App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur f*n lyckas ni?

Ja hur lyckas ni spara så himla mycket pengar? Jag kan verkligen inte! Så fort jag får mina pengar så kommer jag på en massa saker jag måste köpa! Ge mig era bästa tipps! :)

2013-04-04
sandrar
sandrar
Barn på 3 år och 2 månader

Vi handlar sällan och bara det vi absolut behöver. Bakar eget bröd, gör storsatser av mat som är på erbjudande ( tex billiga grytbitar ger köttgryta i familjestorlek i frysen). Ärver kläder från bekanta. Handlar på rea om det är möjligt. Vi lever alltså billigt och sparar, men inga jättesummor. Kan dock resa ibland och vara hemma länge med barnen.

2013-04-05
solskensmamman
solskensmamman

Varje månad dras det automatiskt en summa ifrån våra löne konton till ett soarkonto. Sedan har vi även fonder som vi aldrig rör om det inte är till något planerat som en resa, renovering el liknande. När alla räkningar är betalda och vi stor handlat sätter vi ibland undan mer pengar om det finns möjlighet. När jag hittar något som jag vill köpa ställer jag mig alltid frågan: behöver jag/vi verkligen den här? Väldigt ofta är svaret nej ;-) och då får det vänta.

2013-04-05
emcb
emcb

Autogiro till låsta konton! Jag har ett SparaBo och ett 'pension' som det rullar in på varje månad.

2013-04-05
Enbom
Enbom

vi räknar det som vanliga utgifter i samband med när vi betalar räkningar:)

2013-04-05
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 3 månader

här dras pengar varje mpnad i samband med räkningarna det e knte mycket men det är det vi har råd med.. ja brukar räkna det som "vanliga utgifter"..
men det e som sagt inte mycket å ibland måsre vi ta dem emd vi har alltsåbinte så mycket sparat..
hur som helst så e det bättre å bara spara någon hundring per månad än å inte spara alls.. det viktigaste är att man iaf kan lägga undan något för oförutsedda händelser..

2013-04-05
osisen
osisen

Jag lyckas inte heller! Så drar mer i skatt och får tillbaka i skatteåterbäringen sen

2013-04-04
Liisa89
Liisa89

Öppna ett nytt sparkonto som du inte kan ta ut från, mer än möjligen några ggr per år. För inte över mer än du kan undvara. Jag har alltid haft en fast summa som dragits varje månad, och vissa månader har jag även kunnat flytta över en större summa, om jag märker att det finns utrymme för det innan nya lönen kommer.

2013-04-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...