App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Att inte ha fb börjar bli svårt!

Jag har aldrig gillat fb och ser inte tjusningen i att ha det. Verkar mest vara tidskrävande och skapar behov man inte visste fanns, som att skriva att man ätit frukost eller att man måste läsa om kompisen som just ätit frukost ;-) Men nu börjar det bli svårt att inte ha fb. Jo, nu har ungarnas idrotts klubbar fb där man kan följa vissa saker, jobbet använder fb för att visa vilka erbjudanden man kan utnyttja via jobbet (billigare träning m.m.). Barnens kompisars föräldrar tar kontakt via fb för att planera lekträffar. Kompisar berättar på fb om förlovningar, graviditeter eller nya jobbet och har man inte fb får man veta det sist eller via ryktesvägen.... Om man nu inte träffat kompisen på ett tag. Jag tycker att det är sååå tråkigt att livet blivit så opersonligt, även om fb säkert har många fördelar så tycker jag fortfarande att det är flest nackdelar. Men snart måste jag skaffa fb för att inte stå utanför....

2013-03-31
emcb
emcb

Busan: jag har en kusin som bor i samma kommun som du. Jag fick reda på precis samma sak du nu berättade om av min kusin som läst om det i er lokaltidning. Ingen av oss har fb ;-)

Jo jag vet att fb har många positiva sidor och många negativa. Jag förstår att man kan ställa in mkt inställningar för att anpassa sin sida så som man vill ha den. Krävs nog en kvällskurs för det där :-) Men jag tycker ändå att det är trist att det snart inte blir ett val eftersom tex skolor och arbetsplatser m.m. använder det. Jag gillar inte att bli tvingad till något för att inte stå utanför.... Men men, jag kommer säkert skaffa fb så småningom... Jag erkänner... Men jag gillar det inte, muttrar som en sur gammal tant.

2013-04-02
emcb
emcb

Jag gillar FB, men d beror kanske på att jag är noga med vem jag väljer att vara vän med där. Jag har t.ex svärmor som vän, hon vet vad som e ok o inte ok. Svärfar däremot skulle jag aldrig ha som vän på fb trots att han skickat förfrågan flera ggr. Sen att i stort sett alla företag o liknande använder sig av FB beror ju på att informationen sprids lätt o man får på ett lätt sett ut information. Jag har en kompis som har en sida för sin nagelsalong, där hon kan lägga upp erbjudanden o annan info, likaså min svägerska som är frisör. Så FB har mycket positivt oxo. Självklart massa negativt med men man kan anpassa sin egen sida själv o välja hur offentlig man vill vara.

2013-04-02
Adde86
Adde86

Det som jag inte gillar med fb är att jag inte har valet hur privat jag vill vara. Även om jag inte skriver en massa eller lägger upp bilder så kan ju mina vänner tex gå in på min sida och skriva: vad kul det var på bio igår. Och jag kanske inte vill att tex min svärmor (eller vem som helst) skulle få reda på det. Dessutom håller jag med att det skapar så mkt drama. Mina arbetskompisar tjatar jämnt om vem som sagt/gjort något eller är arga över att någon lagt upp en bild m.m. Men valet är fritt men det börjar kännas svårt att göra det valet nu då jobb m.m. använder sig av fb.

2013-04-01
emcb
emcb

Jag har aldrig påstått att fb kommer ta över all kommunikation. Alla gör precis som de själva vill (tack o lov finns valet!) men faktum kvarstår, fler och fler använder fb för att sprida information och bestämma än det ena än det andra.
Men att man inte berättar privata saker på något annat sätt än genom fb har jag svårt att förstå. För mig är fb en kul grej och ett sätt att som sagt få och dela med mig av viss information. Men mitt privatliv föredrar jag att sköta just, privat. Jag har inte slutat prata med folk öga mot öga eller via telefon och brev för att jag har ett konto på fb.

2013-04-01
Toffsan
Toffsan

Naturligtvis finns det hemsidor också. För några år sedan var en del sura för att man tvungen att ha en dator och internet för att kunna läsa information. Nu är det facebook som har blivit ett hjälpmedel och det är bara att följa med i utvecklingen. Dessutom går det, som någon skrev tidigare, att skapa ett konto utan möjlighet att skicka förfrågningar, meddelanden mm. Är det i ren tjurighet ni är så emot fb eller vad är det egentligen?
Folk kan sitta i timmar vid sådana här forum också. Spelar ni aldrig eller tittar på tv? Det finns mycket som kan sluka tid...

