App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

Återkallelse av Libero nursing pads

image

Pressinformation
Göteborg 2021-02-04


Återkallelse av Libero amningskupor

Libero återkallar amningskupor av märket Libero Nursing pads som en försiktighetsåtgärd då limmet i vissa amningskupor bildar små klumpar som lossnar och som vid amning riskerar att hamna i barnets mun. Om klumpen skulle sväljas ned i magen så är den inte hälsofarlig. Återkallelsen gäller alla produkter från lager, butik, och konsument inklusive amningskupor som följer med Liberos välkomstgåva - med omedelbar verkan.

Liberos amningskupor sätts fast på insidan av bh:n med hjälp av självhäftande tejp. Det är limmet i denna tejp som i några amningskupor bildat små klumpar som sedan lossnat.

- Det finns inget som är viktigare än ett barns hälsa och säkerhet och det är oacceptabelt att någon liten del av produkten kan lossna och riskera att hamna i ett barns mun och eventuellt dess andningsvägar. I det här fallet lever amningskuporna varken upp till våra kunders eller våra egna kvalitetskrav vilket vi beklagar och ser allvarligt på. Vi väljer därför att återkalla alla amningskupor av märket Libero Nursing pads med omedelbar verkan som en försiktighetsåtgärd medan vi genomför kvalitetssäkring. Återkallelsen gäller amningskupor i både vitt och beige, säger Camilla Svensson, marknadsansvarig för Libero i Norden.

Liberos amningskupor har funnits på marknaden i över tio år. Det uppkomna
kvalitetsproblemet har lett till att produktionen nu är stoppad. Amningskuporna kommer finnas i butik igen när produkten uppfyller våra kvalitetskrav.

Konsumenter som köpt Libero amningskupor uppmanas att inte använda produkten samt att kontakta Libero konsumentkontakt enligt instruktionerna nedan:

Vänligen skicka ett mejl med ämnesraden: “Återkallelse Amningskupor” till e-postadress Libero.se@essity.com
• Bifoga Namn, Adress, Postnummer, Stad, Mobilnummer samt e-postadress.
• När vi fått ditt mejl kommer vi att skicka ut ett förfrankerat kuvert med vidare instruktioner kring hur du reklamerar produkten, samt information om kompensation.

Vid eventuella frågor kontakta Konsumentkontakt på adress Libero.se@essity.com

Butiker som har Libero Nursning pads och har frågor, kontakta Kundservice på adress consumer.service.gbg@essity.com

För mer information, vänligen kontakta: Sofia Hallberg, Communications Director Nordic, Essity Hygiene & Health AB Telefon: +46 72 141 42 99, E-post: sofia.hallberg@essity.com

Om Libero
Libero har tillverkat blöjor i 50 år och är den marknadsledande blöjan i Norden. Sedan 2010 är Liberos samtliga blöjor och babyhudvårdsprodukter miljömärkta med svanen. All produktutveckling och innovation sker på vårt forsknings- och utvecklingslaboratorium i Göteborg.

 

Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...