App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

Graviditetstest

Graviditetstest

Den första graviditetssignalen brukar vara att menstruationen uteblir. Du kan dessutom må illa, känna spänning och smärta i brösten och ibland en uttalad trötthet. Genom ett urinprov kan du få ett snabbt och säkert svar.
Det här graviditetstestet kan du göra själv. Det finns färdiga paket att köpa och det brukar vara lätt att följa instruktionerna. Känner du dig ändå osäker kan du få hjälp på mödravårdscentralen eller på någon annan vårdinrättning. Graviditetstestet blir positivt när det befruktade ägget nått livmodern och fäst i livmoderslemhinnan.
Härifrån utvecklas moderkakan som producerar de hormoner som kommer ut i kvinnans blod och därefter via hennes njurar utsöndras i urinen.
Redan ett par dagar efter utebliven mens går det att mäta. Skulle du få en negativ reaktion fast du är övertygad om att du är gravid eller om du har haft mycket oregelbunden mens, bör du göra om testet efter en till två veckor. Utförs provet för tidigt kan resultatet bli att det visar ”falskt” negativt fast du är gravid.

Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...