App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kom å tänka på en sak i fb diskussionen. ..

Många av er som inte har fb e ju ganska aktiva på den här sidan. . nu e skillnaden att man är anonym men i övrigt är det ingen skillnad. Allt lagras. fullt okända människor läser om era liv å antagligen mycket mer än vad någonsin skulle läggas upp på fb. på fb kan man göra en hel del sekretess inställningar. . visst fb äger bilderna men defår ju inte göra vad de vill ändå eftersom du som upphovsman har vissa rättigheter. sen behöver man ju inte lägga upp bilder heller såklart. . så nu undrar jag vad förutom det uppenbara delvis anonyma är det som gör så stor skillnad på att vara aktiv på ett forum eller skaffa en fb sida där man inte behöver vara aktiv. . e det just det här med att alla har. Lite som att jag vägrar skaffa iPhone. . vill inte för att alla andra har ;-)

2013-04-04
osisen
osisen

Jag tycker också det finns en likhet. Man kan säga att det skapar ett (onödigt) behov av att logga in och läsa (och ibland skriva nåt) ett par gånger om dagen - för man vill inte missa nåt!

2013-04-05
MammaT1
MammaT1

Kalla mig galen ;-) men förstår fortfarande inte vart du vill komma?

2013-04-05
emcb
emcb

Jasie: jaha? Och? Jag ser fortfarande inte likheten mellan Libero och fb... Förstår inte vart du vill komma.

2013-04-04
emcb
emcb

CatPuss: precis, vem som helst kan hitta en och även med alla inställningar finns man ändå där på fb för evigt.

2013-04-04
emcb
emcb

Nellie; nej, såklart inte enbart det! Men jag tror att fler sitter på fb och gnuggar sina händer över all smaskig information de kan hitta, än vad folk gör här inne.

2013-04-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Nä jag ser faktiskt inte likheterna eller hur man kan gämföra. Ja det finns personer här som berättar öppet om sig själva men jag anser inte att dem är anonyma. Och det finns de som berättar allt på fb och det finns dem som bara har ett konto där....

2013-04-04
emcb
emcb

fast om du inte lägger upp nåt. :-)
libero äger säkert det du skriver här med å även om du kanske inte är en av de som skriver riktigt persobligt här så finns det ju många som gör.. just för att man e anonym..

2013-04-04
osisen
osisen

Men vem skulle vilja ta reda på vem du är här? Och på vilket sätt kan, blöj och välling frågor förfölja dig resten av livet? På fb äger de allt du skriver och lägger upp, du är inte anonym.

2013-04-04
emcb
emcb

fast det va inte riktigt så jag menade inte att det va samma sak.. fan hur ska ja förklara..
alltså rent informationsmässigt så ger du ju ut mer om dej själv här än va du behöver göra på fb.
du är ju anonym till viss del men med rätt kunskap så e du inte anonym alls och då skulle den här sidan kunna ställa till mycket mer bekymmer än en icke aktiv fb sida..
allt som skrivs på internet går ju att härleda varesej det är här eller på fb.. och kan på såsätt förfölja dej resten av livet..
ja memar alltså inte att du ska skaffa en fb sida å ställa familjefrågor i statusuppdateringen ;-)
hmm vet inte om jag lyckades förklara hur ja tänker.. ja e ju som många vet världens sämsta på förklaringar

2013-04-04
osisen
osisen

Ha ha ha. Jag hittar ingen likhet mellan fb och Libero hur jag än försöker ;-) Fb är ett social plattform där du umgås med människor du känner. Här är man anonym och pratar med okända människor om saker som rör barn. Nä du... Den lätte gick inte ;-)

2013-04-04
emcb
emcb

Osisen, min kära vän. Jämför du verkligen Facebook och Libero? Nu smickrade du allt lilla Libero riktigt ordentligt va? ;-)
Skillnaden är att här diskuteras ju mest barnfrågor, och jag tror inte många surfar runt här för att leta efter skvaller om folk som jag tror att folk gör på fb.
Nä du, försök igen, för den där köpte jag inte! ;-)

2013-04-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

nyfiken å uttråkad osis :-)

2013-04-04
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...