App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

Humörsvängningar

Humörsvängningar

Att vänta sitt första barn innebär att du går mot en helt ny fas i livet. Du skall bli mamma. En spännande men oviss tid följer. Det väcker naturligtvis många nya tankar till liv och känslomässigt kan det vara en berg och dalbana.
Att vara gravid innebär också stora fysiska förändringar. Många kvinnor reagerar på den nya situationen med en ökad känslighet. I början, speciellt innan du fått någon mage eller upplever barnet där inne, kan det kännas extra svårt att förstå och ta till sig vad som nu skall ske och hur framtiden kommer att te sig.
Mår du illa, är väldigt trött och har ömma bröst är det naturligtvis också så att det inte är lika lätt att känna igen sig själv och vara glad och positiv, hur lycklig man än är av att vänta barn. Det är alltså naturligt och normalt att känna sig lite nedstämd vissa dagar. Oroa dig inte.
Samtidigt kan du ha andra dagar när du är så lyckligt uppfylld av din graviditet att du inte kan koncentrera dig på något annat. Det här är en period då omgivningen behöver vara extra förstående. Efter de första tre månaderna brukar det kännas bättre.
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...