App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

hur vet man att man är gravid i v. 2 - 3?

Jag brukar inte haka upp mig på småsaker, men nu tänker jag på detta så mkt att jag måste ha svar! De som säger att de fick reda på att de var gravida i v. 2 eller v. 3 - hur gör man? Framförallt nyfiken på hur man säkert VET i v. 2... Enligt allt jag lärt mig så möter ägget och spermien varandra i v. 2. Sen vandrar det befruktade ägget ner genom äggledaren. Ägget utsöndrar inget, allt som händer är att det delar sig "inuti" ägget. Det borde alltså vara totalt omöjligt att veta att man är gravid. Gissa, inbilla sig eller hoppas på att man är gravid, är en annan sak för mig - men det jag undrar är ni som VET. Det är inte heller möjligt att undersöka via UL eller liknande såhär tidigt. V. 3, nu planterar ägget in sig i livmodern. De första dagarna sker inget utbyte = det borde vara omöjligt att VETA att man är gravid. Men de sista dagarna i v. 3 (precis innan beräknad mens i v. 4) kan man börja få gravidsymptom. Det är dock ovanligt att man kan skilja dessa från kroppens sätt att förbereda sig för mens. Vad jag hört så är det vanligast att man kan känna illamående och liknande från v. 5-6.   Jag är så nyfiken på hur man kan veta så tidigt! Har jag missat någon innovation som tydliggör detta? Eller är det så att man TROR till mitten/slutet på v. 3 och sedan testar?   Och nej, det är inget aprilskämt... Jag har tänkt på detta väldigt länge, det blir vanligare och vanligare här (tycker jag) att man VET så extremt tidigt. Fast det känns iofs lika vanligt att man läser om test som tas så tidigt att de ej ger utslag...

2013-04-01
solskensmamman
solskensmamman

(null)

2013-04-02
Sergio07
Sergio07

Det var som jag trodde, de allra flesta tror eller gissar. Iallafall i v 2 .. Dom jag skrev så vet jag att man kan kolla i slutet på v3, men tycker att det är konstigt att påstå att man VISSTE i v2.

2013-04-02
solskensmamman
solskensmamman

D går ju ganska lätt att räkna ut om man har regelbunden mens som är sen. Jag tog ett test som visade negativt, dagen då jag skulle ha fått min mens. Jag blev jätteledsen o väntade då bara på att mensen skulle komma. Men jag hade nån konstig känsla av att d inte stämde. Två dagar senare, fortfarande ingen mens. Testet låg kvar högst upp i sophinken i badrummet o jag va bara tvungen att ta en till titt på den. (Vet att man inte ska göra d, då d kan visa fel, men jag gjorde d iaf) då såg jag att d visade ett svagt positivt streck oxo. Helt förvirrad ringer jag mannen o säger att vi måste till apoteket när han kommer hem från jobbet för att köpa nya tester. Han kommer hem o vi åker iväg till apoteket, köper ett vanligt o ett digitalt test. Hon som stod bakom disken önskade oss lycka till när vi gick o vi åkte hem jättenervösa. För mig kändes d som att jag inte riktigt va där. Som att jag drömde. O jag hoppades på att testet hemma i soporna inte hade lurat mig. Hem kommer vi o gör båda testen samtidigt, lämnar dem i badrummet o går ut o väntar på att timern ska ringa. Långa minuter... Sen går vi in o kollar, streck-streck o på d digitala visar d 2-3 veckor. Jag hoppade nästan på mannen o slängde mig runt hans hals, gapade o jublade. Han gapade o kunde inte fatta d. Sen kom tårarna. Jag märkte att jag va gravid eftersom mina bröst spännde o va känsligare än annars (d brukar de inte vara när jag ska ha mens). :)

2013-04-02
Adde86
Adde86

Vid första graviditeten hade jag ingen susning. Tog ett test vid dagen för beräknad mens men det var negativt, så trodde att det inte gick den gången. Tog ett nytt fyra dagar senare och då var det positivt :-) Hade dock inga känningar alls.

Nu denna gång, så fick jag starkt sug efter apelsiner kanske en vecka efter befruktningen. Skämtade med maken och sa att nu är jag nog gravid. En vecka innan det gick att få positivt på stickan började jag må sjukt illa och fick springa och hulka över toaletten varje morgon. Och dagen efter beräknad mens plussade jag. Har aldrig illamående/kräkningar vid mens, så var 99% säker på att jag var gravid.

2013-04-01
ChildofJune
ChildofJune

Jag kände på mig att jag var gravid 1-2 veckor efter trolig ägglossning, kan inte säga varför jag trodde det, var rent instinktivt. Åkte till mvc och gjorde ett gravtest ca 2 v efter äl och det visade att jag var gravid. På vägen hem köpte jag ett Clear Blue Digital test bara för säkerhetsskull. Det visade också att jag var gravid och 2-3 v efter befruktning :)

2013-04-01
Hnoss
Hnoss

Senast hade jag graviditetssymptom över en vecka innan beräknad mens. Inte alls så att jag visste att jag var gravid, men i efterhand har jag insett att det berodde på det. Brösten ömmade, men det kan de ju göra ibland innan mens också, även om det är ovanligt för mig. Men framför allt blev jag onaturligt åksjuk och kände en stark motvilja mot alkohol. Jag och sambon var bortresta och var ute och åt med en del folk. Jag klarade bara av ett glas vin, sen sa kroppen bara stopp. Och jag anade inte att jag var gravid, det var varken väntat eller planerat. Dettta borde ha varit ganska precis i vecka 3. Utebliven mens är väl i vecka 4 och jag började må ordentligt illa från vecka 5.

2013-04-01
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 4 månader

Mikka85 precis så hade jag också. Har inte hört någon annan varit med om det förrän nu. Kul

2013-04-01
Oskv3
Oskv3

Tre dagar efter sex började jag må så otroligt illa, det blev bara värre och värre och efter en knapp timme låg jag och spydde som en gris på toaletten. Illamåendet brukar alltid lätta när jag spytt annars, men icke! Jag fortsatte må lika illa hela kvällen och låg utslagen i en fåtölj. Dagen efter var allt som vanligt även om jag var lite matt. Och sen hade jag inte fler känningar förrän ett par veckor senare.

Jag mår aldrig illa annars (är väldigt sällan alls sjuk) och hela händelseförloppet gjorde mig väldigt förvirrad, men jag hade inte en tanke på att det kunde vara att jag var gravid! Om det däremot blir likadant i början av min nästa graviditet skulle jag nog väldigt starkt misstänka att det var ägget som satte sig i livmodern. :)

2013-04-01
Mikka85
Mikka85

Men clearblue visar ju hur många veckor det är sedan befruktning dvs om det står 2-3 på veckoindikatorn är man i vecka 4-5 enligt graviditetslängden!!

2013-04-01
anjerska89
anjerska89
Bebis på 9 månader

Jag spydde efter förmiddagsfikat samt va helt väck resten av dagen, gick hem och sov hela dagen, gick upp kl tio på kvällen och åt en godisbit. Dagen efter var jag lite skakis i benen sen inget mer. Visade sig sen att det var exakt då befruktningen tog och jag blev gravid ungefär då eller precis dagarna före. Lite häftigt. Sen började jag må illa i v 6 och det höll väl i sig ca 3-4 veckor.

2013-04-01
Oskv3
Oskv3
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...