App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Down syndrom

Jag va 15 år när jag vart gravid, och 16,2 år när jag födde min lilla underbara son Elton den 19 februari i år. Allt verkade normalt och ingen såg någonting konstigt på honom. Barnläkaren sa att chansen fanns att han kunde ha down syndrom. Vi alla brast ut i gråt! Dem tog honom till labbet och började göra prover som skulle skickas för att få de exakta svaret. Svaret kom 2 dagar senare och det visade sig att han hade down syndrom. Som 16 årig trodde jag inte de va möjligt att just jag skulle få ett barn med en diagnos. Vi fick åka hem från sjukhuset efter 6 dagar och de va då allt blev jobbigt. Jag fick åka hem från sjukhuset för att jag inte var som andra när dem fått nyheterna om sitt barn. Dem flesta brukar inte ens kunna titta på sitt barn på flera veckor. Redan veckan efter vi kom hem skulle han åka och kolla hjärtat, och jag blev genast nervös. Över 50 % av barn med downsyndrom har medfött hjärtfel, det hade inte han! :) det fanns ingen gråstarr eller hörselfel som också är otroligt vanligt! Just pga min ålder tror du inte det är möjligt, men efter att ha kollat igenom på nätet så hitta vi flera artiklar om att ifall du är 16 år har du lika stor chans att få ett barn med den diagnosen som en som är över 35 år. Så oavsett hur gammal du är så rekommenderar jag er att göra fostervattens prov! Eftersom det kan hända vem som helst och det är grymt lättare om man vet de innan så man kan ställa in sig. Tack!

2013-03-24
Mikiiiiiz
Mikiiiiiz

Grattis till er lille kille.vad roligt att läsa att han mår bra. Vi har en pojke på 15 månader med ds som ska bli förhoppningsvis store bror i augusti.lycka till med allt.

2013-05-16
curlysun
curlysun

Grattis till lille Elton! Hoppas ni alla kommer in i rutinerna snart, det är en stor omställning att få barn, och såklart ännu större omställning om barnet föds med ds. Lycka till!

2013-03-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...