App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Lite intressant

Hur kommer det sig att när man väntar barn kommer väldigt många i omgivningen med alla dessa "tänk på att du inte får göra si, du får inte äta det här, du måste göra såhär" och oftast alla dessa kommentarer av personer som inte ens har barn eller är gravida. Vi har bäddat i ordning spjälsängen hemma är beräknad i slutet på juli ska jag tillägga. Våran stora kisse hoppa ner o la sig i spjälsängen, jag tog ett kort och la ut på fejjan. Fick direkt 711 kommentarer om att ta bort katten och hur farligt det är. Men hallå kom igen! vänja djuren vid sakerna är än sak. Vi kommer tvätta/rolla av allt gånger flera innan bebis kommer. + att bebis ska sova i vagga bredvid oss i sovrummet första tiden där kissarna inte är tillåtna att vara.. Blir så trött på alla som ska moralpredika om precis allt på alla andra...

2013-03-25
loveisjustyou
loveisjustyou
Barn på 3 år och 9 månader

Men det vet ni väl att alla har rätt att lägga sig i när man är gravid? För att inte tala om när barnet är fött och ens bröst plötsligt är ett okej samtalsämne för alla... Har sagt till min man att får jag dumma kommentarer den här graviditeten så kommer jag fräsa ifrån. Jag förlorar inte mitt privatliv eller integritet för att jag väntar barn!

Allergier har lättare att uppstå i alla dessa kliniskt rena hem där barn knappt får kladda ner sig vid måltid.

Tyvärr blev vår katt påkörd då dottern var 1½ år. De som precis börjat få riktig glädje av varandra. Vi ställde fram allt som dottern skulle ha innan hon kom så katten fick undersöka. Har dock aldrig tillåtit djur i vår säng heller, så sovrummet var alltid stängt.

2013-03-26
ChildofJune
ChildofJune

Vi har två katter och en liten hund, förstår tanken med extra försiktighet och uppmärksamhet med djuren i början men skulle inte ta till någon drastisk åtgärd som att göra mig av med djuren. Jag anser att det är bättre för barnet att anpassa sig i den miljön vi lever i, är helt säker på att barnet kommer uppskatta kompisarna när den blir äldre. Min älskade hund som nu är så vaktig och rädd om mig tror jag kommer bli den bästa beskyddaren :) är inte alls orolig!

2013-03-26
Yasminesmine
Yasminesmine

Vi satte fram grejorna nån månad innan.. Ville inte att katten skulle ligga innan eller säng och hårs ner.. Men kunde inte alltid hålla koll på honom ;) när lillan kom, hoppade han aldrig i verken säng eller vagn.. Ja han rörde inte hennes grejor alls.. Men hade alltid dörren stängd nattetid så han inte kon in i sovrummet.. Den risken ville ja inte ta.. Ifall om han skulle lägga sig på henne.. Eller hoppa upp o hamna på henne!!!

2013-03-25
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Vi har två katter och den ena har sovit mkt i vagnen och babygymet, tills de nu tröttnat. Jag tror det är bra de får utforska allt nytt innan bebis kommer så de tappar intresset sen att hoppa upp där. Tror inte heller det är bra o helt isolera sina barn mot katterna och pälsen pga allergi utan de borde isåfall bli mer immuna om de utsätts mkt för det. Sen behöver man inte ha katten i ansiktet på bebisen. Men vi kommer ha spjälsängen i vårt rum o då kommer vi ha stängt in till rummet så katterna inte kommer in

2013-03-25
Längtar
Längtar

nu har vi ingen katt men en liten hund, en liten kille på 2,5 kg. Många sa även till oss att göra sig av med honom, för att babyn inte kommer utvecka allergi, hunden kan skada henne mm. Kan säga er att det finns inte mer bästa vänner än dom två idag. Han har alltid vaktat henne och låter aldrig (än idag  2 år senare)en främande komma i närheten utan att han markerar och ropar på oss. När hon var spädbarn som häntade han blöjan om man sa till honom mm.  När man lämmnar henne på dagis så vägrar han gå därifrån(för något är konstigt babyn är inte med) mm. Hon älskar honom, ska också säga att från dagen vi kom hem med henne har han alltid sovit med henne(han hoppade in i spjälsängen själv) til att de sover än idag hela natten genom tillsammans i samma säng.

2013-03-25
maia19
maia19

Det var det värsta jag har hört att en bm sa att man skulle avliva sin katt? Det är så jag blir ledsen. Hade blivit jätte arg. Det har väl ändå med hur man uppfostrat sitt djur? Visa direkt djuret vad som är rätt och fel så den lär sig. Har två små kissar här hemma och självklart ska de få vara med när Lillen kommer och känna sig delaktiga. Dock som sagt får de ju inte göra som de vill.

2013-03-25
Sturemelie91
Sturemelie91

Jag har tömt kattlådan hela grav min syster har låtit sina katter sova både i barnvagn och säng med sina 4 barn och tömt lådan och det har aldrig vart bekymmer. Själv kommer jag nog inte låta katten sova i sovrummet sen när bebis kommer

2013-03-25
Idussen
Idussen

Min BM hade absolut inget emot vår katt. Enda restriktionen jag fick var att jag inte skulle rengöra sandlådan. Men d skötte mannen iaf så d va inga problem. Igår förrgår när vi kom hem m barnvagnen så va katten där o sniffade direkt. O d e klart, d e ju nåt nytt, hon måste få koll på va d e. Vi vill inte att hon hoppar in i den, eller i spjälsängen, eller på skötbordet men på nåt sätt lyckades hon smyga sig in i barnvagnen. Hehe. Som tur är så har vi myggnät till vagnen, så när bebisen kommer så har hon ingen chans att ta sig in. O sovrumsdörren e alltid stängd för henne. Men d e klart hon blir nyfiken på allt nytt vi har dragit hem. Lika nyfiken va hon när vi köpte ny soffa för ett par månader sen. Inget konstigt m d.

2013-03-25
Adde86
Adde86

Precis den kommentaren fick jag av en väninna. Men kontrar med att barnet inte kommer sova där katterna kommer in. Finns ju alltid olika sätt att lösa problemen. :)

2013-03-25
loveisjustyou
loveisjustyou
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...