App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Slemproppen?

Hej! Alla pratar ju om den där slemproppen som ofta släpper innan förlossningen startar. Nu är jag nyfiken. Hur ser den ut? Färg? Brukar den komma allt på en gång eller är det som väldigt slemmiga flytningar? Börjar ju sakta men säkert närma mig bf och tänkte det kan vara bra att ha lite koll :)

2013-03-30
Hnoss
Hnoss
Barn på 2 år och 11 månader

Tack Ampan :) Håller tummarna för att du får din bebis snart då! Själv tycker jag att jag haft sådana här flytningar i typ 1 vecka drygt, inte varje dag men då och då dyker de upp, och inga tecken på ngn förlossning som är nära, så för min del kanske det inte är slemproppen. Det visar sig väl när bebisen bestämmer sig för att komma antar jag ;)

2013-04-03
Hnoss
Hnoss

1. Slemproppen (initialblödning)
Slempropp kallas den geléaktiga klump som sitter i livmoderhalsen som ett skydd för barnet.
En del kvinnor får mot slutet av graviditeten en slemmig flytning, ibland med blodstrimmor i. Det innebär att slemproppen har gått och det är ett bevis på att förlossningen närmar sig. Men det kan fortfarande dröja flera dagar innan det är dags.
Man behöver inte ringa sjukhuset utan kan lugnt invänta nästa tecken på att förlossningen är på gång.

Slemmet rinner ut
När livmoderhalsen börjar öppna sig rinner slem ut. Ibland ser man att det har kommit en geggig klump av lite stelnat vitgrått slem, och därför talas ibland om en slempropp, men oftare ser det mer ut som en slemmig flytning. Vissa märker ingenting. När det börjar komma slem i flytningen kan det vara allt ifrån någon dag, ända upp till över en vecka kvar, innan förlossningen startar.


Dessa två urklipp om slemproppen tyckte jag hjälpte mig igår, hundra på att min släppte igår men inge blod i, däremot kom de pyttelite blod nu när jag pinka på morgonen och har även haft kraftiga värkar lite då å då under natten samt nu under morgonen. Hoppas verkligen de sätter igång under dagen, trots mega förkylning :)

2013-04-03
Ampan
Ampan

Tack Zmiley för ett detaljerat svar :) Jag började fundera lite på detta för några dagar sedan då mina flytningar ibland är väldigt slemmiga, men det har ju inte varit något som liknar en mini manet, så är ju rätt säker på att det är vanliga flytningar men bara mer rikliga än innan :)

2013-03-31
Hnoss
Hnoss

ja, som en mini-manet med blodstrimmor i... med första, andra och fjärde barnet kom den hela på en gång, då föddes barnen efter 9-14 timmar efteråt. Men med tredje barnet kom den i omgångar, först en mindre bit i v.36 och sen kom resten 7 timmar innan fl. (v.40+5)
Den har varit ca. 4-5 cm lång och kanske 1 cm bred.

2013-03-31
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Ok :) Tack!

2013-03-31
Hnoss
Hnoss

Jag märkte inte min heller..

2013-03-31
Hannis89
Hannis89

JAg märkte i te äns när min gick...

2013-03-30
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Min var genomskinlig liten klump med lite blod på var ju ingen rejäl klump som jag trodde det skulle vara!

2013-03-30
babybo
babybo
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...