2013-04-01
Toffsan
Toffsan

Alla "folk" tillbringar inte timmar på fb. Förstår inte skillnaden på att lägga ut klubbinfo t.ex. via Fb och skicka ett mail. Teknik som teknik egentligen... Föräldraföreningen på vår skola har en fb-sida. Där kan man skriva om det är något man vill ska tas upp på nästa möte, protokoll läggs ut och även länkar till sådant som kan intressera.
Där kan alla läsa, att skicka ut mail till alla föräldrar är omöjligt. Många gånger är fördomarna mot fb sådant som en del TROR att fb är. Bara för att man har ett konto där blir man inte automatiskt sittandes i timmar. Jag ser det som ett utmärkt hjälpmedel till att boka möten, få ut information och snacka skit med lite vänner.

2013-04-01
Toffsan
Toffsan

Jag sms gratis i hela världen och ringer ett visst antal timmar gratis också ;-)

2013-04-01
emcb
emcb

Jo visst går det med vanlig telefon också. :-)

2013-03-31
Toffsan
Toffsan

Jag tycker att det är kul att prata med vänner i andra sidan Sverige via telefon ;-) Gammalmodigt, jag vet men så mkt mer personligt :-P

2013-03-31
emcb
emcb

Det går ju att ha ett konto utan att vara aktiv om nu föreningar mm sköter sin information vi a den vägen. Deyt är absolut inget skrivtvång och man väljer själv om man tackar ja på vänförfrågningar. Vet flera som bara har ett konto utan at vara aktiva.
Jag tycker det är kul att chatta med vänner från andra sidan landet via fb, länkar min blogg dit och hittar på så vis nya läsare och visst blir det mycket som planeras via fejjan. Men till syvende och sist är det jag själv som avgör om jag vill lägga tid på att beskriva frukosten eller bara läsa lite.

2013-03-31
Toffsan
Toffsan

Tycker det är lite löjligt att jobbet och fritidsaktiviteterna ska läggas på FB... finns det ingen vanlig hemsida för sånt? Vilket fortfarande är galet, för som skrivits tidigare har alla faktiskt inte tillgång till dator och internet...

2013-03-31
ChildofJune
ChildofJune

Fast det är snart inte så mkt valfrihet. Bör jobbet, fritidsaktiviteterna m.m. har en fb sida blir man ju nästan tvungen att gå med... Det känns trist!

2013-03-31
emcb
emcb

Som med allt annat är det väl tur vi har valfriheten att välja själva om vi vill delta eller inte. Har flera i min närhet som inte har konton på FB - och sköter man hela sitt liv den vägen, så har man andra bekymmer än att man är medlem där.

2013-03-31
ChildofJune
ChildofJune

Ja hur kul är det som tonåring om man har föräldrar som lägger ut heeela sitt liv på fb!

2013-03-31
emcb
emcb

å de som lägger ut sin skenbild av sitt liv får ju skylla sig själva de lurar ju ingen annan än sej själv..

2013-03-31
osisen
osisen

nä men å andra sidan så e man ju medveten om det när man skriver på fb. så skriver din moster så vet hon att endel hon inte känner kommer läsa.. sen kan du välja så bara vänner kan se å inte vänners vänner tex.. så man kan begränsa lite..

2013-03-31
osisen
osisen

Men även om jag inte skriver eller är aktiv kan tex min vän se vad min moster skriver, via mig. Jag kanske inte vill att vissa vänner ska ha koll på vad vissa av mina släktingar skriver eller gör. Jag vill kunna välja vad jag delar med mig av. Jag har vänner som lever sitt liv på fb och bara lägger ut den perfekta sidan av livet, allt är så välskräddat, romantiskt, snälla barn osv.... Yea right...

2013-03-31
emcb
emcb

fast man kan ju ha fb utan att skriva ett ord. . utan att lägga upp en bild osv. . det e ju upp till var å en. .
jag vill gärna vara med på nya grejer och jag tycker det är intressant med utvecklingen även om den åxå ställer till det en hel del..
fb har ju åxå lett till en del bra saker åxå.. tex missing people som använder fb för att finna människor.. tänker på 8åringen som blev kidnappad i gbg för inte så längesen.. som ett exempel.. tack vara fb fick folk fort reda på det å det blev en jäkla massa folk på lort tid som kunde hjälpa till. .
sen kan ju man göra en bra åsiktsregistrering med fb helt klart för folk lägger upp väldigt mycket personligt. . vilket är mindre bra. .

2013-03-31
osisen
osisen

Jag förstår dig, men Facebook kommer aldrig någonsin att existera i min dator eller mobil! Jag avskyr allt snack om Facebook, mitt blodtryck går upp varje gång vi diskuterar det här hemma. Aldrig, Säger jag bara!

2013-03-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

Ja jag gillar ju fb.. även om jag hatar det.. :-)

2013-03-31
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...