App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

Syskon

Syskon

Ni som föräldrar kan inte beställa varma känslor mellan era barn. Men ni kan skapa förutsättningar för att de skall uppstå.
Många menar att det är klokt att vänta tills det stora barnet är mer än 2 år innan det får ett syskon. Med det menar man att barnet inte klarar att dela med sig av föräldrarna innan dess. Det är naturligtvis väldigt olika beroende på vad det är för ett barn man har. Det är under alla omständigheter värdefullt att på ett klokt sätt förbereda det äldre barnet på det nya barnets ankomst. Låt det följa hur magen växer, hur barnet där inne rör sig och sparkar. Ju mer ni delar med er av alla förberedelser desto starkare samhörighet och delaktighet kommer det stora barnet att känna.
Om mamma och det nya lilla syskonet vistas några dagar på BB är det viktigt att låta den stora komma på så många besök som möjligt. Gör plats också till syskonet när du ammar. Se till att det alltid finns plats för båda barnen. Låt storasyskonet delta i passningen av den lilla om han/hon är stor nog och vill hjälpa till. Låt den äldsta få känna av fördelarna med att vara den som är störst och vet mest.

Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...