App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vad ska man döpa barnet till?

Jag och min pojkvän har under hela graviditeten tänkt döpa vår son till Bentley. Nu när det börjar närma sig förlossningen har fler och fler frågat vad han ska heta, och blandannat min mamma och min mammas sambo sängar att det skulle blir så synd om honom och han skulle bli mobbad hela sitt liv om vi döper honom till Bentley. För mig och min pojkvän heter vår son redan Bentley iom att vi tänkt oss det så pass länge. Vi kallar magen det och säger till alla att det är de han ska heta! Så det jag undrar nu är vad ni tycker om namnet, är det så hemskt som min mamma säger? För mig tog det ett tag att faktisk tycka om det, kan det vara så för min mamma också?

2013-04-01
Jenniferhagen
Jenniferhagen

Jag tror inte att barn kommer bli retade pga namnen på samma sätt som förr. Idag döps ju barn till väldigt påhittiga namn. Namn som Tiger och Teddy börjar bli vanliga tex. Vi har aldrig berättat för någon om våra namn funderingar just för att vi inte vill bli påverkade åt något håll. Om man så väljer namnet Erik till sin son kommer folk både ha positiva och negativa åsikter om namnet. När vi väl berättade vad vår första son skulle heta var det en del som reagerade med OJ det var ovanligt, men idag är det ett vanligt namn så vem vet om något pr kanske det kryllar av Bentley på er sons förskola ;-)

2013-04-08
emcb
emcb

Jag tycker att Bentley är ett urläckert namn!! Strunta i vad alla andra tycker!! Jag och sambon vill också ha lite udda och ovanliga namn, vi bryr oss inte om vad de andra säger..

Heja Bentley! :D

2013-04-08
JaninaThersthol
JaninaThersthol
Gravid i vecka 29

Tyck de va fint. Det är ni som ska bestämma ert barns namn. Vi hade ett flicknamn å ett pojknamn klart när vår dotter va på väg å fick höra att man kan ju tycka att inte namnen passar när väl barnet e ute å att vi inte så säkert skulle bestämma oss, men vi stod kvar vi våra namn å har idag en liten Alice på ett halvår. Tror din mamma vänjer sig vid pojkens namn, lite som min bror å hans farmor, han heter Kåre å när han föddes å hans pappa berätta vad han hette tyckte farmodern att det va det mest konstiga namn å så kunde man väl inte hetta, nu snart 18 år senare kan nog hon inte tänka sig han som nå annat ;)

2013-04-01
ica_86
ica_86

Jag gillar gamla svenska namn (har en Ingrid här hemma), så Bentley går bort i min värld. Dessutom tycker jag inte alls att det bara är föräldrarnas sak. Okej, det är DEFINITIVT inte svärmors sak heller, men jag menar att man faktiskt måste tänka på barnet som ska ha namnet förmodligen hela sitt liv. Jag hade inte velat heta något som var taget från en tv-serie, en hobby eller något liknande.

2013-04-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

CissiL: tack så mycket! :)

2013-04-01
Jenniferhagen
Jenniferhagen

Jag tycker att Enzo är ett skummare namn än Bentley. Är du säker på att det inte handlar om huruvida hon tror att ni är säkra på vad barnet ska heta eller inte? Eftersom det är ett tag kvar till förlossningen kan hon ju tro att ni fortfarande funderar på namn och hör er för om reaktioner bland de närmaste... Att namnet inte har växt så mycket på er än. Om kusinen kom med barnet och presenterade det med namn blev det ju en helt annan grej, då blir det ju taskigt och sårande, meningslöst att direkt klanka ner på namnet medan hon kanske inte känner att det är samma sak när ni har så långt kvar!

Det kan också bara vara första reaktionen på ett annorlunda namn som får henne att bete sig sådär. Och alla namn växer på en rätt fort när man lär känna barnet.

Men frågan är, tycker jag, varför ni berättar för alla vad barnet ska heta innan det kommer? Låt det vara något privat mellan er! Att berätta det för allt och alla tycker inte jag är någon poäng med, det leder väl kanske bara till tokiga kommentarer som du säger. Och sen blir ju utrymmet mindre för er att anpassa namnet till barnet när det kommer, även om ni älskar namnet kanske han inte "känns" eller "ser ut" som en Bentley när ni väl har fått honom. Jag vet många som varit helt säkra men ändrat namn efter förlossningen. Men följ er egen magkänsla!

2013-04-01
Mikka85
Mikka85

CatPuss: det visst jag inte. Men kanske kan Bentley bli ett pojknamn de med :)

2013-04-01
Jenniferhagen
Jenniferhagen

CatPuss: min kusin heter enzo och min mamma har aldrig klagat på eller sagt att det är konstigt, och enzo kan man ju säga är ett bilnamn det med.

2013-04-01
Jenniferhagen
Jenniferhagen

osisen: precis, man har ju stött på värre. Min pojkväns kusin har precis fått en son och han ska heta soske. Det är säkert fint om man väl lär känna det lite och vänja sig vid det, men just nu kan jag verken uttala det eller komma ihåg vad det är. Jag måste fråga min pojkvän vad det va hela tiden, och inte ens han kommer ihåg de, han får gå in på Facebook och leta upp inlägget där de nämner vad han ska heta.

2013-04-01
Jenniferhagen
Jenniferhagen

namn är viktigt och jag tror absolut att namnen kan påverka hur man blir sedd av andra.
men just namnet bentley känns väl inte helt främmande kan jag känna.. då är det värre å heta konstiga saker som vattenstråle eller nåt sånt.. nu kanske inte någon heter just det men du förstår kanske hur ja memar bentley e ju ändå ett namn..
å vad gäller din mamma... skit i henne ni besämmer själva!

2013-04-01
osisen
osisen

CatPuss: jag känner också att mobbning inte har med namn att göra. Min pojkvän är bilintresserad men det är inte anledningen till att vi valt namnet. Vi tycker det är fint och passar in i vår lilla familj. Sen är det ju lite ovanligt vilket jag tycker är mycket roligare än att gå efter de vanligaste barnnamnen i Sverige 2013!

2013-04-01
Jenniferhagen
Jenniferhagen

Linz: man tycker ju att det endast är vårt val som föräldrar. Jag kan hålla med om att det finns värre än Bentley, vissa namn som man inte ens kan uttala för att det är för många eller för få vokaler i.

2013-04-01
Jenniferhagen
Jenniferhagen

Alla har olika åsikter och tycker ni ska ta det namnet om ki själva vill.. Inte vad andra säger!! Har hört andra namn som man nästan tappar hakan när man hör.. Men de är inte vår sak utan endast föräldrarna!!

2013-04-01
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...