App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Störtförlossning?

Någon mer som har erfarenhet av störtforlossning att dela med sig av?

2013-04-07
mamasLivia
mamasLivia

Jag förstår att du är orolig ifall du inte kände av att det var på gång förrän krystvärkarna. Med fyran åkte vi pga att slemproppen delvis lossnade och jag började läcka vatten. Jag hade en känsla av att det skulle sätta igång snart. Tror jag fick känslan pga att det tryckte på neråt på ett annat sätt och kändes lite annorlunda i kroppen än tidigare. När jag klev ur bilen vid bb gick vattnet mer ordentligt och värkarna kom så smått igång strax efter det för att rätt snabbt komma tätt, tätt. Glad att vi åkte in i tid, hellre det och bli hemskickad än att vänta för länge och föda i bilen t.ex. Vi har en bit in till sjukhuset också.

Mitt bästa råd är att vara uppmärksam och lyssna på kroppen och vid minsta lilla tecken på att det kanske satt igång ta det på allvar och åka in direkt. Inte stanna hemma och invänta regelbundna värkar eller nåt sånt alltså. Hellre åka in nån gång i onödan än att inte hinna in. Kan även vara bra att vara lite förberedd på en hemmaförlossning och se till att ha handdukar m.m klart.

En kompis till mig födde sitt barn hemma. Hon hade lite värkar men de gjorde inte speciellt ont, de hade börjat bli regelbundna så de höll på att förbereda inresan mot sjukhuset när krystvärkarna startade. Det gick bra och ambulansen kom strax efter att bebis var född.

Lycka till! Hoppas att allt går bra och att det inte går alltför fort.

2013-04-07
vevvis81
vevvis81

Jag kanske var lite otydlig där men fy Linah84 vad dramatiskt det lät,hoppas allt gick bra med er son och dej efteråt?..

Störtförlossning menar jag en väldigt snabb förlossning (de kallas tydligen störtförlossning då) jag var nämligen med om en sådan när jag fick min dotter vattnet gick tolv på natten utan någon förvarning jag satte mig i badkaret för att vänta på värkarna som de flest jag pratat med säger är nästan det jobbigaste med det kom inga värkar jag ringde in till förlossningen eftersom vattnet var gulbrunt så de sa åt mej att komma in på en gång jag kände fortfarande ingenting men när taxin kom började jag få krystvärkar som tur var har vi nära till sjukhuset men när vi kom in till BB kunde jag inte hålla emot längre och var tvungen att krysta en gång i hissen upp till avdelningen personalen fick bära upp mig i en säng och efter tolv minuter var hon ute våran bebis varken jag eller min sambo han ta av oss några kläder och blev väldigt chockade att det gick så fort nu när jag ska föda mitt andra barn vilken dag som helst ;) är jag orolig att det ska gå ännu snabbare med tanke på att det är andra barnet och börjar bli riktigt nervös!

Så jag undrade helt enkelt om det är någon mer som har upplevt en väldigt snabb förlossning och vill dela med sej av berättelser, tips eller bara tecken på att de är dax? förutom slempropp och vattenavgång :P Det kanske till och med är någon som oplanerat har fött hemma?

Tack på förhand/ Titti

2013-04-07
mamasLivia
mamasLivia

Jag har erfarenhet av 3 störtförlossningar, även min första förlossning gick relativt snabbt. tvåan är född mindre än 2 timmar från första känning. Trean blev jag igångsatt med och det slutade med att jag öppnade mig helt och födde sonen på bara 2 minuter. Med fyran tog förlossningen 1 timme och en kvart, då fastnade sonen på vägen ut så det tog därför lite längre tid.

Är det nånting speciellt du undrar över? Är du orolig över att du ska få en störtförlossning eller har du haft en? Jag upplever iaf alla min förlossning som positiva även om de varit intensiva.

2013-04-07
vevvis81
vevvis81

Hur menar du nu?

2013-04-07
jika686
jika686

Menar du en pang bom förlossning eller?

2013-04-07
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Vad är en störtförlossning?

2013-04-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...