App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nattning

När man läser här så skriver de flesta att nattningen är mysig fast det tar tid. Hos oss är det inte ett dugg mysigt, det tar ca 2 timmar varje kväll och det är inte så att han ligger lugnt o fint. Han ska ställa sig upp,banka huvudet i väggen, krypa iväg och hoppas på att man jagar honom och om man inte gör det gömmer han sig bakom vår säng och tittar fram och asgarvar. Och det sista där är riktigt svårt att inte uppmuntra honom till, blir riktigt svårt att hålla sig för skratt. Nån som har några värdefulla tips? Skulle verkligen uppskattas

2013-04-04
Liisa89
Liisa89

Woho han somnade utan problem! Vi va ute i två-tre timmar men självklart så ville han inte sova. Så vi gick hem åt middag och så la vi oss sju och satte på lite vaggvisor och han somnade utan problem på tre minuter :) överlycklig

2013-04-04
Liisa89
Liisa89

Det är ju ett bra sätt för mig att få lite luft också :) ska prova skapa lite bättre rutiner och hoppas på att det funkar :)

2013-04-04
Liisa89
Liisa89

skapa en ordentlig kvällsrutin, hur den ser ut är upp till er, gör det som känns bra. Tänk på att det kan ta upp till 3-4 veckor innan en rutin sitter ordentligt och funkar som den ska.

När lillan strulade med dagsömnen i höstas började jag ställa ut henne och vips sov hon 3-4 timmar i sträck! När jag gick promenader med stora när hon var bebis så kunde ho siva i timmar bara vagnen rullade...

2013-04-04
Yrwen
Yrwen

Han har en madrass på golvet eller så sover han med oss. Jo ute skulle han ju faktiskt kunna sova på dagen, ska prova det. När det kommer till kvällsrutiner så är det väldigt få. Vi äter gröt, borstar tänderna och sen lägger vi oss.

2013-04-04
Liisa89
Liisa89

Har du möjlighet att låta honom sova ute dagtid? Det gör underverk med vissa barn. Hur ser er nattningsrutin ut? Saga? Musik? Bad? Välling? Gos?

Med stora så läser vi saga i hennes säng medan hon dricker välling, sen släcker vi lampan och gosar/kramas tills hon somnar, såvida hon inte somnar under sagan.. Ibland är stökig och far runt och pratar i ett, andra kvällar somnar hon under sagan. Sedan finns det de kvällar hon ligger och kramas i 10 min innan hon somnar. Hon är 2 år och 9 mån.

Lillan, 6 månader, somanr under amning alternativt på mig. Har lyckats föva henne när hon ligger i sin säng altnerativt i den säng vi ska sova i (när vi inte är hemma) genom att bara ligga bredvid.

Kan ju vara så att han skulle behöva sova mer dagtid.. testa utomhus om det funkar. Sedan på kvällen får ni försöka klura ut hur ni vill göra, vill ni läsa saga och gosa i sängen? Eller vill ni kanske söva honom oi famnen i soffan?

Hur sover han? Spjälsäng antar jag?

2013-04-04
Yrwen
Yrwen

Alltså, så gör jag..

2013-04-04
detVankas
detVankas

Hej :) Sover han inte i sin säng? Jag tänker mig en spjälsäng..
Då behöver man inte göra så mycket mer än att lägga barnet, säga godnatt och gå därifrån. Sätter på en musik-cd som han somnar till.
Försök att han inte sover efter kl 15.

2013-04-04
detVankas
detVankas

På dagen sover han ganska mycket. Två ggr, sover jag med honom så sover han runt en-två timmar båda passen annars vaknar han efter tjugo minuter och är skit grinig men vägrar sova. Vi lägger han vid sju och då brukar han vara jätte trött men så fort vi sätter han i sängen så blir han pigg :/

2013-04-04
Liisa89
Liisa89

Hur sover han på dagen? När lägger ni honom? Hur ser morgonen ut? Han kanske soverf för mycket/för sent på dagen så att han inte är trött när han ska läggas? Vad händer om ni väntar en halvtimme med att lägga honom?

2013-04-04
Yrwen
Yrwen

Vi har nog inte haft en mysig sen han var runt 4 månader, nu fyller han ju ett så det va ett tag sen :)

2013-04-04
Liisa89
Liisa89

Vi har haft mysiga läggningar och inte så mysiga :-) Det enda jag kan säga är att det går i perioder, nu är vi inne en ganska så mysig period men det kan ta tid men hellre det än de dör perioderna som bestått skrikande barn och förälder med gråt i halsen!

2013-04-04
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...