Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

Varför bajsar alltid barn i bilen?

Vad är det med ungar och skita i bilar? Vad är det som får dem att alltid vilja tömma tarmen när de sitter inkapslade och fastspända i sina babyskydd, gärna vintertid, på motorväg?

När Mira var ett år ställde hon till med en minnesvärd bajskatastrof (tyvärr varken den första eller den sista) på väg till Skövde. Det var dock inte vinter men ändå.

I höjd med Glanshammar krämade hon på så att ådrorna på hennes lilla hårlösa hjässa pumpades upp, men det var inte förrän i Röfors som jag insåg att katastrofen var ett faktum. Stanken i bilen fick mig först att obarmhärtigt anklaga hennes käre far för att ha mökat, men det förnekades bestämt.

När vi stannade vid rastplatsen lyfte Johan Mira ur bilen och jag slängde ett öga på bilbarnstolen. Vad är det där, hann jag tänka innan jag körde ner ett finger i en av de större ”smulorna” i bilbarnstolen.

”Smulorna” visade sig alltså vara små bajskluttar och innan jag hann meddela Johan min upptäckt hörde jag honom svära utanför min öppna bildörr.

Det var bajs ute, bajs inne, bajs i hjärta, bajs i sinne. Och bajs på Johans kavaj och på mina fingrar och på Miras brallor och på rastplatsens bänkar. Blöjan hade alltså läckt värre än det värsta festivaltältet och nu hade vi dessutom lyckats gnida in Närke med dotras fekalier.

En omfattande sanering inleddes och jag tackade en och två gudar för att jag hade packat ner ombyten till en hel Lady Gagashow som nu kom väl till pass, plus 200 våtservetter som gneds frenetiskt.

Vi lärde oss där och då att i fortsättningen även ta med ombyten till oss vuxna. Alternativt att aldrig lämna hemmet innan barnet är rumsrent.

Så undviker du bajskatastrofer – Libero tipsar 

  • Se till att ha rätt storlek på blöjan. Kan verka självklart, men vi vet faktiskt att många har fel storlek – både uppåt och nedåt i storlekarna.
  • Om du använder öppen blöja/knäppblöja, var inte rädd för att spänna åt den ordentligt för att undvika ryggläckage.
  • Om det ändå läcker bakåt, (det vanligaste läckaget), testa att sätta blöjan högre bak i ryggen.
  • Kontrollera att resåren är helt utfälld runt låren.
  • Att helt undvika läckage är svårt. Tänk dig att sitta med hela din tyngd på golvet/i stolen/i bilen och plötsligt bajsa en rejäl omgång, då är det inte konstigt att det kan läcka.

Författare

Hormoner & Hemorrojder
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...