App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

Förlossning - önskelista

Förlossning - önskelista

Har ni gjort er några föreställningar om förlossningen, eller har ni några önskemål? Prata med barnmorskan om ni inte tidigare har gjort det. Kanske vill du gärna vara i rörelse under värkarna? Ta ett bad? Ha en särskild sorts smärtlindring? Att barnet läggs på din mage med en gång? Att pappan ska klippa av navelsträngen? Att barnet stannar hos dig tills det har fått amma en första gång?
 
Under förlossningen kommer barnets hjärtljud att kontrolleras hela tiden med hjälp av ett trästetoskop eller CTG. Under en stor del av tiden är barnmorskan hos er och ger stöd och vägleder er. Det finns alltid en klocka att ringa på om du/ni är ensamma och behöver hjälp. Under förlossningens sista del, utdrivningsskedet, är barnmorskan hos er hela tiden.
 
Ta reda på så mycket som möjligt från olika källor - väninnor, böcker, Internet, föräldrautbildningen eller din barnmorska. Det är bra att ha förväntningar men också viktigt att lägga dem åt sidan om situationen så kräver. Om ni efter förlossningen tycker att önskemålen inte blev uppfyllda, prata med barnmorskan och få en förklaring på varför man gjorde som man gjorde.

Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...