App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur får jag min son att gapa vid matning?

Jag har en son på snart 9 månader som enbart äter burkmat på dagen. Han är vid ena målet hur duktig som helst på att äta och trycker i sig hela burken. Andra målet kan vara helt tvärt om, kniper med munnen innan första tuggan. Det är en evig kamp att få i han mat, det är inte så att han inte är hungrig. Han har uppsatta tiden då han äter och jag låter han även hålla i en slev eller bitring för att distraheras av något annat för att gapa, men det funkade bara i början. Nu har han genomsynat mitt trick så vi kan bli sittandes läänge vid matbordet. tillslut ger han sig, men att det ska behöva vara en sån kamp, har någon samma?

2013-04-04
johanna92
johanna92
Barn på 2 år och 2 månader

Sluta göra det till en kamp. Om han inte vill gapa så är han inte tillräckligt hungrig. Prova ge mat lite senare, ge honom sked och tallriken med mat så han kan få äta själv, det blir kladdigt men de flesta barn brukar få i sig mat både med fingrar och sked om de får hålla på och kladda. Som föregående sa, barn svälter sig inte. Vilka tider äter han under dagen?

2013-04-04
emcb
emcb

Vi har likadant här, vi försöker ett tag sen om han fortfarande inte vill efter ca 15 minuter så sätter vi ner han. Barn svälter inte sig själva har jag fått höra så om han sen kommer och verkar hungrig så provar jag igen eller så får han helt enkelt vänta tills kvällsgröten

2013-04-04
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...