App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Fakta om blöjor

Världens bästa blöjor?

Vårt mål har alltid varit att göra de bästa blöjorna. De ska vara bekväma att bära och enkla att byta. Men också vänliga för vår omvärld. Det betyder omsorg om materialval, tillverkning och transporter. Är det något runt detta du undrar, hoppas vi att du hittar svaret här. Om inte, hör gärna av dig till oss.
» Libero konsumentkontakt

Tillverkning
Hur går produktutvecklingen till?

Vårt mål är klart, vi vill göra de absolut bästa blöjorna för både bebisen och föräldrarna. Blöjan ska vara bekväm oavsett i vilken ålder barnet är. Blöjan ska dessutom vara enkel att byta och alltid gå att lita på för föräldrarna. Det är barnets bekvämlighet och smidigheten för föräldrarna som är fokus. Vi arbetar tillsammans med småbarnsföräldrar, sjuksköterskor, hudläkare och barnmorskor. Dessutom är (eller har varit) de flesta av oss på Libero småbarnföräldrar.

Vem uppfann engångsblöjan?
Vi. Året var 1955. Den innebar ett jättekliv mot förbättrad hygien och bekvämlighet. Vi har längre erfarenhet av engångsblöjor än någon annan.

Miljö

Hur kan en bra blöja vara bättre för miljön?
En bra blöja med stor uppsugningsförmåga, vilket den kan ha trots att den är tunn, behöver man inte byta så ofta som en med sämre uppsugningsförmåga. Då blir det mindre sopor och det går inte heller åt så mycket material att hålla babyn torr under blöjperioden. Om blöjan dessutom inte läcker behöver inte sängkläderna tvättas lika ofta.

Är Liberos blöjor ett bra miljöval?
Vi tar miljöfrågorna på allvar. Vi följer hur blöjan påverkar miljön under hela sin ”livstid” - från råvara, tillverkning, transport och användning och som avfall. I våra analyser ser vi att det viktigaste vi kan göra är en bra design på produkten och att använda de bästa materialen. Vi strävar alltid efter att minska vår miljöpåverkan och vår grundfilosofi för miljöarbetet är att en bra blöja är bättre för miljön.

Hur stor del av hushållsavfallet står blöjorna egentligen för?
Av alla kilon av hushållsavfall som vi svenskar slänger, står använda blöjor endast för några procent.

Vad händer med använda blöjor?
De flesta använda blöjor förbränns och kan ge fjärrvärme och elektricitet. Av hygieniska skäl ska inte använda blöjor komposteras. Även om en stor del av materialen i blöjan är förnyelsebara så vill man enligt dagens komposteringsstandard inte att man gör det.

Vad sker vid förbränning av blöjorna?
Blöjorna är gjorda av plast och pappersmassa och dessa bildar i huvudsak koldioxid och vatten i en modern förbränningsanläggning. En modern förbränningsanläggning ger energi, både som fjärrvärme och som elektricitet.

Innehåller Libero något som kräver ”specialbehandling”?
Libero innehåller inte några material som kräver specialbehandling. De går att förbränna i sopförbränningsanläggning.

Vad betyder det att alla Liberos blöjor är Svanenmärkta och rekommenderas av Asthma Allergy Nordic?
En blöja får bara vara Svanenmärkt om den uppfyller en mängd olika krav. När Svanen godkänner Liberos blöjor innebär det att de har utvärderats grundligt – det gäller allt från de råvaror som används till hur blöjorna tillverkas. Svanenmärkningen visar konsumenten på ett enkelt sätt att de gör ett bra miljöval som också tar hänsyn till kvalitet och hälsa.

Vi på Libero vet att barn har känslig hud, och när vi utvecklar produkter gör vi vårt yttersta för att de ska vara så snälla och skonsamma som möjligt. Därför är vi oerhört glada att kunna säga att dessa produkter rekommenderas av Asthma Allergy Nordic. Se listan här.

Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...