App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

Bröstmjölk

Bröstmjölk


Näringmässigt är bröstmjölken anpassad till just ditt barns behov. Den innehåller fettsyror och proteiner som är livsviktiga för uppbyggnaden av celler. Den är lättsmält för barnets mage vilket innebär att barn som ammas väldigt sällan blir förstoppade.
Via bröstmjölken överförs också viktiga antikroppar från mamman vilket ger barnet ett naturligt skydd mot infektioner. Allt eftersom barnet växer förändras möjlkens näringsinnehåll för att passa barnets behov.

Dom första sex månaderna är bröstmjölk eller modersmjölksersättning den bästa maten för barnet. Det är också en viktig stund av närhet. 

Råmjölk

Den första mjölken, råmjölken, bildas under graviditeten och finns tillgänglig för barnet direkt efter födelsen. Det bästa är om barnet kan läggas mot ditt bröst direkt efter det är fött. Låt det ligga hud mot hud och i sin egen takt få leta sig fram till bröstvårtan. De flesta barn lyckas med det inom de första timmarna efter förlossningen. Råmjölken finns i små mängder men fyller, på grund av sin speciella sammansättning, barnets hela näringsbehov under de första dagarna och ger dessutom ett viktigt skydd. Ju oftare barnet suger desto snabbare kommer produktionen av bröstmjölk i gång på riktigt.
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...