App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur berättar man om ett missfall för en 8-åring?

Här om dagen gick jag igenom ett MA, nu måste jag berätta för min 8-åring vad som har hänt eftersom hon vet att jag var gravid. Är det någon som har ett gott råd hur man lägger fram det så att hon ska förstå?

2013-03-28
difkorven
difkorven

Beklagar eran förlust verkligen. Berätta helt enkelt att barnet inte mådde bra och att läkaren inte kunde rädda barnet. Han kommer att förstå ju mer du berättar och är ärlig, han kommer säkert fråga massa och berätta allt på vuxet sätt så han förstår. Lycka till

2013-03-29
babybo
babybo

Säger som föregående, säg som det är, en åtta åring förstår. Vet av egen erfarenhet, min pappa gick bort när jag var åtta år och jag minns dagen som om det vore igår, jag förstod exakt allt som åtta åring. Bättre att säga sanningen, även om det är jobbigt, svara på eventuella frågor så ärligt du bara kan. Lycka till och jag beklagar er förlust!

2013-03-28
KerstinCecilia
KerstinCecilia

När man är 8år vet man vad döden är och man vet att det finns olika sjukdomar. Så var helt ärlig. Berätta att bebisen var sjuk och att när de är så små är det svårt att hjälpa dem inne i magen. Den dog och ni är ledsna för det. Sedan svarar ni på hennes frågor om/när de kommer. Skulle aldrig säga att man lämnade bebisen hos doktorn eller att Gud tog bebisen. Nä bättre att vara ärlig är man troende kan man säga att bebisen nu är en ängel hos gud. Barn är så mkt klokare än vi tror och de tar det medta mer naturligt än vi vuxna gör!

2013-03-28
emcb
emcb

vår stora var mkt yngre, men vi sa att doktorn hade haft fel, det var inte en bebis i magen.

Sen väntade vi till RUL att berätta om nästa bebis (vilket iofs blev 3 mf senare, vilka vi inte berättade om alls. VI fick indikationer på tidigt UL att de inte växte så bra - så vi kunde hålla tyst om det till storasystern tills vi klarat RUL. Tyvärr klarade inte dessa sig till RUL, men nu har hon en lillebror!!!)

till en 8-åring kan man nog säga mer tex att det kunde ha blivit ett barn, men det blev fel så det blev aldrig ett barn (vlket är sant, då det blev MA och inte baby)...

jag skulle nog inte säga att bebisen dog, då det inte blivit en bebis (bara ett felaktigt foster).För då kommer oron alltid att finnas - att bebisar plötsligt bara dör...

 

Jag skulle aldrig säga ngt om ngn Gud, då kanske den stora tror att vem som helst rätt som det är "blir hämtad som ängel"...

 

jag tror inte på att skapa oro för att barn/bebisar/människor bara dör , ifall man inte konfronteras med det på riktigt.

MF och MA är oftast bara en cellklump med genfel som sorteras bort av kroppen. Vi har haft 4 på raken, så jag vet hur hemskt det känns - men det är ändå så att det i 99 fall av 100 är bättre att kroppen sorterar.

 

Beklagar sorgen.

2013-03-28
solskensmamman
solskensmamman

håller med childofjune här med gudgrejen..
sen tror jag på att bara berätta..
säga som der är att det antagligen var kågot fel på fostret och därför blev det ingen bebis.. säga att man blir ledsen barn förstår så mycket och det är inte säkert att du ens behöver säga så mycket. . hon kanske själv ställer frågor..

2013-03-28
osisen
osisen

Finns det inte en risk att barnet får en negativ bild av Gud då? Att Han tog bebisen ifrån familjen. Hellre då att bebisen inte mådde bra men att Gud tar hand om honom/henne i Himlen nu?

Är en svår situation såklart. Men tror man bör vara så ärlig som möjligt. Förklara att ibland fungerar det inte och det är tråkigt men vi får försöka igen. Barn är inte dumma. Och åtta år är ändå så pass så hon borde förstå. Hon behöver också få sörja.

2013-03-28
ChildofJune
ChildofJune

Hur förklarar man ett dödsfall för barn. Jag som är troende skulle säga att Gud ville ha bebisen som sin ängel lite för tidigt.

2013-03-28
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Då det hände mig vart jag inlagt för skrapning och blodförlust.
Vi berättade att bebisen var sjuk och doktorn försökte laga bebisen men det gick inte så den stannade kvar hos doktorn och vi får vänta och se när magen fungerar igen..
Min unge var mycket yngre än 8 men verkade förstå fullständigt då graviditeten därpå skulle jag lämna blodprover och han bröt ihop i reception på sjukhus för han trodde vi skulle lämna denna bebis hos doktorn med..
Beklagar MF och lycka till med förklaringen!

2013-03-28
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 7 månader

Tack för omtanken.

2013-03-28
difkorven
difkorven
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...