App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vattnet eller bara flytning?

Hej! Nu har jag lite drygt en månad kvar till BF och två ggr de senaste dagarna har jag helt plötsligt kännt att jag varit blöt i trosorna och att det har läckt igenom lite grann till byxorna. Som om jag skulle ha kissat på mig en aning. Men jag vet att det inte är det som hänt då jag har lite inkontinensproblem nu under graviditeten och jag märker tydligt när jag läcker urin, de här två gångerna har det liksom blivit blött helt plötsligt utan att jag märkt när det har kommit. Första gången var för typ 4 dagar sedan och efter det har det inte hänt förrän idag igen. Kan det vara vattnet som gått? Eller är det kanske bara en väldigt vattnig och rejäl flytning (jag har haft rikligare flytningar de senaste veckorna)? Bör jag ringa till förlossningen och rådfråga?

2013-03-25
Hnoss
Hnoss
Barn på 3 år och 5 månader

Tack för ert stöd och rådgivning :) Ringde inte till förlossningen... Hade inte något mer läckage annat än rikliga flytningar. Så jag bestämde mig för att avvakta. Har haft endel mensvärk, men inget som har förvärrats och idag har det nästan inte varit någonting. Så bebisen väntar nog ytterligare :)

2013-03-27
Hnoss
Hnoss

Vattnet ska vara klart. Är det färgat (grönt oftast) så tyder det på att bebisen är stressad o har då bajsat i fostervattnet. Då behöver du åka in på en gång. Ring förlossningen, alltid bättre att ringa för många ggr än för få.

2013-03-25
Adde86
Adde86

Hur ser vattnet ut? Vilken färg?

2013-03-25
Hnoss
Hnoss

Mitt vatten gick igår stötvis men det kändes väldigt tydligt att det inte var urin så fort jag reste mig så rann det och det gick inte att hålla inne. Har oxå haft visst utinläkage i slutet. Hur luktar det ser ut? Lägg i binda och kolla om det kommer mer

2013-03-25
Idussen
Idussen

Det blir nog att jag ringer och rådfrågar förlossningen för säkerhetsskull... Är ju inte som de vanliga flytningar jag haft de senaste veckorna, och dessutom tycker jag nu att jag har liiite svag mensvärk som kommer och går. Kan iofs vara foglossning. Men lika bra att fråga en gång för mycket ;)

2013-03-25
Hnoss
Hnoss

Mina flytningar är så där! Det är hemskt

2013-03-25
Liisa89
Liisa89

Ring o fråga om du är osäker. Vi hade samma fråga på senaste föräldragruppen, då sa BM att skillnaden är att flytningar kommer lite då o då men om vattnet har gått så slutar d inte att rinna, spec om du suttit o sen ställer dig upp. Så för mig låter d som flytningar, men ring för säkerhets skull o kolla. Jag har själv trott att vattnet börjat sippra lite de senaste dagarna men d visade sig bara vara urinläckage. Bebisen brukar få in riktigt klockrena -tömma-blåsan-slag- på mig. O jag kan omöjligt stoppa d.

2013-03-25
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...