Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.


Säg hej till vår barnmorska

Visste du att vi har en egen barnmorska? Hon heter Carolina och har koll på allt som rör graviditet, förlossning och livet med barn. Här kan du ställa din egen fråga och ta del av tidigare svar.

Fråga barnmorskan

Har du egna frågor till Carolina? Då kan du ställa dem här. Carolina väljer ut en fråga att besvara varje vecka.

Du har glömt fylla i formuläret. Se till att även epost-adressen är rätt.
Det gick inte skicka din fråga till barnmorskan. Prova posta frågan igen.

Tack för din fråga!

Carolina besvarar en ny fråga varje vecka. Se tidigare frågor och svar här nedanför.

Carolina svarar

Här har vi samlat svaren på några av de frågor som skickats in. Förhoppningsvis kan de hjälpa dig också. Om inte, ställ din egen fråga här ovanför. Varje vecka väljer vår barnmorska ut en ny fråga att svara på.

Fråga

Hej. Vår dotter är snart 22 månader och hon är väldigt mammig och vill helst sova nära. Kan utrycka sig med "pappa gå ut" från sovrummet vid nattning. Vill och kan göra mycket själv. Tidigare har hon accepterat nattning av både mamma och pappa, somnade gott med godnattsaga i sin säng. Efter sjukstuga under höst/vinter ville hon lnte längre sova i sin säng och skrek hysteriskt när vi la ner henne. Har du några tips?

Svar

Ofta kan en tid med mycket sjukdom ställa till det med både sömn och mat och det kan vara jobbigt för hela familjen. Sömnen har stor betydelse för barnets och för familjens välbefinnande och därför är det jätteviktigt att komma tillrätta med de sömnproblemen ni upplever.

Det är viktigt att er dotter känner sig trygg när hon ska sova. Börja med att ligga hos henne i antingen hennes egen eller er säng och låt henne vara nära er, det är ju det hon vill och behöver nu. Vill hon inte ligga i sin säng så kan det vara en bättre idé att låta henne ligga i er säng under en övergångsperiod. Försök skapa rutiner kring läggningen som hon känner igen och gillar och försök vara konsekventa. Om ni vill ha mer råd kan ni alltid kontakta BVC. Lycka till med den lilla och hennes sömn!

/Carolina, barnmorska på Libero

Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...