App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Välja bilbarnstol... Tips?

Babyskyddet börjar bli för trångt även fast lillan bara är 5 månader... Men vilken bilstol ska man köpa?? Funderar på Maxi cosi mobi eller Britax max way. Några åsikter om dessa? Positivt? Negativt? Funderar framförallt på hur det funkar att sitta bredvid stolen, eller framför då den monteras i baksätet ...?

2013-03-31
MammaT1
MammaT1

Vi slog till på en Britax Maxway. Ny för i år och lik Highway, men kändes lite rymligare. Och så har den nackstöd. I butiken tyckte de vi gott kan byta stol till tjejen nu. :-)

2013-04-06
MammaT1
MammaT1

De ska ju ha passerat är det 7 eller 9 kg för att man ska "få" byta stol och kunna sitta ssjälva...

2013-04-04
Yrwen
Yrwen

kolla på multi tech, er tjej verkar stor och dfå skulle jag satsa på en stor stol så hon kan använda den länge... dock var min första större än så och vi bytte vid 5 månader...

2013-04-03
Yrwen
Yrwen

Och tack för tips ni som delar med er! :-)

2013-04-02
MammaT1
MammaT1

Både britax Max/hi way och maxi cosi mobi kan användas från 6 mån eller 9 kg vad jag förstår. Lillan är drygt 5 mån och väger 8,7 kg. I babyskyddet har hon bara fleecejacka på sig och ändå är det trångt. Axlarna sitter alldeles inklämda och ser inte alls bekvämt ut... Vi får nog åka och testa i butik i helgen. Montera stolen i mitten i baksätet låter ju intressant, det alternativet hade jag inte tänkt på.

2013-04-02
MammaT1
MammaT1

Tyvärr så kommer nog affärsbiträdet påpeka för er att det är alldeles för tidigt att byta från babyskyddet då hon endast är fem månader. Har ni provat att ta väck "kudden" som oftast sitter i och skippa ytterkläder? Det fick vi göra med vår dotter i slutet på grund av att hon annars inte skulle få plats :) Men annars kan jag varmt rekommendera maxi cosi modellen då dottern sitter väldigt bra och sedan fastnade vi för att man kan justera lutningen på stolen under färden, perfekt när hon somnar till! :)
Mitt tips är att åka och testa flera stycken i bilen. Vi tillbringade ca två timmar med att diskutera, prova och kolla på olika stolar, och återkom sedan några veckor efteråt när vi bestämt oss ;) Den bästa stolen är inte nödvändigtvis den som är "bäst i test" utan det är den som får plats i just er bil, som just er dotter sitter bra i och som tar lagom plats ENLIGT er! Lycka till i djungeln av stolar ;)

2013-04-02
Ung_mamma
Ung_mamma

man ska helst ta av overall/jacka innan man sätter barnet i stolen.barnet sitter mycket säkrare vid en krock.

2013-04-01
Emilie7
Emilie7
Barn på 1 år och 7 månader

Vi har en Britax Two Way till vår son som snart är 9 månader. Sitter bra i den och den går även ha framåtvänd sen. Går att ha upp till 25 kg. Mycket nöjd!

2013-04-01
emmabackman
emmabackman

när barnen kan sitta själva ska man byta till nästa steg!
Jag har en maxi cosi å e supernöjd.. hade den först i vår s70 å nu i våran kia ceed.. det va väl lite mer utrymme i volvon men att sitta bredvid va INTE skönt! Min bror som är ganska lång (186) får plats i kian framför stolen men det e trångt å inte bekvämt för någon längre resa.. för mej å sambon som bara e 164 å 173 får vi utmärkt plats.. men ja älskar stolen ändå p dottern sitter bra! riskerar man få ett långt barn hadr ja kikat på en multitech för de ska va bra då annars rekommenderar ja varmt maxi cosi..

2013-04-01
osisen
osisen

Och är det trångt pga overall så skippa overallen, använd en jacka och filt istället, det gör jag till min 6 månaders och hon fryser definitvt inte!

2013-04-01
Yrwen
Yrwen

Åk till en butik och testmontera i er bil. Sen är frågan om det börjar bli trångt för att ni har overall på barnet eller för att barnet helt enkelt är stort?

Är det ett stort barn så rekommenderar jag varmt att ni verkligen tänker till och tar en stol som kan svälja ett stort barn. Vissa stolar går ju tex inte att höja nackstödet på osv. Sen även tänka på sidokrockskyddet, att går det att höja nackstödet ska det ju fortfarande finnas skydd vid axlarna...

Vi har en Britax MultiTech II och vi är supernöjda, dock är det en stor och otymplig stol som tar ganska mycket plats men kan helt ärligt säga att min 2 år och 8 månader tjej hade inte fått plats i någon annan stol! Hon är så pass stor.

2013-04-01
Yrwen
Yrwen

Vi har 2 brio zento till våra. Vi tycker de är bra och tar inte supermycket plats heller, och barnen har gott om plats ändå :)

2013-04-01
Superhallon
Superhallon

Vi har britax high way och vår son sitter som en kung :) han älskar att åka bil nu

2013-04-01
Liisa89
Liisa89

vi köpte en maxi cosi till våran pojk fö ca ett halv år sen, tar liten plats både bak o fram. sen finns de olika lutning lägge som funkar toppen när de e sov dax. vi har tillochmed ett babyskydd i framsätet o så maxi bakom o de finns bra ben utrymme.

2013-04-01
lelin83
lelin83
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...