App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Är det tabu med alkoholfritt?

Hur tänker ni på grejen med att dricka alkoholfritt vin eller öl när ni är gravida? Har ni blivit bemött på konstiga sätt om ni druckit öl och vin som är utan alkohol?

2013-03-31
Annabus
Annabus
Barn på 3 år och 10 månader

Känns skönt att höra att det är fler som tycker som mig. Jag ska visst kunna unna mig ölen! Jag har aldrig varit någon öldrickande men sen jag blev gravid har det varit den värsta cravingen. Suck! Men på lördag, då ska jag få en!

2013-04-04
Annabus
Annabus

Satt på restaurang med en väninna i helgen, hon drack rött vin och jag beställde alkoholfria drinkar, en mojito och en cosmo! Helt underbart att få lyxa till det lite, då man vanligtvis inte känner alkoholen till smak i sånna söta drinkar ändå... Så det var lite festligt! Ingen tittade konstigt på mig:) Men vad gäller viner med mindre än 0,5, så avstår jag hellre, vågar inte riskera! :( Men tror inte det är nån fara nån gång sådär?

2013-04-04
1katarina1
1katarina1

Det var bara en väldigt oväntad reaktion som jag fick av en bekant när jag berättade att jag faktiskt hittat en god öl som är 0,0% som jag kan dricka på 30-års festen vi ska till på lördag.

2013-04-03
Annabus
Annabus

Något som har 0,5 % alkohol räknas som alkoholfritt, så pass lite alkohol har ingen påverkan på kroppen. Att äta/dricka helt alkoholfritt innebär uteslutande av tex kefir, påskmust och vissa juicer. Så att festa till det med ett glas 0,5% vin till kalaset går naturligtvis finemang som gravid, och jag har aldrig upplevt något tabu i detta :)

2013-03-31
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 32

Nu vet jag inte hur det är med just flingpaket, men jag vet att Marabou skriver att deras cohklad kan innehålla spår av nötter då all choklad görs i samma fabrik och just nötallergin är ganska extrem...

Vad som är rätt eller fel vad gäller alkoholen är upp till var och en. Jag kan tycka att man lika gärna kan avvakta med all form av alkohol medan man är gravid/ammar så himla lång tid är det ändå inte. Finns massor med goda drinkar och liknande osm är alkoholfria som man kan göra om man vill ha det lite festligare.

Jag är 26 och dricker inte alkohol, har aldrig druckit mer än enstaka drink/cider. Tycker att det smakar päck och kommer nog aldrig att dricka. Jag är fullkomligt nöjd med läsk på midsommar/jul/sista april och allt vad det är. Tycker inte att det är tråkigt, går ju att variera massor.

Sedan om någon annan gravid/ammande väljer att dricka alkoholfri öl/vin så är det upp till den personen jag dömer inte för det, men man ska itne ta det för givet att det är helt alkoholfritt.

2013-03-31
Yrwen
Yrwen

iom att jag inte dricker alkohol är jag aldrig in på systemet så vad som finns där uyttalar jag mig inte om. Däremot det som finns i mataffären och där står det ALKOHOLFRITT och ,med yttepyttesmå bokstäver på baksidan kan man hitta att det är typ 0.5 %....

2013-03-31
Yrwen
Yrwen

Nu vet jag inget om vinerna men de "alkoholfria" ölerna är ju inte alkoholfria, men de har ju typ "bara" 0.5 %.. Nu dricker jag varken öl eller vin så för mig hade det iaf inte varit något alternativ. Föredrar tom alkoholfri cider, alltså den som kallas typ äppeldryck med ciderkaraktär som är som läsk.

Vet en tjej som satt och pimplade "alkohlfri" öl en helö kväll när hon var i typ 7 månaden och ingen brydde sig, men jag tyckte att det kändes lite skenheligt iom att det ändå itne är alkoholfritt. Det är ju inte mycket och spelar säkert ingen roll men ändå.

2013-03-31
Yrwen
Yrwen

Varför skulle det vara konstigt? Det är ju hemskt om man dricker Med alkohol under graviditeten så bättre att ta alkoholfritt!

2013-03-31
emcb
emcb

alltså det e ju alkoholen som e skadlig man måste väl få tycka att vin eller liknande e gott även om man e gravid så f då e väl alkoholfritt jättebra. . får man känna sig lite festlig. .
ja menar ja kan dricka ett glas vin på en fest eller kanske två under en kväll men mer dricker jag inte.. jag dricker alltså inte för å bli berusad utan för att få känna att det e lite speciellt å festligt å det tycker jag även gravida ska få göra!

2013-03-31
osisen
osisen

Det är väl jättebra! Det är värre om du dricker vin och öl MED alkohol i! ;-)

2013-03-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...