013-04-07
jika686
jika686

Det är vanligt, du kan hjälpa henne genom att säga "ta det lugnt" "inte så bråttom" o hjälp aldrig genom att säga ordet åt henne. Det hände min äldsta vid samma ålder och fick dessa råd av bvc. Det finns för mycket info i deras lilla hjärna o munnen hänger inte liksom med. Det är ok att oroa sig men du behöver inte ;-) hon växer ifrån det.

2013-04-07
Mammys
Mammys
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...